İçeriğe atla
  • Kategoriler
    • All Categories
    • Individual Categories
  • World
  • Güncel
  • Popüler
  • Kullanıcılar
  • Gruplar
Daralt
Marka Logo

efelsefe

• Kurallar
    • Light
    • Cloudy
    • Dim
    • Dark
  1. Ana Sayfa
  2. Tartışma
  3. Serbest Kürsü
  4. Cumhurbaskanligi Secimini Kim Kazanir?

Cumhurbaskanligi Secimini Kim Kazanir?

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Serbest Kürsü
cumhurbaskanligi secimisecim 2023secimde neler olacak
14 İleti 5 Yayımlayıcılar 158 Bakış
  • En eskiden en yeniye
  • En yeniden en eskiye
  • En çok oylanan
Cevap
  • Yeni başlık oluşturarak cevapla
Cevaplamak için giriş yapın
Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
  • phiP Çevrimdışı
    phiP Çevrimdışı
    phi
    tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Söz uçar, yazı kalır. ✌(◕‿-)✌

BerfinB 1 Cevap Son cevap
    2
    • phiP phi
      BerfinB Çevrimdışı
      BerfinB Çevrimdışı
      Berfin

@phi zeki Müren de bizi görecek mi ? 🙂

1 Cevap Son cevap
      1
      • K Çevrimdışı
        K Çevrimdışı
        kereste

Bu soruyu sormak bile çok abes, çünkü kimin kazanacaĝı o kadar belli ki. Bu milletin çoĝunluĝu 20 seneden beri neyi/kimi seçmişse onu yine seçecek.
        Formüle dökersek: Parti lideri > parti
        Formülü çözersek: RTE > AKP
        Sonuç: RTE kazanır.

Turpinen, şalgaminen devlet yönetilmez. Adaletinen, hukukinen yönetilir.

nejdet evrenN 1 Cevap Son cevap
        0
        • K kereste

Bu soruyu sormak bile çok abes, çünkü kimin kazanacaĝı o kadar belli ki. Bu milletin çoĝunluĝu 20 seneden beri neyi/kimi seçmişse onu yine seçecek.
          Formüle dökersek: Parti lideri > parti
          Formülü çözersek: RTE > AKP
          Sonuç: RTE kazanır.

nejdet evrenN Çevrimdışı
          nejdet evrenN Çevrimdışı
          nejdet evren
          tarihinde yazdı Son düzenleyen: nejdet evren

@kereste , abesle iştigal ede ede bugünlere geldik; asla tek kişi çok olandan büyük olamaz; ülkenin kazanması için demokratik bir zeminde, sosyal-hukuk-devletinin kapılarını aralamanın vakti geçiyor bile...Devlet kişiler için vardır, yöneticiler de kişiler için vardır; bu kişiler de vatandaş/yurtdaş olarak tanımlanan kişilerdir; hiç kimse rütbesiz vatandaştan/yurtdaştan daha büyük değildir ve vatandaş/yurtdaş ters köşe yapmasını da bilir...

kadınlarını erkeğe muhtaç bir şekilde yaşamaya zorlayan toplumlar, kökten acizdir...

1 Cevap Son cevap
          2
          • K Çevrimdışı
            K Çevrimdışı
            kereste
            tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

@nejdet-evren
            Elbette kişiler kurumlardan büyük olamaz, bunun lafı bile olmaz ancak memleketin adı "Türkiye" olunca işin rengi bir hayli deĝişiyor maalesef. Önerdiĝim formül Türkiye benzeri ülkeler için geçerli.

Umarım bu halk beni bu sefer ters köşe yapar. Ancak korkarım ben haklı çıkacaĝım.

0
            • K kereste

@nejdet-evren
              Elbette kişiler kurumlardan büyük olamaz, bunun lafı bile olmaz ancak memleketin adı "Türkiye" olunca işin rengi bir hayli deĝişiyor maalesef. Önerdiĝim formül Türkiye benzeri ülkeler için geçerli.

Umarım bu halk beni bu sefer ters köşe yapar. Ancak korkarım ben haklı çıkacaĝım.

nejdet evrenN Çevrimdışı
              nejdet evrenN Çevrimdışı
              nejdet evren

@kereste teşekkür ederim, lakin kurumlardan bahsetmedim, sade vatandaş/yurtdaştan bahsetmiştim; dolayısı ile hiçbir kurum vatandaş/yurtdaştan daha büyük olamaz demek istediğim...

kadınlarını erkeğe muhtaç bir şekilde yaşamaya zorlayan toplumlar, kökten acizdir...

1 Cevap Son cevap
              0
              • K Çevrimdışı
                K Çevrimdışı
                kereste

@nejdet-evren
                Bu memleketin başına ne geldiyse, sade vatandaştan ziyade kendini kurumlardan üstün görenlerden geldi. Kurum derken, hukukun üstünlüĝünden, baĝımsız yargı, kuvvetler ayrılıĝından, demokrasiden bahsediyorum. Kullandıĝım kavram yanlış olabilir.

Bunlardan birisi RTE´dir, çünkü her şey onun iki dudaĝından çıkacak olanlara odaklanmış vaziyette.
                Artı; benim gördügüm kadarı ile bu millet, partilerin icraatlarından çok liderlerini önemsiyor. RTE´de bunun farkında. RTE´nin yerine başka birisi aday olsa, Kılıçdaroĝlu ilk turda açık ara kazanırdı. Bu kesin.

0
                • K kereste

@nejdet-evren
                  Bu memleketin başına ne geldiyse, sade vatandaştan ziyade kendini kurumlardan üstün görenlerden geldi. Kurum derken, hukukun üstünlüĝünden, baĝımsız yargı, kuvvetler ayrılıĝından, demokrasiden bahsediyorum. Kullandıĝım kavram yanlış olabilir.

Bunlardan birisi RTE´dir, çünkü her şey onun iki dudaĝından çıkacak olanlara odaklanmış vaziyette.
                  Artı; benim gördügüm kadarı ile bu millet, partilerin icraatlarından çok liderlerini önemsiyor. RTE´de bunun farkında. RTE´nin yerine başka birisi aday olsa, Kılıçdaroĝlu ilk turda açık ara kazanırdı. Bu kesin.

nejdet evrenN Çevrimdışı
                  nejdet evrenN Çevrimdışı
                  nejdet evren

@kereste , vatandaş/yurtdaş evine götüreceği bir ekmek, soğan derdinde; ne demiş ana/atalarımız "aç insanlar uyumaz" bu kadar güzel bir coğrafya kuru soğana muhtaç edilmiş ise kim takar ötekini...Neo-liberalzim kırk yıllık ömrünü tüketti ve insanlara açlık, yoksulluk, savaş, sefalet dışında bir gelecek vaad edemedi; edemez de...sosyalizmin yeni tanımları gün yüzüne çıkmak üzere ve bu sancı yaşanacak...

1 Cevap Son cevap
                  1
                  • K Çevrimdışı
                    K Çevrimdışı
                    kereste

@nejdet-evren
                    Madem insanlar bu halde, neden onları bu hale getirenlerden senelerden beri bir türlü doĝru dürüst hesap sormuyor?
                    Neden sokaklara dökülüp güçlü bir şekilde protesto etmiyor?
                    Neden hep sineye çekiyor?
                    Ben bu durumu bir türlü anlamıyorum. Bu millet neden bu kadar yurdum duymaz bir halde?

Yoksa milletin çoĝunluĝun hali vakti mi yerinde?

0
                    • K kereste

@nejdet-evren
                      Madem insanlar bu halde, neden onları bu hale getirenlerden senelerden beri bir türlü doĝru dürüst hesap sormuyor?
                      Neden sokaklara dökülüp güçlü bir şekilde protesto etmiyor?
                      Neden hep sineye çekiyor?
                      Ben bu durumu bir türlü anlamıyorum. Bu millet neden bu kadar yurdum duymaz bir halde?

Yoksa milletin çoĝunluĝun hali vakti mi yerinde?

nejdet evrenN Çevrimdışı
                      nejdet evrenN Çevrimdışı
                      nejdet evren

@kereste ,bu konuda haklısın; Mahsa Amini olayı karşısında insanların gösterdiği haklı tepki düzeyini düşündüğümüzde, on binlerce insanın katledilidiği deprem karşısındaki duyarsızlık karşılaştırıldığında sadece haklısın dostum...

1 Cevap Son cevap
                      0
                      • nejdet evrenN Çevrimdışı
                        nejdet evrenN Çevrimdışı
                        nejdet evren

ancak seçimlerin ikinci tura kalmaması gerek; önceden bilinen bir gerçek var ortada ve yeniden aynı, benzer kayıpları yaşamak hem saçma ve hem de kabul edilemez; entelektüel olanın sorumluluğu bu olsa gerek...

K 1 Cevap Son cevap
                        0
                        • K Çevrimdışı
                          K Çevrimdışı
                          kereste

Veya Fransa mesela. Fransa´daki haftalarca süren protestolar emekli yaşının sadece 62´den 64´e yükselmesi üzerine patladı. Millet sokakları savaş alanına döndürdü.

Veya İsrail mesela. Orada hukuk reformuna karşı haftalardan beri insanlar sokaklara dökülmüş vaziyette. Bu yüzden hükümet kararnameyi askıya almak zorunda kaldı.

Türkiye´de yaşananlar Avrupa´nın herhangi bir ülkesinde yaşansa, hükümet 3 ay ayakta duramazdı. Yurdum insanı harbiden bir garip.

1 Cevap Son cevap
                          0
                          • nejdet evrenN nejdet evren

ancak seçimlerin ikinci tura kalmaması gerek; önceden bilinen bir gerçek var ortada ve yeniden aynı, benzer kayıpları yaşamak hem saçma ve hem de kabul edilemez; entelektüel olanın sorumluluğu bu olsa gerek...

K Çevrimdışı
                            K Çevrimdışı
                            kereste

@nejdet-evren, içinde söyledi: Cumhurbaskanligi Secimini Kim Kazanir?

Valla Muharrem İnce yüzünden bu mesele ikinci tura kalacak gibi. Muhalefet tek yumruk olması gerekirken, şahsi menfaatler peşinde. Halbuki ilk hedef mevcut hükümetten ve Cumhurbaşkanından kurtulmak olmalıydı.

1 Cevap Son cevap
                            1
                            • B Çevrimdışı
                              B Çevrimdışı
                              bilgisezgi

Cumhurbaşkanlığı seçimini kimin kazanacağını bilemem ama kimin kaybedeceğini çok iyi biliyorum.
                              Bu ülkede her seçim halka vurulan darbeden başka birşey getirmemiştir.
                              Kılıçdar kazanırsa en azından 21 yıl önce kaybettiğimiz demokrasiye dönülür.
                              Sonuçta bağımlı bir ülkeyiz, dolayısıyla yöneten de bağımlı.

1 Cevap Son cevap
                              1

Cevap
                              • Yeni başlık oluşturarak cevapla
                              Cevaplamak için giriş yapın
                              • En eskiden en yeniye
                              • En yeniden en eskiye
                              • En çok oylanan

© 2021- efelsefe.com
                              İzinler Kurallar
                              • Giriş

• Hesabınız yok mu? Kayıt Ol