Laptop vs Telefon Savaşları
-
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu deyişinin en güncel şekli Twitter çıktı forumlar unutuldu şeklinde.
Bunun sloganik basmakalıp ve bozuk imlalı söz öbeklerinin fikir üretme emeğine göre çok kolay olmasının rolü yadsınamaz, bu bir cehalet göstergesi kesinlikle ve vahim bir durum.
Fakat bunun altında asıl bilgisayara karşı telefonun başlattığı saldırı yatıyor. Bilgisayar elbette çağın devrimi. Ama bilgisayarın cebe girmesi çağ içinde çağ açan bir gelişme. Bu bilgisayardan ayrık bir şey değil, bilgisayarın ta kendisi yine ama işte ağaç ne demiş baltaya sapın benden olmayaydı gam yemezdim.
Bilgisayar bir devrim olmanın yanında hızla da evrim geçiriyor. Hantal kasalardan sonra diz üstüne zıpladı kucağımıza oturdu bununla yetinmeyip cebimize girdi. Bununla da yetinmedi, içimize de girdi o artık kişiliğimizin ayrılmaz parçası. Telefonumuz, biziz.
Bu kadar Alien gibi içimize kadar saldırması ve girmesi onu karşı konulamaz yapıyor. Laptop dışardan mahzun mahzun bakıyor. Ben sevdim eller aldı bana yazık değil mi diyor. Laptopa zaman ayırıp o vefalı eski sevgiliyi terketmemek zor, cepte instant valery her an hazır. O her an parmaklarının ucunda.
Laptopun saldıracağı tek nokta olabilir: Elinde telefon ağzı cak cak sakızlı salak tipli cahil süzmeye karşı laptop başında oturan bilgili, düzgün cümle kuran, düzgün anlatımı olan fikir insanı imajının ezip geçiciliği.
Ancak elinde telefon tutan ve her an her bilgiye anında ulaşan kendi cahil ve salak olsa da elindeki alet akıllı ve bilgin olan kişinin tartışmasız avantajı. Bir M4A1 piyade tüfeği eğer bir çocuğun elindeyse daha çok korkmak gerekir.
Laptop bu savaşı bilgisayar başında oturan ve klavye tıkırdatan fikir insanı entel imajı ile filan kazanamaz. O iş bitti. Devrim de evrim de hızla ilerliyor.
-
Gerçekten siber evrenin sonu görünmeyen derinliği ve genişliğinde değerli fikirler, güzel yorumlar videoların, saçma sapan uyduruk saçmalıkların arasında kaybolup gidiyor. Yazık oluyor.
Çağın bir özelliği de tüketim çağı olması. Her şeyi, değerleri, fikirleri, duyguları hızla öğütüp yok ediyor. Her şey çok hızlı tüketiliyor. Ölümsüz aşklar filan nostalji ve ham hayal, yok artık öyle şeyler. Aşklar da çok çabuk tüketiliyor.
Sadakat, vefa, minnet, anam babam geç bunları. Salak olmanın hiç alemi yok. Yeyip bitirip tüketip posasını fırlatıp devam edeceksin. Durmak yok yola devam. İşin iliğini sömürene kadar! İliğini de sömürünce artık geriye bir şey kalmadığı için basıp geçip gidersin yeni kurbanına doğru.
-
Yani şimdi WhatsAppın Mail üzerinde tercih üstünlüğü kurması kaçınılmaz bir şey. Twitter ile forumların durumu da aynı. Telefonu eline alıp bir düğmeye dokunmak sadece. Bu kadar. Karşındakinin kimliği de sende. Telefon numarası o kişinin ta kendisi demek. Telefon numarası onun her şeyi, kimliği, kişiliği, banka hesapları, yatırım portföyleri, ödediği vergi, tüm kurumlarına tüm bağımlılığıyla devletin kaç nolu vatandaşı olduğu.
Laptop vs Telefon savaşları bir süre daha devam edecek. Laptop kolay teslim olmayacak. Gerilla savaşı ile direnecek.
-
@DemoKratos kurumsal firmalar her ne kadar mail kulturunu firmanin bellegi olarak gorselerde, siparisler whatsapp uzerinden gelmeye, tum yazismalar o yada bu cep telefonu programlarindan yapilmaya baslandi ve devam da ediliyor.
Cunku artik musteri maili okudu mu, gordu mu, ne zaman donecek endisesini yasamak istemiyor, anlik iletisimde kalmak istiyor. Bu gecis doneminde cok zorlanan firmalar var bizzat bildigim.
-
@phi son derece doğru söylemişsin, bu da işin bir başka açıdan değerlendirmesi. Yani ne yandan baksan kişisel de, ticari de, olay bu şekilde.
-
Dün benden bir belge istendi. Hemen vatsaptan at denildi. Hemen deyince bir durakladım. Vatsaptan! Hemen! Nası yani! Ben bilgisayar bağımlısıyım. Telefonu hâla sadece bir konuşma aracı olarak görüyorum. Telefonumda asla belge bulundurmam. Asla yani, kesinlikle. Belge laptopta. Dışarıdayım.
Akşama dedim. Şu anda çok meşgulüm yoldayım araba kullanıyorum filan yaptım. Yalan tabii. Belgeyi ancak bilgisayardan data kablosu ile telefona aktararak vatsapa koyabildim.
Hoşuma da gitti. Hop belge parmağının ucunda. Laptop benim için bile telefona karşı kaybedecek. Durum bu merkezde görünüyor. A4 büyüklüğünde bir sayfayı ve gerçek tuşlu klavyeyi asla telefon ekranına ve dokunmatik sanal klavyeye değişmem ama...
Laptoplar ölmez bilgi bölünmez!!!
-
Hayatımda hiç cep telefonu kullanmadım. Bir tuşunu dahi bilmem. Beni tanıyanlar telefon kullanmadığımı bildikleri için sorun olmuyor. Ancak ne gibi bir durum olsa telefon istiyorlar, telefon yoksa işlem de yapmıyorlar. Telefon artık tercih işi olmaktan çıkmış açıkça dayatılıyor. Neyse ki, pek işim olmadığı için çok da aramıyorum.
Laptop kullanmıyorum, masaüstü kullanıyorum. Bir yere gitmediğim için masaüstü tam benlik.
Aynı zamanda GNU/Linux geliştiricisi olduğum için masaüstü daha çok işime yarıyor.Zaman içinde telefonun öleceğini ve onun yerini doğrudan frekans yansımasıyla geliştirilen teknolojinin alacağını düşünüyorum.
-
@bilgisezgi, içinde söyledi: Laptop vs Telefon Savaşları
Zaman içinde telefonun öleceğini ve onun yerini doğrudan frekans yansımasıyla geliştirilen teknolojinin alacağını düşünüyorum.
Sanırım NeuroLink çalışmasından bahsediyorsun.
-
@bilgisezgi, içinde söyledi: Laptop vs Telefon Savaşları
Laptop kullanmıyorum, masaüstü kullanıyorum.
Bu laptop vs telefon savaşına göre birinci dünya savaşı gibi oluyor. Masaüstüne ilk savaş açan laptop oldu. Kazandı da. Nasıl kazandı, bir laptopun performansı desktoptan aşağı olmadığı düzeye geldiğinde.
Fakat telefonların performansı gerçekten hayret verici. Sekiz çekirdekli işlemcili telefon kullanıyorum ve kullandığım laptop gerçi mütevazi ama tek çekirdek.
BU kadar küçük bir cihaza o işlemciyi yerleştirmek gerçekten inanılması zor başarı.
-
Tamamiyle teknoloji bağımlısı bir hayat sürüyoruz, veya ben öyleyim. Bir desktopum, iki laptopum ve iki tabletim var. Tabletin biri normal biri büyük ekran.
Bu kadar cihaza ne gerek var, kişisel ve işle ilgili ayrı cihazlar kullandığım için.