Oylarin MHP ye Kaydirilmasi
-
Bircok sandikta farkli partilerin oylarinin MHP ye kaydirildigi twitterda paylasilmaktadir.
Anketlerde %6 seviyesinde olan MHP nin bu tur bi oyunla %11 seviyelerine cikartildigini dusunuyor musunuz? -
akpnin kemik oyu yüzde 25, mhpnin kemik oyu yüzde ikidir.
Bu oydan daha fazlası hile-hurdadan ibarettir. -
Uydurma haber diyorum!
-
@kereste, içinde söyledi: Oylarin MHP ye Kaydirilmasi
Uydurma haber diyorum!
İşte sana kanıt.
Geçersiz oylar bile akp ve mhpye veriliyor.https://twitter.com/portovechiaaa/status/1658379444417884162
Bir kanıt daha.
Ahan da bir tane daha
https://twitter.com/Dr_Eren_Korkmaz/status/1658516600264196125
-
insanlar buharlaşmadığına göre buharlaşan oyların bir karşılığı olmalı; ki, sandık güvenliğinin sağlanamadığı ya da bir şekilde sağlanmadığı kesin...tüm hilelere rağmen dünya ve ülke genelinde faşizmin adım adım tırmandığını görmek için iki göze gerek olmadığı kanısındayım; bu da neo-liberalizmin politik karşılığıdır.
-
@bilgisezgi
Yahu bana twitter gibi yerleri kanıt olarak getirmeyin. Twitter veya YouTube gibi yerlerde her türlü desinformayon dolaşıyor. Kaldı ki Emre Eren Korkmaz twiti buharlaşmış nedense. Bu sayfa yok bildirisi çıkıyor.
Bu gibi hilekârlık yok veya olamaz demiyorum ancak lanse edildiĝi gibi milyanlarca oyun çarpıtılması mümkün degil. KK ile RTE arasında 2-2.5 milyon gibi büyük bir uçurum var. Bu uçurum bu tür hilekârlıkla açıklanamaz.Yapılan hilekârlıklar küçük çaptadır muhtemelen. Rakamlara vurursak; binler veya onbinler seviyesinde diyebiliriz.
En akla yatkın gelen durum şu: Sinan Oĝan´ın aldıĝı oyların en az %4´ü Millet İttifakına olan tepki oyları. Cumhur İttifakı pek fazla fire vermezken, Millet İttifakı için aynısını söylemek mümkün deĝil. Hele ki Muharrem İnce istifa etmeseydi, o da %2-%5 arasında muhalif seçmenlerin oyunu alacaktı.
-
Teori bunların hepsi :pig
-
@kereste, içinde söyledi: Oylarin MHP ye Kaydirilmasi
Bu gibi hilekârlık yok veya olamaz demiyorum ancak lanse edildiĝi gibi milyanlarca oyun çarpıtılması mümkün degil.
Neden mümkün olmasın?
Çuvallar gittikten sonra veya giderken her türlü hilekarlık pekala yapılabilir.
Kontrol edilemeyen yerlerde aynı kişiler defalarca oy kullanabilir.
Alternatif veri kaynağı olmadığı için her türlü hile yapılabilir.
Bir çok kişi kullandığı sandıktan oy verdiği partiye oy çıkmadığını ve verilerin ysk ile eşit olmadığını dile getiriyor. -
görünen köy kılavuz istemez, görünmeyene de gerek kalmaz.
-
@bilgisezgi, içinde söyledi: Oylarin MHP ye Kaydirilmasi
Neden mümkün olmasın?
Çuvallar gittikten sonra veya giderken her türlü hilekarlık pekala yapılabilir.
Kontrol edilemeyen yerlerde aynı kişiler defalarca oy kullanabilir.
Alternatif veri kaynağı olmadığı için her türlü hile yapılabilir.
Bir çok kişi kullandığı sandıktan oy verdiği partiye oy çıkmadığını ve verilerin ysk ile eşit olmadığını dile getiriyor.@bilgisezgi senin yaptıĝın komplo teorisinden başka bir şey deĝil. Milyonlarca oyun hilekârlıĝını yapamazsın.
Bu çapta büyük hilekârlık yapıldıĝına dair somut kanıtın var mı?
Yok elbette, olsaydı zaten muhalif kanat dünyayı ayaĝa kaldırırdı ve seçimler iptal olurdu.
Gerçek olan ne biliyor musun?
Tekrar yazayım: Sinan Oĝan, Millet İttifakına gidecek oyları aldı. Sebebini yukarıda yazmıştım.