Ukrayna Neo-Nazi Kavramı
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Ukrayna Neo-Nazi Kavramı
@phi bence ise Putin sonuna kadar haksız. İşgalci, katil ve zorba. Umarım bu zorbalığı onun sonu olur. İşgalci katilleri asla aklayamayız. Bu adam eli kanlı bir katil. Elleri dirseklerine kadar, omuzlarına kadar çocuk kanları ile bulanmış bir katil.
Yenileme geregi duyuyorum, evet ustu basi kan icinde bunu bende soyluyorum, hatta hakliyken haksiz konuma gecisi bile utanc verici kendisi de utaniyordur. Ama durumun birde o boyutundan cikip Rusya icin gerceklerini gormemiz gerekiyor ve soylememiz gerekiyor. Yoksa bunca sene birsey yapmayan Rusya ve Ukrayna rahat rahat hayatini surerken ne olduda birden boyle bir dramatik duruma donustu olay diye dusunmek gerek. Burda sadece Putin bebek katili, masum halki vuruyor en basit ve kolay savunma yontemi.
-
Benim şüpheci bir insan olduğumu biliyorsun. O yüzden sen böyle Putin'i savununca huylandığımı da biliyorsun.
Ama ben yine de tartışmaya girmeyeceğim. Kendi nefesimi kullanmak yerine bu sefer Hollywood'dan önemli bir ismin Rus halkına yönelik mesajını paylaşacağım. Buyrun Arnold Schwarzenegger'İn Twitter paylaşımı (İngilizce / Rusça alt-yazılı):
-
Kadın ve çocukların sığındığı binaları vuran bir aşağılık katilin savunulacak hiç bir yanı olamaz. İğrenç bir katil, tiksinilecek bir canavar bu Putin denen alçak şerefsiz.
-
Bu fotoğraf Uluslararası Uzay İstasyonundan:
![ISS]( görsel url)
- Rus Kozmonotlar Sarı / Mavi renkli elbiselerle poz veriyorlar. Tabi açık açık "Ukrayna'ya destek oluyoruz" açıklaması da yapamıyorlar. Sanki bu renkleri tesadüfen giymiş gibi yapıyorlar
-
Hayır bu sahtekar herif günlerce Ukrayna'yı işgal amacı olmadığı yalanını söyledi durdu. ABD sürekli işgalin başlaması an meselesi dedi ve haklı çıktı. Bu sürekli yalanladı ve yalancı çıktı.
Kalleş bu herif, yalancı! ABD yi bile dürüst haklı çıkardı bunun yalancılığı, kalleşliği! Bu adam yok olmadıkça Rusya gün yüzü göremez!
Ukrayna sonuna kadar, dibine kadar haklıdır ve sonuna kadar desteklenmesi gerekiyor. Senin de bir bölgen işgal edilmiş ve iki bölgen daha işgale hazırlanılıyor olsa sen de savunma ittifakı arayışında olursun.
-
@phi, içinde söyledi: Ukrayna Neo-Nazi Kavramı
Simdi soyle bir pencereden bakalim eger Rusya meksikanin ABD sinirinda bir us kurmaya calissa meksikaya ABD ne yapardi?
Varsayım yapmaya gerek yok ki, çünkü Küba krizinde neredeyse III. Dünya savaşının eşiğine gelindi. Rusya, orta menzilli roketleri gizlice Küba´ya yerleştirmeye kalkışmıştı.
ABD, Rusya geri çekilmezse, Küba´yı istila edeceğini Rusya´ya bildirdi. Son anda bir anlaşma sağlandı ve Rusya roketlerini oradan geri çekti. Bunun karşılığında, ABD, Türkiye´de yerleştirilmiş olan Jupiter roketlerini geri çekti.
ABD, Kübayı istila etmedi ancak oraya 10´larca sene süren bir ambargo koydu. Castronun ölümünden sonra ambargo gevşetilmeye başlandı.
-
O dönemde Sovyetler Birliği vardı, Rusya yoktu.
Bu da aslında felsefi bir sorundur. Çünkü iki ayrı dünya görüşü vardı. Bir tarafta Liberalizm, diğer tarafta Komünizm.
Gerçi George Orwell'in "Hayvan Çiftliği" gibi tiyatro oyunları daha o dönemde vardı. Yani Sovyet modelinin komünizm ile alakası olmadığını o rejimin bir baskı rejimi olduğunu söyleyenler o zaman da vardı. Ama yine de tutarlı bir "alternatif yönetim biçimi iddiası vardı. Ona rağmen geri adım atmayı da bildiler.
Putin'İn elinde sadece bir Ulus-devlet var. Peki sen madem ki ulus devletsin ve artık komünist / sosyalist değilsin, şu anda tam olarak ne yapıyorsun? Herkesin sorması gereken bu bence. Rusya eskiden tıkpı ukrayna gibi dünyanın diğer çağdaş ulus-devletler ailesine katılmak isteyen, kendi de sovyetler birliğinden kopmuş federatif yapılı bir ülkeydi. Öyle de kalması gerekiyordu ama mafya / ekonomik bunalım vs, Putin gibi bir adamın ortaya çıkmasına yol açtı, bence hiç de iyi olmadı.
Neyse, Jan Böhmermann'ı belki 2016 yılından hatırlarsınız. BU alman talk show'cu / komedyen 31 mart tarihinde Tayyip Erdoğan ile ilgili yazdığı ve TV ekranında canlı yayında okuduğu küfürlü şiir ile gündeme gelmişti.
Ukaryna savaşı ilk başladığında hazırladığı yeni videoyu paylaşacağım:
(Sen Rusların savaş istediklerini mi zannediyorsun?)
-
@Leonardo, içinde söyledi: Ukrayna Neo-Nazi Kavramı
O dönemde Sovyetler Birliği vardı, Rusya yoktu.
Biliyorum. Ağız alışkanlığı işte, n´aparsın?!.
Sovyetler Birliği dağılalı bir hayli oldu ancak o zaman da ağırlıklı olarak Rusya´nın borazanı ötüyordu. Resmi dil Rusça idi ve başkenti Moskova idi.
-
(Sen Rusların savaş istediklerini mi zannediyorsun?)
Valla görünen o ki Rus halkının çoğunluğu Putin´in arkasında duruyor. Bir kaç küçük olay dışında iz bırakacak savaş karşıtı büyük protesto eğilimleri olmadı. Bu da demek oluyor ki, çoğunluk Ukrayna´nın istilasına soğuk bakmıyor.
-
Osmanlı imparatorluğundan da bazı metinlerde "Türkiye" olarak söz edilir. Yine de Osmanlı İmparatorluğunun modern Türkiye ile hiçbir alakası yoktur.
İkinci mesaj:
- Hayır istemiyorlar. Rusların yarısı zaten haberleri filan takip etmez (hepsi propaganda olduğu için). 4/1'i belki dediğin gibi destekliyordur (klasik yayın organları tarafından beyni yıkandığı için)
4/1'i de zaten sokakta. Onca yasağa, toplama kampına gönderilme, çocuklarından ayrılma riskine rağmen "savaşa hayır" diyor.
Gelişmeleri biraz daha yakından takip etmelisin bence.
-
Osmanlı imparatorluğundan da bazı metinlerde "Türkiye" olarak söz edilir. Yine de Osmanlı İmparatorluğunun modern Türkiye ile hiçbir alakası yoktur.
@Leonardo , sizinle bu hususta polemiğe girmeyeceğim.
İkinci mesaj:
- Hayır istemiyorlar. Rusların yarısı zaten haberleri filan takip etmez (hepsi propaganda olduğu için). 4/1'i belki dediğin gibi destekliyordur (klasik yayın organları tarafından beyni yıkandığı için)
4/1'i de zaten sokakta. Onca yasağa, toplama kampına gönderilme, çocuklarından ayrılma riskine rağmen "savaşa hayır" diyor.
Gelişmeleri biraz daha yakından takip etmelisin bence.Haberleri izlemekten, işe bile geç gider oldum.
Konuya dönersek, size katılmam mümkün değil, çünkü Rusya´nın Ukrayna´yı istila ettiğini Sağır Sultan bile duymuştur. Çoğunluğun bundan haberi çoktan olmuştur ancak ya çok korkuyorlar ya da bizim millet gibi vurdum duymaz bir huyları var. Ancak ben üçüncü şıktan yanayım; Ukrayna´nın istila edilmesini istiyorlar.
-
İşte hangi haber kaynaklarını takip ettiğin de önemli. Mesela Türkiye'deki haber kaynaklarının bazıları da Ukrayna savaşından söz etmez. "Özel Operasyon" terimini kullanırlar ki Rusya'da "savaş" kelimesini kullanmak yasaktır. Ukrayna hakkında köşe yazısı yazacaksan "özel operasyon" demek zorundasın.
- Twiter / instagram / facebook da yasaklandı. Rus polisi sokakta insanları rastgele çevirip telefonları kontrol ediyor içlerinde Rusya dışı kaynakları takip eden var mı diye.
Ve evet. Geçen TV'de izledim. Ukrayna Sınırı yakınında RUs bir köylü, savaşın ilk günleri, adam "herhalde tatbikat var bilmiyorum" filan diyor.
Yani internetin var. BBC Türkçe filan oku internette. Kanal D haber izliyorsan bilmezsin sonra ben anlatınca şaşırırsın böyle şeyleri
-
İşte hangi haber kaynaklarını takip ettiğin de önemli. Mesela Türkiye'deki haber kaynaklarının bazıları da Ukrayna savaşından söz etmez. "Özel Operasyon" terimini kullanırlar ki Rusya'da "savaş" kelimesini kullanmak yasaktır. Ukrayna hakkında köşe yazısı yazacaksan "özel operasyon" demek zorundasın.
- Twiter / instagram / facebook da yasaklandı. Rus polisi sokakta insanları rastgele çevirip telefonları kontrol ediyor içlerinde Rusya dışı kaynakları takip eden var mı diye.
Ve evet. Geçen TV'de izledim. Ukrayna Sınırı yakınında RUs bir köylü, savaşın ilk günleri, adam "herhalde tatbikat var bilmiyorum" filan diyor.
Yani internetin var. BBC Türkçe filan oku internette. Kanal D haber izliyorsan bilmezsin sonra ben anlatınca şaşırırsın böyle şeyleri
Bre, @Leonardo
Sen de bizi her şeyden bihaber birisi zannettin galiba. Bence Rus halkı bizim Türk milleti gibi uyuşuk galiba. -
Hayır şimdi uzayda kozmonotlar Ukrayna renklerinde giyindiler, haber okunurken resmi Rus televizyonunda kadın pankart açtı, dikta ile yönetilen despot ülkesinde daha ne olsun?
Herif polise bile tutuklayın diye emir vermiyor, mafyaya temizleyin şunu diye emir veriyor yahu!
-
@kereste, içinde söyledi: Ukrayna Neo-Nazi Kavramı
Bence Rus halkı bizim Türk milleti gibi uyuşuk galiba.
Gibi değil, bu konuda birebir aynılar.
Her iki millet de sonuna kadar uyur ama bir şaha kalktı mı ikisini de kimse durduramaz. -
ABD nin Küba krizindeki müdahalesi ile kıyaslama yapılıyor ama ABD Küba konusunda çok ılımlı davrandı. Çünkü küçük bir adayı ablukaya almak çok kolaydır ama kriz büyümesin Sovyetler ile dünya savaşını ateşleyecek bir çatışma çıkmasın diye yapmadı.
Böyle Havana'ya tanklar mı yürüttü, havadan Havana hastanelerini tiyatro binalarını mı vurdu? Bir çıkarma yaptı, baktı direniş var ısrarcı olmadı.
Bu saldırgan kuduz herifin yaptığı hiç bir ölçüye sığmaz, hiç bir örneğe denk gelmez. Bu herif kudurmuş! Bu Putin yok olmadan Rusya düze çıkamaz!
-
BUgün açık olarak tehtit etti:
"Dünyayı distopik bir yer haline gelmesine yol açmayın" gibi şeyler söyledi.
Bu arada Türk basınını takip etmiyorum. Benim duyduğum rusların çok ciddi asker kayıpları varmış. Türkiye'de bu rakkama kaç deniyor?
Duyduğum ölen general sayısı da en son 6 idi.
Mevcut teorilerden bir tanesi Putin'in Salgın döneminde yalnızlaştığı ve bu yüzden bir çeşit Napolyon Kompleksi durumuna düşmüş olabileceği yönünde.
Ölen asker sayısını tekrarlamıyorum ama çok yüksek. Yani adam belki de ne yaptığını bilmiyor.
-
@Leonardo diktatorlerin bir donem sonra yasadigi travmatik durum, herkesten suphe etmeye baslar ve saldirganlisir. Kimseye inanmaz, yalnizlasir, herkes en yakinindakiler bile onun icin tehdittir.
Suan Putin'in yasadigi durum bu bence.
-
İyi. Sevenler üzülsün. Ben dediğim gibi 2010'ların başından beri kendisinden pek hoşlanmıyordum
-
@Leonardo ben Ukrayna ile Suriye arasında bağ kurmaya başladım.
Daha önce Ukrayna'da savaşın BOP çerçevesinde çıkarıldığından kuşkulandığımı yazmıştım. Amaç Rusya'yı Ukrayna ile oyalayıp Suriye ile ilgilenmesini önlemek.
İsrail ile görüşmelerden de kuşkulandım. Petrol ve doğalgaz konusunda görüşüldü dendi ama inanmıyorum. İsrail'in bu konuda Türkiye'ye hiç ihtiyacı yok ve bulaştırmaz.
Acaba Rusya Suriye'den çekilmek zorunda mı kalacak? O zaman BOP kaldığı yerden devam eder. Rusya çekilince Türkiye Suriye ile karşı karşıya kalır. İsrail korkma ben de güneyden sıkıştırırım deyip gaz veriyor olmasın?
Kuşkulanmak yerinde olur çünkü orada asker bulunduruyoruz. Bu bir kere elde var bir.
İkincisi Hatay belediye başkanı boşuna uyarmıyor. Suriyeliler Hatay'ı fiilen şu an sivil olarak zaten işgal ediyorlar.
Durum bana çok kuşkulu görünüyor. Bir karışıklık olsa bu kadar çok Suriyeli nüfus kabul etmiş olmak?
Kuşkulanmakta keşke haksız olsam ama durum öyle böyle değil çok kuşkulu.