İçeriğe atla
  • Kategoriler
    • All Categories
    • Individual Categories
    • Tartışma
      • Serbest Kürsü
      • Sizin Köşeniz
      • Eğlence & Oyun
    • Felsefe
      • Felsefe Tarihi
      • Felsefe Okulu
      • Filozoflar
      • Felsefe Sözlüğü
    • Soru & Cevap
      • Din & İnanç
        • Astroloji
        • Mitoloji
        • Spiritüel Hayat
        • Anadolu
        • Orta Doğu
        • Hint
        • Uzak Doğu
        • Yeni
      • Genel Alanlar
        • Sosyoloji
        • Psikoloji
        • Tarih & Edebiyat
        • Bilim & Teknoloji
        • Kültür & Sanat
      • Duyuru & Destek
      • World
      • Güncel
      • Popüler
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
      Daralt
      Marka Logo efelsefe
      Düşünce, eleştiri ve paylaşım platformu
      • Kurallar
        • Light
        • Cloudy
        • Dim
        • Dark
      1. Ana Sayfa
      2. Duyuru & Destek
      3. Şikayet & Öneri & Talep

Şikayet & Öneri & Talep

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Duyuru & Destek
      358 İleti 21 Yayımlayıcılar 10.1k Bakış
      • En eskiden en yeniye
      • En yeniden en eskiye
      • En çok oylanan
      Cevap
      • Yeni başlık oluşturarak cevapla
      Cevaplamak için giriş yapın
      Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
      • D Çevrimdışı
        D Çevrimdışı
        DemoKratos
        31 Eki 2022 19:24 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Bir türlü anlatamıyoruz inanç suçu diye bir şey yoktur. Birisi Kuran bir tanrıdan geldi diye inanır, inançtır, diğeri insan ürünüdür der. İkisine de bir yaptırım olamaz.

İnanç, fikir suç olmaz. Bunları dayatmak suç olur. İnancını, fikrini ifade etmek hakaret olamaz.

Şimdi birisi Hristiyan ve İsa'dan sonra peygamber gelmediğine inanıyor. Dolayısıyla Muhammed sahte peygamberdir diyor. Yani ne yapsın inancı öyle. İnancı öyle olmasa Müslüman olurdu.

Şimdi bu kişi Muhammed'e hakaret mi ediyor, hayır inancını ifade ediyor. İnancı ifade etme özgürlüğü en temel insan haklarındandır.

Sen şimdi buna diyorsun ki gel son peygambere inan. Yok o peygamber değil son peygamber İsa'dır diyor. Hakaret etti peygamberime yalancı dedi mi diyeceksin? İnanmıyor yahu, zorla mı?

Eller gerçekten de aya bunlar yaya yani, yalınayak hem de. Kuran tanrı sözüdür demek de insan sözüdür demek de eşittir, ikisi de kişiseldir, kimseyi bağlamaz. Şunu bir anlayamadı bu halk.

1 Cevap Son cevap
        0
        • ? Eski Kullanıcı
          31 Eki 2022 19:10

@Fides, içinde söyledi: Şikayet & Öneri & Talep

@kâfir-imam, içinde söyledi: Şikayet & Öneri & Talep

@phi, içinde söyledi: Şikayet & Öneri & Talep

Arkadaslar konuyu uzatmayalim, hakaretlerden uzak duralim lutfen.

hayata o kadar negatif ve agresif bakıyorki şaka anlayışını bile yitirmiş
          üzüldüm bak şimdi
          ama hala hakaretler 👿

Psikoloji bilimine inanırım ama saçma hayaletleri ve saçma dini argümanlara inanmam. Şimdi bu hekaret mi oluyor.

Psikoloğum olmak mı istiyorsun? Sen benim varlığımı görmedin sadece yazdığımı biliyorsun.

hayır birşeyin olmak istemiyorum
          çok güzel bilgilerinin hakaretlerle gölgelenmesini istemiyorum
          bunu yapman içinde saygılı olman lazım diyorum 🎀

Teşekkürler ama duygusuz biriyim bunu da her halimle belli ediyorum zaten.

F Çevrimdışı
          F Çevrimdışı
          Fides
          1 Kas 2022 05:55 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kâfir-imam üzüldüm oysa insana dair çok güzel duygular va 👁

1 Cevap Son cevap
          -1
          • B Çevrimdışı
            B Çevrimdışı
            bagimsizkoala
            1 Kas 2022 21:54 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Hoş görünüyor, emeğinize sağlık

P 1 Cevap Son cevap 2 Kas 2022 14:32
            0
            • B bagimsizkoala
              1 Kas 2022 21:54

Hoş görünüyor, emeğinize sağlık

P Çevrimdışı
              P Çevrimdışı
              phi
              2 Kas 2022 14:32 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@bagimsizkoala uzun zamandir goremedik sizleri 🙂

Söz uçar, yazı kalır. ✌(◕‿-)✌

1 Cevap Son cevap
              0
              • F Çevrimdışı
                F Çevrimdışı
                Fides
                3 Kas 2022 14:14 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

sözlük kısmına yazılmıyor
                sadece okunuyor
                neden olaki??
                🌿

T 1 Cevap Son cevap 3 Kas 2022 17:00
                0
                • F Fides
                  3 Kas 2022 14:14

sadece okunuyor
                  neden olaki??
                  🌿

T Çevrimdışı
                  T Çevrimdışı
                  TENTEN
                  3 Kas 2022 17:00 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

sadece okunuyor
                  neden olaki??
                  🌿

Adı üstünde sözlük. Tartışma yeri değil orası. 🙂

F 1 Cevap Son cevap 7 Kas 2022 12:18
                  0
                  • T TENTEN
                    3 Kas 2022 17:00

sadece okunuyor
                    neden olaki??
                    🌿

F Çevrimdışı
                    F Çevrimdışı
                    Fides
                    7 Kas 2022 12:18 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@TENTEN, içinde söyledi: Şikayet & Öneri & Talep

sadece okunuyor
                    neden olaki??
                    🌿

teşekkür ederim anladım şimdi 🦌

1 Cevap Son cevap
                    -1
                    • S Çevrimdışı
                      S Çevrimdışı
                      Sputnik
                      16 Şub 2023 16:57 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Üyeliğimin sonlandırılmasını veya mesaj yazmaya kalıcı olarak kapatılmasını talep ediyorum. Forum sebebiyle zihnim yoruluyor.

P 1 Cevap Son cevap 16 Şub 2023 19:25
                      0
                      • S Sputnik
                        16 Şub 2023 16:57

Üyeliğimin sonlandırılmasını veya mesaj yazmaya kalıcı olarak kapatılmasını talep ediyorum. Forum sebebiyle zihnim yoruluyor.

P Çevrimdışı
                        P Çevrimdışı
                        phi
                        16 Şub 2023 19:25 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Sputnik felsefe zihnin yorulmasini gelismesini saglayan bir aractir 🙂 bu sebeple ayni duygu ve dusunceleri yasiyoruz. kisisel tercihnize saygi duyuyorum fakat birey olarak burada sitemizin nasil yonetildigini az cok anlamis durumdasinizdir.

yazmak yada yazmamak size bagli bir durumdur, forum yada yoneticilerini baglamamaktadir. bu forumun kurulus ve gelistirilme amaci da budur.

sizi dolayisi ile fikirlerinizi aramizda gormek isteriz ama yazmama yada foruma girmeme karariniza da saygi gosteririz.

nickiniz ve dusunceleriniz burada daimidir ve tum hakki size aittir.

B 1 Cevap Son cevap 16 Şub 2023 19:40
                        2
                        • P phi
                          16 Şub 2023 19:25

@Sputnik felsefe zihnin yorulmasini gelismesini saglayan bir aractir 🙂 bu sebeple ayni duygu ve dusunceleri yasiyoruz. kisisel tercihnize saygi duyuyorum fakat birey olarak burada sitemizin nasil yonetildigini az cok anlamis durumdasinizdir.

yazmak yada yazmamak size bagli bir durumdur, forum yada yoneticilerini baglamamaktadir. bu forumun kurulus ve gelistirilme amaci da budur.

sizi dolayisi ile fikirlerinizi aramizda gormek isteriz ama yazmama yada foruma girmeme karariniza da saygi gosteririz.

nickiniz ve dusunceleriniz burada daimidir ve tum hakki size aittir.

B Çevrimdışı
                          B Çevrimdışı
                          bilgisezgi
                          16 Şub 2023 19:40 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

felsefe zihnin yorulmasini gelismesini saglayan bir aractir

Aynen öyle.
                          Yetmişli yıllarda zihnim öyle yorulurdu ki, adeta dellenecek duruma gelirdim.
                          Anlayamadığım veya çözümleyemediğim konular olduğunda psikolojim bozulur ve asabileşirdim.
                          Ancak seksenli yılların ortalarında normalleşebildim.
                          İlginçtir ki, normaleşmem yine felsefe sayesinde oldu.
                          Çünkü öğrendikçe veya soruların cevabını çözümledikçe olgunluk başlıyor.
                          Bu nedenle felsefeye giriş süreci zor ve uzun bir süreçtir, herkes başaramaz. Bu süreci atlatan önemli bir imtihanı tamamlamış demektir.
                          Kısaca zihinsel mücadeleyi veya zihinsel açlığı bilgi ile tatmin etmek gerekiyor.

G 1 Cevap Son cevap 24 Şub 2023 12:21
                          2
                          • B bilgisezgi
                            16 Şub 2023 19:40

felsefe zihnin yorulmasini gelismesini saglayan bir aractir

Aynen öyle.
                            Anlayamadığım veya çözümleyemediğim konular olduğunda psikolojim bozulur ve asabileşirdim.
                            Ancak seksenli yılların ortalarında normalleşebildim.
                            İlginçtir ki, normaleşmem yine felsefe sayesinde oldu.
                            Çünkü öğrendikçe veya soruların cevabını çözümledikçe olgunluk başlıyor.
                            Bu nedenle felsefeye giriş süreci zor ve uzun bir süreçtir, herkes başaramaz. Bu süreci atlatan önemli bir imtihanı tamamlamış demektir.
                            Kısaca zihinsel mücadeleyi veya zihinsel açlığı bilgi ile tatmin etmek gerekiyor.

G Çevrimdışı
                            G Çevrimdışı
                            gamsız baykuş
                            24 Şub 2023 12:21 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@bilgisezgi, içinde söyledi: Şikayet & Öneri & Talep

Aynen öyle.

Zihin öğrendikçe dinlenir cahil kaldıkça yorulur. Çok güzel birşey bu.

1 Cevap Son cevap
                            0
                            • Ç Çevrimdışı
                              Ç Çevrimdışı
                              çilek
                              25 Şub 2023 14:17 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Bu sitede sırf aferin almak için yazı yazanlar var. İnsanın başarısı kendi zaaflarını yenmesiyle ortaya çıkar. Öyle başkalarının takdiri ile değil.

Aferin almak istiyorsanız eczaneden 30'luk tablet alabilirsiniz. Baş ağrısına iyi gelir.

1 Cevap Son cevap
                              0
                              • B Çevrimdışı
                                B Çevrimdışı
                                bilgisezgi
                                25 Şub 2023 14:30 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Bu itibar sistemini oldum bittim sevmemiştim, kaldırıldığına sevindim.
                                Özellikle felsefe forumuna yakıştıramadığım bir özellikti.
                                Çünkü bunun örneklerini başka forumlarda da gördüm, bazıları onu insanları etkilemek ve yanlışa sevk etmek amacıyla kullanabiliyor.
                                Bir nevi psikolojik propaganda aracı haline gelebiliyor.
                                Bu yüzden kaldırılması gerekliydi, @phi arkadaşımızın da konunun farkına varıp kaldırdığı için tebrik ederim.

P 1 Cevap Son cevap 25 Şub 2023 14:36
                                0
                                • B bilgisezgi
                                  25 Şub 2023 14:30

Bu itibar sistemini oldum bittim sevmemiştim, kaldırıldığına sevindim.
                                  Özellikle felsefe forumuna yakıştıramadığım bir özellikti.
                                  Çünkü bunun örneklerini başka forumlarda da gördüm, bazıları onu insanları etkilemek ve yanlışa sevk etmek amacıyla kullanabiliyor.
                                  Bir nevi psikolojik propaganda aracı haline gelebiliyor.
                                  Bu yüzden kaldırılması gerekliydi, @phi arkadaşımızın da konunun farkına varıp kaldırdığı için tebrik ederim.

P Çevrimdışı
                                  P Çevrimdışı
                                  phi
                                  25 Şub 2023 14:36 tarihinde yazdı Son düzenleyen: phi

@bilgisezgi sitenin turkce ceviri konusundaki yanlisligi da soz konusu. Itibar olarak nitelendirilmis aslinda itibar degil orada konunun begenilip begenilmemesi yada yazinin begenip begenilmeme durumu.

Fakat bu ikili diyaloglarda inada bindirilerek sirf giciklik olsun diye eksi verilmesi nahos bir durum ve etik olarak uygun degil. O sebeple kapatmak durumunda kaldim. Kisitlama mumkun ornegin gunde 1 kere begenme 1 kere begenmeme hakki gibi vs ama buna gerek yok ki yaslarimizi almis insanlariz tuhaf seyler pesinde olmak cok gereksiz.

Fikirlerin dusuncelerin pesinden gitmemiz gerekiyor diye dusunuyorum.

B 1 Cevap Son cevap 25 Şub 2023 14:48
                                  0
                                  • P phi
                                    25 Şub 2023 14:36

@bilgisezgi sitenin turkce ceviri konusundaki yanlisligi da soz konusu. Itibar olarak nitelendirilmis aslinda itibar degil orada konunun begenilip begenilmemesi yada yazinin begenip begenilmeme durumu.

Fakat bu ikili diyaloglarda inada bindirilerek sirf giciklik olsun diye eksi verilmesi nahos bir durum ve etik olarak uygun degil. O sebeple kapatmak durumunda kaldim. Kisitlama mumkun ornegin gunde 1 kere begenme 1 kere begenmeme hakki gibi vs ama buna gerek yok ki yaslarimizi almis insanlariz tuhaf seyler pesinde olmak cok gereksiz.

Fikirlerin dusuncelerin pesinden gitmemiz gerekiyor diye dusunuyorum.

B Çevrimdışı
                                    B Çevrimdışı
                                    bilgisezgi
                                    25 Şub 2023 14:48 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Kisitlama mumkun ornegin gunde 1 kere begenme 1 kere begenmeme hakki gibi vs ama buna gerek yok ki yaslarimizi almis insanlariz tuhaf seyler pesinde olmak cok gereksiz.

Ben de öyle düşünüyorum.
                                    Felsefe forumunda beğen veya beğenme emojinle değil, bilgi ve fikirle yansıtılmalı.
                                    Ayrıca düşünceler beğeni için paylaşılmaz, fikir vermesi için paylaşılır.
                                    Zaten sen de aynı düşüncede olduğun için felsefe forumu yöneticiliği yapman anlaşılır niteliktedir.

1 Cevap Son cevap
                                    0
                                    • nejdet evrenN Çevrimdışı
                                      nejdet evrenN Çevrimdışı
                                      nejdet evren
                                      10 May 2023 10:07 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

yorum yaparken yazdığım yorum iki kez aktif oluyor, birini silmek zorunda kalıyorum, belki de benim anlamadığım bir durum

kadınlarını erkeğe muhtaç bir şekilde yaşamaya zorlayan toplumlar, kökten acizdir...

P 1 Cevap Son cevap 10 May 2023 10:25
                                      0
                                      • nejdet evrenN nejdet evren
                                        10 May 2023 10:07

yorum yaparken yazdığım yorum iki kez aktif oluyor, birini silmek zorunda kalıyorum, belki de benim anlamadığım bir durum

P Çevrimdışı
                                        P Çevrimdışı
                                        phi
                                        10 May 2023 10:25 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@nejdet-evren cevapla derken mi yoksa quick reply yaparken mi oluyor bu durum?
                                        draft olarak tuttugu icin iki kere gorunuyor olabilir, gonder tusuna bastiktan sonra iki kere mi gondermis oluyor o postu?

1 Cevap Son cevap
                                        0
                                          nejdet evrenN Çevrimdışı
                                          nejdet evren
                                          10 May 2023 11:23 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

iki kez göndermiyor, ikincisini onayda bekletiyor, iki halde de aynı durumla karşılaşıyorum.

kadınlarını erkeğe muhtaç bir şekilde yaşamaya zorlayan toplumlar, kökten acizdir...

1 Cevap Son cevap
                                          0
                                            nejdet evrenN Çevrimdışı
                                            nejdet evren
                                            10 May 2023 11:24 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

şimdi çözdüm, alttaki ok işaretine basınca gönder tuşu ile sorun olmuyor, lakin bu kadar zor olmamalı

1 Cevap Son cevap
                                            0
                                            • P Çevrimdışı
                                              P Çevrimdışı
                                              phi
                                              10 May 2023 11:26 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

draft abi o ozelligi yani sen direkt quick replydan ilerle 🙂

1 Cevap Son cevap
                                              1

Cevap
                                              • Yeni başlık oluşturarak cevapla
                                              Cevaplamak için giriş yapın
                                              • En eskiden en yeniye
                                              • En yeniden en eskiye
                                              • En çok oylanan

71/358

16 Şub 2023 19:40

topic:navigator.unread, 287

© 2021-2025 efelsefe.com
                                              Iyi aksamlar Ziyaretçi
                                              İzinler Kurallar
                                              • Giriş

• Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

• Aramak için giriş yapın veya kaydolun
                                              71 - 358
                                              • İlk ileti
                                                71/358
                                                Son ileti
                                              0
                                              • Kategoriler
                                                • All Categories
                                                • Individual Categories
                                              • World
                                              • Güncel
                                              • Popüler
                                              • Kullanıcılar