Kayalardan bile Türk çıkıyor
-
Türk tarihi, dili, yazısı ve kültürü konusunda o kadar yalan-yanlış bilgiler yapılıyor ki, zanedersin Türkler bir millet değil de herhangibir kalabalık gibi lanse ediliyor.
Oysa daha Türklerin tarihi hakkında ciddi bir araştırma yapılmadığı halde her yerde onların izini görebiliyoruz.
Yazısı, dili, sanatı ve mimari eserlerle zengin bir geçmişin aslında üzerinde yaşıyoruz. Sadece Türk halkının kendi değerlerine sahip çıkmasını bekliyor.
Arkeolog Prof. Dr. Semih Güneri çölün zorluğundan dolayı kimsenin yanaşmadığı Mogolistan çöllerinde yıllardır Türk izi arıyor. Kayalıklarda bulduğu Türklere ait resimler de bunlardan sadece biri.Ayrıntılar ve video bağlantısı için burayı tıklayın.
-
O diyarda bazı izlerin çıkmasına şaşılacak bir durum yok, çünkü Türklerin kökeni Orta Asya´ya dayanıyor. Hiç çıkmasa, o zaman şaşardım zaten. Bu da dünyanın bildiği bir şey.
Türk halkları:
https://en.wikipedia.org/wiki/Turkic_peoples -
Moğollar Türklere saygı duyarlar fakat Çinliler ülkelerinde bulunan Türk arkeolojik kalıntılarının incelenmesine izin vermiyorlar.
Türklerin dünya tarihinde önemli rol oynamalarının nedeni bunlarda hep bir Batı aşkı olması. Çinlilerden pek haz etmemişler ve gözleri daima batıda olmuş.
Moğollar doğu batı ayrımı yapmamışlardır. Türkler yüzünü daima batıya çevirmiştir. Öyle ki Attila bir Bizans prensesi aşkına canından olmuştur.
İlginçtir Türkler için niye "illa da batı" olduğu konusu. Bir Alman tarihçi Türklerin batıya hareketlerinin dünyayı kökten değiştirdiğini söyler. Hatta Hazar kıyılarına geldiklerinde çoğunun güneyden azının kuzeyden geçtiğini, tersi olsa dünyanın şimdi bambaşka bir yer olacağını söyler.
-
Türkiye, diğer adıyla Anadolu veya küçük Asya, konumu itibarı ile çok zengin tarihe geçmişe sahip olma özelliğinden dolayı, bölgenin neredeyse her tarafında tarihi kalıntılara rastlamak mümkün. Buna rağmen bu paha piçilmez zenginliği pek önemsemeyen bir milletiz.
Tarihi eser kaçaklığı hălen çok yaygındır, arkeoliji alanlar rant kavgası yüzünden sular altında bırakılmakta, yapılan restorasyonlarda gereken itina/özen gösterilmiyor.
Devlet, arkeolojiye ve arkeoloğlara gereken maddi desteği sağlamıyor. Çoğu arkeolji alanları yabancıların destekleri sayesinde ilerleyebiliyor.
Bununla ilgili güzel bir reportaj var:
https://kayiprihtim.com/roportaj/arkeofili-soylesi/