Fatih Camii imamına saldıran şahsın ifadesi ortaya çıktı
-
Nasıl bir akıl tutulmasıdır bu . Haberi okurkan üzüldüm çünkü o kişinin dindar ya da dinsiz oluşuna değil yaşadığı buhran durumuna üzüldüm. Bu durum dindar ya da dinsiz olusunuza bakmaz. Yaşadıklarınızı nasıl atlatıp atlatamadiginiza bakar.
-
Bir partiyle veya terorist örgüt ilişkilendirmemiş yoksa iç kargaşa çıkarırlardı.
-
Fetocudur ya
-
Yani dinin insanları çelişkilere sürüklemesi kaçınılmazdır. Bu çelişkiler çok fazladır. En başta "madem tanrı iyiyse..." diye başlayan çelişkilerdir bunlar. Devamında gelecek çelişkiler çok fazladır.
Bunun çaresi evrim inancıdır. Evrim ne iyidir ne kötü. Olabilecek şekilde işler. Evrimin işleyişinden kimse sorumlu değildir. Tanrı dendiği zaman tanrı işleyişten sorumlu oluyor ve işin içinden çıkılamıyor.
-
@phi
Türkiye´de yaygındır bu. Kim sıkıntılı veya kim fazla baş ağrısı yaratıyor, onu hemen Fetöcü ilân ediyorlar. Geçenlerde AKP yanlısı bir yazar Ali Koç´u fetöcü olmakla suçladı iyi, mi?
Halbuki kendisi (Soy ismi: Selvi) ve AKP´nin yönetici kadrosunun önemli bir kısmı (RTE dahil) zamanında Fetullah Gülen´e toz kondurtmuyorlardı. Bunlar ikiyüzlülüğün babasını her gün yapıyorlar. -
@kereste, içinde söyledi: Fatih Camii imamına saldıran şahsın ifadesi ortaya çıktı
Geçenlerde AKP yanlısı bir yazar Ali Koç´u fetöcü olmakla suçladı iyi, mi?
Halbuki kendisi (Soy ismi: Selvi) ve AKP´nin yönetici kadrosunun önemli bir kısmı (RTE dahil) zamanında Fetullah Gülen´e toz kondurtmuyorlardı. Bunlar ikiyüzlülüğün babasını her gün yapıyorlar.20-30 senelik periyotta Fetoş ile yolu kesişmeyen, övmeyen siyasetçi-bürokrat, isadamı sayısı yok denilecek kadar azdır. 2015 den sonra tövbe edenler artık fetoşcu sayılmıyormuş. Miladı krtieri buymuş yani.. Bence mümkün değil ya neyse (adamın 80-90 lardan beri "kılcal toplar damar" niyetini istihbarat biliyordu, kaseti elindeydi). Bu işlerin bu noktaya gelmesinde en büyük pay Ecevit'indir. Kavakçıyı mecliste azarlayıp kovmasının, sonra buna tezat tavırla takiyye yaptığı bilinen fetoşu övmesi sakıncalı bulmaması, yurtdışına kaçmasını sağlaması bugünlere gelinmesinin önünü açmıştır. Bu ülkenin denetim mekanizması, sistemi sorunlu, yargısı işlevsiz, halka değil güce hizmet ediyor. Ele geçirilmeye çok müsait bürokrasi. Eskiden asker sigortası vardı. Artık o da kalmadı. Meclisin 3 de 2 çoğunluğu elde ettiğin vakit rejimi bile değiştirip anayasayı sıfırlayıp, İran' a çevirirsin ülkeyi.
-
@hulk
RTE, Fetüllah Gülen hakkında ne demişti vaktinde?- Ne istediniz de vermedik!
Bu zat hâlâ bu ülkenin en üst makamını işgal ediyor.
-
Fatih Camii imamı Galip Usta bıçaklı saldırıda yaralanmıştı! Dehşet anlarını anlattı: 'Ey Müslümanlar gafletten uyanın diye bağırıp...'
İstanbul'da bir saldırgan, Fatih Camii'nde imam ve bir kişiyi bıçakla yaralamıştı. Hastanede tedavisi devam eden imam Galip Usta yaşadıklarını anlattı. Saldırgan ile bir alakasının olmadığını ifade eden Usta, "Ey Müslümanlar gafletten uyanın diye bağırıp bir şeyler daha söyledi. Görevliler onu dışarı çıkarmış. İmam odasında ders yaparken bir anda içeri girdi. Direkt bıçakla üstüme saldırdı" diye konuştu. Usta açıklamasının devamında "Öğrencilerim olmasaydı çok daha vahim olabilirdi" dedi.
Fatih Camii'nde 8 Aralık Pazartesi akşamı bir saldırgan tarafından bıçaklanan cami imamı Galip Usta, tedavi gördüğü hastanede gazetecilere yaşadığı anları anlattı. Fatih’teki özel bir hastanede tedavi gören Galip Usta, bugün yoğun bakımdan çıkarak normal servis odasına alındı.
"ÖĞRENCİLERİM OLMASAYDI ÇOK DAHA VAHİM OLABİLİRDİ"
Kendisine bu saldırıyı yapanı tanımadığını söyleyen Usta şunları aktardı:
“Saldırgan ile benim bir alakam yok, kendisini ne tanırım ne bilirim. 'Hoca bağırdı, etti' şeklinde söylediklerinin aslı, astarı yoktur. Nöbetçi olduğum içinde akşam namazını kıldırdım. Namazın akabinde bir adam çıktı. Ey Müslümanlar gafletten uyanın diye bağırıp bir şeyler daha söyledi. Dönüp baktım bizde meczup eksik olmaz. Namazı kıldırdım, oradaki görevliler onu dışarı çıkarmış. Benim onunla hiçbir bağlantım olmadı. İmam odasında ders yaparken bir anda içeri girdi. Direkt bıçakla üstüme saldırdı. Olay o şekilde devam etti. Benim İlahiyat Fakültesinde okuyan öğrencilerim vardı. Bilal Efendi kardeşime de Allah şifa versin o da yaralandı. Diğer Yusuf Mumcu öğrencimiz vardı. O yaralanmadı ama diğer arkadaşımız ayağı kırıldı. Benimle birlikte 3 kişi yaralandık. Öğrencilerim olmasaydı çok daha vahim olabilirdi. Allah onlardan razı olsun. Öğrencilerim hocalarını korumak için canlarını siper ettiler. Allah onların yardımcısı olsun. Onlara acil şifalar dilerim."
https://www.mynet.com/galeri/fatih-camii-imami-galip-usta-bicakli-saldirida-yaralanmisti-dehset-anlarini-anlatti-ey-muslumanlar-gafletten-uyanin-diye-bagirip-110107172071/6
-
Ben çok gördüm her olaydan Allah'ı sorumlu tutup ona öfkelenenleri. Bu son derece yaygındır. Dine sıkı sıkı sarılmıştır ama hiç yararını görmediği gibi hiç bir zararı da engellemediğini, hiç bir duanın en küçük işe yaramadığını görünce Allah'tan nefret edenleri çok gördüm. Sonra da bunlara ateist diyorlar. Değiller. Allah'a inanıyor fakat ondan nefret ediyorlar. Ateist zaten Allah filan yok diyor ki olmayan şeyden niye nefret etsin?
E Allah'ı nerde bulup da bıçaklasın? Allah var diyen hocayı bıçaklayacak elbet. Hayır da kim kendisine haksızlık yaptıysa ondan çıkarsın acısını, o da yok. Allah izin verdi haksızlığa uğramama, o suçlu diye düşünüyor.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: [Fatih Camii imamına saldıran şahsın
E Allah'ı nerde bulup da bıçaklasın? Allah var diyen hocayı bıçaklayacak elbet.
Hileli, eksik, hayali ürün pazarlayanları yola getirmeye kalkmış. Baksana "ey müslümanlar gafletten uyanın diyip tekbir getirerek" saldırmış. Haksızda değil hani, halife Ömer/Bekir kılıçla zekat topluyordu. Bu kadar çelişki-çatışık pazarlamacı din adamı/ islamcı yönetici, insan psikolojisine fazla(her bünye kaldırmaz). "Kitaplarda anlatılanla hocanın söylemleri tutarsız" demiş. Bu laikdinci yorumculara savaş açmış bence.
"Şia v.b. sapık fırka" diye ötekileştirenin bir versiyonu. Saldıran islamcı, saldırılan bir çeşit kendince islamcı. Hepsi "islamcı" yani... Ama hangisi gerçek islam? Ateist ile ateizm ile uzaktan yakından alaka yok. Bu kişi bir şeriat ülkesinde yaşasaydı. Böyle çelişkiye düşmeyebilirdi. Çünkü "hem laik hem müslüm olmaz." İslam denilen şey sadece ritüelleri ile yaşanabilen bir din değildir. Devlet sistemidir. Haksızlığa uğradığında islam hukuku adaleti bekliyor. Ülkede ne laik hukuk, ne islam hukuk düzeni- adaletide olmadığına göre. Şekil a durumu ortaya çıkıyor. Cami imamına saldrımasının altında yatan başat unsur satıcının eksik-hileli ürünü; "kitaplarda yazanla hocanın söylemleri pratikte uyuşmuyor." Kendi ağzıyla sebebini beyan etmiş zaten... Misal: aynı gerekçeyle bir laik bunalıma girip, kanunları uygulamayan hakime-savcıya saldırabilir. Dediğiniz gibi, gidip "olmayan şeyin"; yani kurumun("tanrının) bir cismi yok ki ona saldırsın.