DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ HAKKINDA
-
Merhaba arkadaşlar, iyi forumlar dilerim.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi hakkında görüşlerinizi merak etmekteyim.
Aşağıdaki soruları merakımı daha belirgin bir şekilde göstermek adına örnek olsun diye ekledim. Elbette örnek sorulara bağlı kalmayabilirsiniz.
**Bu konu başlığında sadece Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi hakkında soru yöneltilmiştir. **
-
Zorunlu olarak okutulmasına karşı mısınız ?
-
Ders adıyla içerik arasında bir çelişki görüyor musunuz ?
-
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi yerine, inançları işleyen bir ders getirmek isteseydiniz nasıl bir ders tasarlardınız ?
-
-
@Struma, içinde söyledi: DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ HAKKINDA
Zorunlu olarak okutulmasına karşı mısınız ?
Elbette karşıyım. Dayatmalar insanın tercih özgürlüğünü elinden alır, çünkü dayatmalar reel tercih yapma şansı vermez, insanları ön yargılara mahküm eder, geniş değerlendirme yapmasına mani olur.
Ders adıyla içerik arasında bir çelişki görüyor musunuz ?
İçeriği tam olarak bilmiyorum ama yayınlardan öğrendiğime göre ilkel, sınırlı, yanlı ve en önemlisi de yobazlık üzerine kurulmuş olduğunu görüyorum.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi yerine, inançları işleyen bir ders getirmek isteseydiniz nasıl bir ders tasarlardınız ?
İnançların artık ilkellik olduğunu, miadını doldurduğunu, inançların uydurma olduğunu, insan ve toplum gelişimine sekte vurduğunu, bilimin önünde en önemli engel olduğunu, insan ahlakını inançların belirleyemeyeceğini, Orta Doğu, Orta Asya, Kuzey Afrika ülkelerinin inanç yüzünden halen acı çektiklerini anlatan bir tasarı hazırlardım.
Ancak sorun insanları aydınlatmakta değil, sorun insanların inanç girdabına yakalanmasında.
Yani girdaba yakalanana uzattığın eline elini vermiyorsa yapacak birşey kalmıyor.
Çünkü girdabı cennet sayan kafaya pek birşey yapamıyorsun. -
Derhal hemen yarın kaldırılması gereken bir yüz karası, bir utanç. Buna rağmen ısrarla dayatılıyor. Bulmuşlar koyun sürüsü gibi insanları, dayatmakta hiç sakınca görmüyorlar. Ne versen yer mallar şeklinde bir anlayış egemen.
Derhal, hemen bu ayıp yok edilmeli. Din hakkındaki bilgiler felsefe dersinde verilmelidir. Aklın yolu budur ama işte ne millette, ne başındakilerde var mı onu sorgulamak gerekiyor.