İçeriğe atla
  • Kategoriler
    • All Categories
    • Individual Categories
    • Tartışma
      • Serbest Kürsü
      • Sizin Köşeniz
      • Eğlence & Oyun
    • Felsefe
      • Felsefe Tarihi
      • Felsefe Okulu
      • Filozoflar
      • Felsefe Sözlüğü
    • Soru & Cevap
      • Din & İnanç
        • Astroloji
        • Mitoloji
        • Spiritüel Hayat
        • Anadolu
        • Orta Doğu
        • Hint
        • Uzak Doğu
        • Yeni
      • Genel Alanlar
        • Sosyoloji
        • Psikoloji
        • Tarih & Edebiyat
        • Bilim & Teknoloji
        • Kültür & Sanat
      • Duyuru & Destek
      • World
      • Güncel
      • Popüler
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
      Daralt
      Marka Logo efelsefe
      Düşünce, eleştiri ve paylaşım platformu
      • Kurallar
        • Light
        • Cloudy
        • Dim
        • Dark
      1. Ana Sayfa
      2. Soru & Cevap
      3. Sivri zekalılara 3 soru

Sivri zekalılara 3 soru

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Çözülmedi Soru & Cevap
      zakayale
      16 İleti 6 Yayımlayıcılar 346 Bakış 1 Watching
      • En eskiden en yeniye
      • En yeniden en eskiye
      • En çok oylanan
      Cevap
      • Yeni başlık oluşturarak cevapla
      Cevaplamak için giriş yapın
      Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
      • K Çevrimdışı
        K Çevrimdışı
        Ordinaryuskereste
        26 Kas 2023 11:50 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

Saygın ve meşhur Yale Üniversitesinden Professor Shane Frederick´e göre şu 3 soruyu düzgünce bilenler bir hayli zekidir:

1. Bir sopa ve bir topun toplam maliyeti 1,10 dolardır. Sopa toptan bir dolar daha pahalı.Topun fiyatı ne kadar?

2. Beş makine beş ürün için beş dakika sürüyor. Peki, 100 makinenin 100 ürünü yaratması ne kadar sürer?

3. Bir gölde nilüferler yetişiyor. Nilüferlerin sayısı her gün iki katına çıkıyor. Nilüferlerin gölün tamamını kaplaması 48 gün sürüyor. Nilüferlerin gölün yarısını kaplaması ne kadar sürer?

Dipnot: @TENTEN , sen böyle şeyleri seversin. 😉

Turpinen, şalgaminen devlet yönetilmez. Adaletinen, hukukinen yönetilir.

S 1 Cevap Son cevap 26 Kas 2023 12:11
        1
        • K kereste
          26 Kas 2023 11:50

Saygın ve meşhur Yale Üniversitesinden Professor Shane Frederick´e göre şu 3 soruyu düzgünce bilenler bir hayli zekidir:

1. Bir sopa ve bir topun toplam maliyeti 1,10 dolardır. Sopa toptan bir dolar daha pahalı.Topun fiyatı ne kadar?

2. Beş makine beş ürün için beş dakika sürüyor. Peki, 100 makinenin 100 ürünü yaratması ne kadar sürer?

3. Bir gölde nilüferler yetişiyor. Nilüferlerin sayısı her gün iki katına çıkıyor. Nilüferlerin gölün tamamını kaplaması 48 gün sürüyor. Nilüferlerin gölün yarısını kaplaması ne kadar sürer?

Dipnot: @TENTEN , sen böyle şeyleri seversin. 😉

S Çevrimdışı
          S Çevrimdışı
          DüşünürSputnik
          26 Kas 2023 12:11 tarihinde yazdı Son düzenleyen: Sputnik

@kereste, içinde söyledi: Sivri zekalılara 3 soru

Bir gölde nilüferler yetişiyor. Nilüferlerin sayısı her gün iki katına çıkıyor. Nilüferlerin gölün tamamını kaplaması 48 gün sürüyor. Nilüferlerin gölün yarısını kaplaması ne kadar sürer?

47 cevap, yani 47 olması gerekir.

Beş makine beş ürün için beş dakika sürüyor. Pek,i 100 makinenin 100 ürünü yaratması ne kadar sürer?

Yapamadım.

Bir sopa ve bir topun toplam maliyeti 1,10 dolardır. Sopa toptan bir dolar daha pahalı.Topun fiyatı ne kadar?

Bu soruyu daha önce yapmıştım cevabını biliyorum. Cevabı vermeyeyim.

1 Cevap Son cevap
          1
          • B Çevrimdışı
            B Çevrimdışı
            Düşünürbilgisezgi
            26 Kas 2023 23:17 tarihinde yazdı Son düzenleyen: bilgisezgi

Birinci sorudaki sopa Obama'nın tayyibe gösterdiği sopaysa bir hayli pahalıdır.
            İkinci sorudaki beş makine beşli çeteden bahsediyorsa sayısız defa üretir.
            Üçüncü soru nilüferlerin yetişmesiyle bu ülkedeki mafyaların yetişmesi eşittir.

K 1 Cevap Son cevap 27 Kas 2023 17:07
            0
            • D Çevrimdışı
              D Çevrimdışı
              YetkinDemoKratos
              27 Kas 2023 07:17 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Zeka sadece matematik zekadan oluşmaz. Nilüferlere doğru yanıt verilmiş. Üretim beş dakika sürer. Topun fiyatı için denklem kurarsanız fiyatı 5 cent çıkar.

1 Cevap Son cevap
              0
              • D Çevrimdışı
                D Çevrimdışı
                YetkinDemoKratos
                27 Kas 2023 07:20 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Matematikten ürkütülme durumu var ülke insanında. O yüzden bu tür sorulara soğuk durulur. Matematik öğretmenleri ve eğitim sistemi bu konuda hatalı. Matematik soğuk yedirilen yemek gibi servis ediliyor ve çocuklar küçük yaştan itibaren hoşlanmıyorlar.

1 Cevap Son cevap
                0
                • D Çevrimdışı
                  D Çevrimdışı
                  YetkinDemoKratos
                  27 Kas 2023 07:24 tarihinde yazdı Son düzenleyen: DemoKratos

Hep bir gidiş yolu doğru fakat işlem hatası basamak hatası var puan verilecek mi verilmeyecek mi tartışması sürer durur. Sonuç yoksa puan yoktur. Doğru yolda gitmek tökezleyince düşmeni önlemez. Sorun bir basamak hatası ile bir sınavı, bir sınav ile bir yılı, bir yıl ile belki bazen bir ömrü kaybetmeye gidebiliyor. Ama hayat böyle değil mi? Araba sürerken telefonun çalar ve sürmeye devam ederek sadece bir göz attığın kim arıyor diye merak ettiğin için hayatını kaybedebilirsin. Olmadık olay değil.

1 Cevap Son cevap
                  0
                  • D Çevrimdışı
                    D Çevrimdışı
                    YetkinDemoKratos
                    27 Kas 2023 07:33 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Benim başıma geldi. Sınavda bir tesisin inşa hesapları arkalı önlü iki sayfa tutuyordu ve tek soruydu. Tüm hesaplamaları yaptım fakat bir yerde bir basamak hatası vardı. Sıfır çektim. Hocaya sordum projen göçtü dedi. İnsanlar öldü dedi. Tek soru, tek sınav, tek ders bir yılımı bir basamak hatası yüzünden yedi. Bir yıl ömrümde ne değiştirdi bunu bilemem. Belki çok şey belki hiçbir şey...

1 Cevap Son cevap
                    0
                    • D Çevrimdışı
                      D Çevrimdışı
                      YetkinDemoKratos
                      27 Kas 2023 07:41 tarihinde yazdı Son düzenleyen: DemoKratos

Çok ciddiyim, tam telefona bakarken önünüzdeki araç aniden fren yaparsa bir felaket oluşabilir. Orada ölenler hiç hata yapmadan süren kişiler veya yanındakiler olabilir. Kaos şakaya gelmez. Trafik kaotik olaylar sınıfında incelenir.

Aniden fren de yapmasın, gidiyoruz işte, akıyoruz, niye fren yapıyor bu salak diyemezsiniz. Üst geçitten köpek bile düşebilir. Olmayacak iş mi var. Ya da köpeğe de gerek yok. Arabanın birinde bir çift tartışıyorlardır ve tartışma iyice şirazeden çıkmıştır. Ne olduğunu bilemezsiniz. Ya da birinin canı aniden makas atmak istemiş heyecan aramıştır, trafiğin düz akmasından sıkılmıştır. Hayat böyle.

1 Cevap Son cevap
                      0
                      • B bilgisezgi
                        26 Kas 2023 23:17

Birinci sorudaki sopa Obama'nın tayyibe gösterdiği sopaysa bir hayli pahalıdır.
                        İkinci sorudaki beş makine beşli çeteden bahsediyorsa sayısız defa üretir.
                        Üçüncü soru nilüferlerin yetişmesiyle bu ülkedeki mafyaların yetişmesi eşittir.

K Çevrimdışı
                        K Çevrimdışı
                        Ordinaryuskereste
                        27 Kas 2023 17:07 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

@bilgisezgi
                        Hah hah ha...
                        İlahi dostum; bakıyorum her yerde dünya işlerini kafana takıyorsun. Boş ver gitsin. Bu dünyayı sen mi kurtaracan? 🙂

1 Cevap Son cevap
                        0
                        • K Çevrimdışı
                          K Çevrimdışı
                          Ordinaryuskereste
                          27 Kas 2023 17:11 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

Evet; doğru. Bir bireyin zeka seviyesi sadece matematiksel sorulara göre belirlenmez elbette. Yani bu soruları yanıtlayamayanların aptal olduğu anlamına gelmez. İnsanların bireysel becerileri de önemli bir yer tutuyor.

S 1 Cevap Son cevap 6 Ara 2023 17:37
                          0
                          • K kereste
                            27 Kas 2023 17:11

Evet; doğru. Bir bireyin zeka seviyesi sadece matematiksel sorulara göre belirlenmez elbette. Yani bu soruları yanıtlayamayanların aptal olduğu anlamına gelmez. İnsanların bireysel becerileri de önemli bir yer tutuyor.

S Çevrimdışı
                            S Çevrimdışı
                            DüşünürSputnik
                            6 Ara 2023 17:37 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Evet; doğru. Bir bireyin zeka seviyesi sadece matematiksel sorulara göre belirlenmez elbette.

İnsanların çoğunda matematik korkusu var. Bu yüzden motivasyonları düşüyor. Motivasyon düşünce de matematik çalışmak zorlaşıyor.
                            Evrim ağacı bu konuda güzel bir video hazırlamış.

1 Cevap Son cevap
                            0
                            • S Çevrimdışı
                              S Çevrimdışı
                              DüşünürSputnik
                              3 Mar 2025 20:10 tarihinde yazdı Son düzenleyen: Sputnik 3 Mar 2025 20:11

Matematik yetenekle alakalı. Yukarıdaki Evrim Ağacı videosunda anlatılanlara aldanmayın. Ben Çağrı'nın doğru söylediğini sanıyordum. Meğerse sadece motivasyon vermeye çalışıyormuş. 😬
                              Matematik yeteneği sonradan geliştirilebilir mi, asıl soru bu olmalı.
                              Fazla geliştirilebileceğini sanmıyorum.

Bende bir zeka sorusu bırakayım. Başka bir siteden aldım. Biraz değiştirdim, şıkları kaldırdım. Ben bu tür, buna benzer soruları çözemiyorum. 🙂

Nüfus sayımında bir evi ziyaret eden bir nüfus memuru ev sahibine kaç çocuğu olduğunu soruyor. Ev sahibi 3 çocuğu olduğunu belirtiyor. Daha sonra çocukların yaşını soran nüfus memuru ev sahibinden “ çocuklarımın yaşları çarpımı 36” cevabını alıyor. Bu bilginin çocukların yaşlarını belirlemede yeterli olmadığını söyleyen nüfus memuruna ev sahibi “çocuklarımın yaşları toplamı daire numarasına eşittir.” diyor. Biraz düşünen nüfus memuru bu cevabında yetersiz olduğunu söylüyor. Ev sahibi de son olarak büyük oğlum içerde uyuyor diyor. Bu cevaptan sonra nüfus memuru çocukların yaşlarını yazıyor. Buna göre büyük çocuğun yaşı kaçtır?

kunfeyekunkiziK 1 Cevap Son cevap 4 Mar 2025 19:54
                              0
                              • S Sputnik
                                3 Mar 2025 20:10

Matematik yetenekle alakalı. Yukarıdaki Evrim Ağacı videosunda anlatılanlara aldanmayın. Ben Çağrı'nın doğru söylediğini sanıyordum. Meğerse sadece motivasyon vermeye çalışıyormuş. 😬
                                Matematik yeteneği sonradan geliştirilebilir mi, asıl soru bu olmalı.
                                Fazla geliştirilebileceğini sanmıyorum.

Bende bir zeka sorusu bırakayım. Başka bir siteden aldım. Biraz değiştirdim, şıkları kaldırdım. Ben bu tür, buna benzer soruları çözemiyorum. 🙂

Nüfus sayımında bir evi ziyaret eden bir nüfus memuru ev sahibine kaç çocuğu olduğunu soruyor. Ev sahibi 3 çocuğu olduğunu belirtiyor. Daha sonra çocukların yaşını soran nüfus memuru ev sahibinden “ çocuklarımın yaşları çarpımı 36” cevabını alıyor. Bu bilginin çocukların yaşlarını belirlemede yeterli olmadığını söyleyen nüfus memuruna ev sahibi “çocuklarımın yaşları toplamı daire numarasına eşittir.” diyor. Biraz düşünen nüfus memuru bu cevabında yetersiz olduğunu söylüyor. Ev sahibi de son olarak büyük oğlum içerde uyuyor diyor. Bu cevaptan sonra nüfus memuru çocukların yaşlarını yazıyor. Buna göre büyük çocuğun yaşı kaçtır?

kunfeyekunkiziK Çevrimdışı
                                kunfeyekunkiziK Çevrimdışı
                                Sorgucukunfeyekunkizi
                                4 Mar 2025 19:54 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Sputnik sadece tahmin, dalga gecmek yok, söz ise yazıyorum 9 🙂 Hocam bu tam bir Ales sorusu. Bu gibi sorularda önemli olan kurguyu doğru yapmak. Çoğu kişi epeyce zaman kaybettiği için boş bırakıyor. Bende keci inadi olduğu için zamaninda fullemistim 🙂

Herhal ilerdedir yaşanacak günlerin en güzelleri N.H. 🙏

S 1 Cevap Son cevap 4 Mar 2025 23:09
                                0
                                • kunfeyekunkiziK kunfeyekunkizi
                                  4 Mar 2025 19:54

@Sputnik sadece tahmin, dalga gecmek yok, söz ise yazıyorum 9 🙂 Hocam bu tam bir Ales sorusu. Bu gibi sorularda önemli olan kurguyu doğru yapmak. Çoğu kişi epeyce zaman kaybettiği için boş bırakıyor. Bende keci inadi olduğu için zamaninda fullemistim 🙂

S Çevrimdışı
                                  S Çevrimdışı
                                  DüşünürSputnik
                                  4 Mar 2025 23:09 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kunfeyekunkizi, içinde söyledi: Sivri zekalılara 3 soru

dalga gecmek yok, söz ise yazıyorum 9

Doğru yaptın. 🙂

Çözmek isteyenler için başka bir bulmaca bırakalım. Bu sefer daha kolay.

Aşağıdaki bulmacayı Elon Musk'ın yapay zekası Grok hazırladı. Grok harika bir yapay zeka. 🙂

Soru:

Bir köyde üç kişi yaşıyor: Ahmet, Burak ve Can. Biri şövalye, biri casus, biri de haindir. Şövalye her zaman doğruyu söyler, casus hem doğruyu hem yalanı söyleyebilir, hain ise her zaman yalan söyler. Üçü de aşağıdaki ifadeleri söylüyor:

Ahmet: "Burak haindir."

Burak: "Can casustur."

Can: "Ahmet ve Burak ikisi de haindir."

Şövalye, casus, hain kimlerdir?

1 Cevap Son cevap
                                  0
                                  • H Çevrimdışı
                                    H Çevrimdışı
                                    Saygınhouse
                                    5 Mar 2025 06:45 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Şövalye: Can
                                    Hain veya Casus: Ahmed, Burak

1 Cevap Son cevap
                                    0
                                    • K Çevrimdışı
                                      K Çevrimdışı
                                      Ordinaryuskereste
                                      12 gün önce yazdı Son düzenleyen:

Bu konumu unutmuşum.... 🙂

• Sopa fiyatı 1,05$ ve topun fiyatı ise 5 sent

• 100 makinenin 100 ürünü üretmesi de beş dakika sürer.

• 47 gün; @Sputnik doğru cevabı vermiş. 🙂

1 Cevap Son cevap
                                      0

Cevap
                                      • Yeni başlık oluşturarak cevapla
                                      Cevaplamak için giriş yapın
                                      • En eskiden en yeniye
                                      • En yeniden en eskiye
                                      • En çok oylanan

1/16

26 Kas 2023 11:50

© 2021-2025 efelsefe.com
                                      Gunaydin Ziyaretçi