Donbas neden stratejik
-
Daldan dala atlayan yok. Teferruat(dal olarak algılanmamalı) asla tabidir. Dolayısı ile mesele özünde sadece Ukrayna-Rusya ülkeler arası savaşı falan değildir. İki ülkede kapitalist olsaydı tezinizin bir kıymeti olurdu.
Dünya düzeninin kapitalist ekonomi ile kominist ekonomi savaşı olduğunu bal gibide biliyorsunuz.
Rusya' nın derdi Ukraynayı komple nüfusuna geçirip Ukrayna adını tarihden silmek falan değil. Böyle lanse etmeniz batıcı algı operasyonuna alet olmanız oradan nemalanmanızın ürünü olabilir. Sizi yargılamıyor, kızmıyorumda. Sonuçta ben şahsen zengin değilim ve kapitalist sistem benim yaşamımı iyileştirmedi, hayat kalitemi zerre artırmadı, eksiltti. Dünya da insanlar açlıktan ölürken. Kapitalist baronların, devletlerin trilyon dolarlara, kaynaklara hükmetmeye hakkı yoktur. Bugün gelişmiş büyük batı ülkelerinde vatandaşlar kullandıkları hakları sosyalist politikalara borçludur. Amerika' da devlet kimsenin ev kirasını, faturasını ödemez, sağlık giderleirni bile karşılamaz. Aynı kapitalistşartlar batı avrupa da yaşansa takke düşecek aslında. Dolayısı ile, Kominstler benim düşmanım falan olamaz. Bu benim savaşım değil. Sizin savaşınız. Siz istediğiniz kadar batı diye yırtını durun o sizin sorununuz. Ben ortadayım, amerikan maşası batının savaşa mazot dökmesine alet olamam. Savaşa karşıyım. Yaşanan olgu karşısında sedece tarafsızım o kadar!.
-
@house , kafamı ütülediğin yeter. Yine daldan dala zıplıyorsun. Gerçekler ortada. Rusya istilacı. Bu savunulamaz. Tarafsız falan da degilsin.
-
Tarafsız falan da degilsin.
Organik-inorganik zerre bağımı bul kanıtla madem öyle hodri meydan.
Anca kapitalist düzenle bulursun belki bir bağımı. Komiksin. -
@house , sen umutsuz bir vakasın. Ukrayna konusunda Rusya´yı savunman, tarafsız olmağının kanıtı. Dinin imanın ABD ve Batı´ya saldırmak. Mesele kapitalizm falan değil. Ortada bir silahlı saldırı ve savaş ilanı var ve kim saldırdı? Rusya.
Bunu anlamıyorsun ve sürekli konuyu değiştirip başka yere çekiyorsun. Halbuki ilk yapılacak şey, Rusya´yı kınamak olmalı ki, böyle şeyler tekrarlanmasın.
-
Yanlış kişiye masal anlatıyorsun. Bu tartışmayı bir koministle yapmalısın. Ki hiç sanmıyorum sizi bu konuda şamar manyağı yapacaklarına adım gibi eminim. Denemsi bedava. Lütfen gidip herhangi bir kominst platformda bu konuyu tartışın da görelim maçanız yiyorsa. Bulmuşsunuz benim gibi amerikancı ülkenin mecburi üvey evladını kurusıkı sallıyorsunuz.
-
@house , de get işine. Sana komünistsin diyen mi oldu?
Yani saçmalamakta ve konuyu dağıtmakta üstüne yok. Git, tanıdığın tüm koministleri buraya çağır. Maça mı, başlatma beni maçana. Seni kaale alanda suç!
Bu arada gizli giriş yapmasan iyi edersin, kişisel hayallerini kendine sakla ve bir daha hakkımda maçadan falan bahsedersen, münasip bir yerine sokarım senin.
Bu konu an itibarı ile bitmiştir benim için. -
gizli giriş yapmasan iyi edersin,
????
münasip bir yerine sokarım senin.
Kül kadar etkisi olmayanların, kendilerini ateş gibi görmelerine hastayım.
Tespihler ucuzlayalı delikanlılar çoğaldı.Yavaş gel yerler yaş...
-
@house , istersen kızamık çıkart. Bana olan veyahut beni imâ eden cevaplarında edepli yazmazsan, ya yerde kayarsın, ya da...
Sen anladın. -
Edepsiz olan atar giden yapan sensin kartçocuk. Zeytinyağlık yapma. Herkesi kendin gibi nonoş mu sandın biyerlerine bi şey alsın. Çoluğundan cocuğundan utan be edepsiz. Bir de avrupa da yaşıyormuş. Seviyeye bak!.
-
@house , ha siktir lan!
Git başka yerde öküzlük ve ibnelik yap ve seviyeni kıçına/maçana sok!
Hıyar ağarı edepsizliğe sen başladın, çünkü söyleyecek sözün kalmadı ve argümanın tükendi. Kudurdun adeta!
Evet, ibne. Avrupa´da yaşıyorum. Kudur! -