Bir Yarışta 2'nciyi Geçen Kaçıncı Olur?
-
-
@Sputnik güzel zeka sorusu :).
-
İkinciyi geçen sonuncu olanın en başında olur.
-
ikinci belirlendiğine göre süreç tamamlanmıştır; zamanı geriye saramayacağımıza göre bu aşamada kimse kimseyi geçemez...Lakin yarış sürmekte ise birinci de olabilir, ikinci de ...her ikisini de geride bırakması mümkün hala...
-
Sonuncuyu geçecek kimse yok. Birincinin de geçeceği kimse yok. O ikisinin haricindeki hepsi için soru ve yanıt aynı.
-
Bu tür sorulara kafam basmıyor artık.
Yaşlandım galiba. -
Herkesin aklına birinci olmak geliyor.
A B C 1 2 3
C ikinci olan B yi geçerse
A C B 1 2 3
C İkinci olur.
-
@bilgisezgi, içinde söyledi: Bir Yarışta 2'nciyi Geçen Kaçıncı Olur?
İkinciyi geçen sonuncu olanın en başında olur.
Ben bunu latife olsun diye yazdım.
Sonuna emojin koyma alışkanlığım olmadığı için yanlış anlaşılabiliyor. -
Bir gölde, nilüfer yapraklarından oluşan bir yama vardır. Her gün, yamanın boyutu iki katına çıkıyor. Yamanın gölün tamamını kaplaması 48 gün sürüyorsa, gölün yarısını kaplaması ne kadar sürer?
Bir sopa ve bir topun toplam maliyeti 1,10 sterlin. Sopanın fiyatı toptan 1,00 sterlin daha fazla. Topun fiyatı ne kadardır?
Bu sorularda hoşuma gitti.
-
@Sputnik, içinde söyledi: Bir Yarışta 2'nciyi Geçen Kaçıncı Olur?
Bir gölde, nilüfer yapraklarından oluşan bir yama vardır. Her gün, yamanın boyutu iki katına çıkıyor. Yamanın gölün tamamını kaplaması 48 gün sürüyorsa, gölün yarısını kaplaması ne kadar sürer?
-
gün gölün alanı A ise
-
gün A/2 olur.
Bir sopa ve bir topun toplam maliyeti 1,10 sterlin. Sopanın fiyatı toptan 1,00 sterlin daha fazla. Topun fiyatı ne kadardır?
0,1 sterlin olur.
-
-
@TENTEN İlk sorunun cevabı 47 olacaktı. Bu soruyu doğru yapmıştım.
İkinci soruyu yanlış yapmıştım.
Cevaplar burada
https://halktv.com.tr/yasam/dunyanin-en-kisa-iq-testi-sadece-3-soru-694656h -
@TENTEN İlk sorunun cevabı 47 olacaktı. Bu soruyu doğru yapmıştım.
İkinci soruyu yanlış yapmıştım.
Cevaplar burada
https://halktv.com.tr/yasam/dunyanin-en-kisa-iq-testi-sadece-3-soru-694656hBende yanlış yaptım ikinci soruyu
-
Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer?
Bu diğerlerinden çok daha basit.
-
Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer?
Bu diğerlerinden çok daha basit.
1 saat