Türkiye'nin Hali Bunun Adı Nedir?
-
Tek kelime ile rezillik, baska bir sey degil. 4. 5. sinif ulkelerde olur boyle seyler.
-
@phi avm açılışı =indirim= kaos
Toplumun refah seviyesiyle ilgili bir durum alım gücü az olunca halk(teyze takımı :)) böyle şeyleri kaçırmıyor. -
@zafiRa bence bu gorgusuzluk, ac gozluluk, vandallik, yobazlik. Ulkenin ekonomisi, refah seviyesi ile alakali birsey degil.
Insanliktan nasip almamislik bu.
-
@phi yani evet insanlıktan nasibini almayanların suçu
-
-
Kendi ülkesini işgal eden halkın halidir.
Kendi ülkene, değerlerine sahip çıkmamanın sonucudur.
Üretmeyip ithalata bağımlı olmanın sonucudur. -
AVM'Nin bir tek adresini bulabildim:
Yenimahalle Güzelyaka Mahallesi Güvercintepe Caddesi
ama web sitesi ve AVM'Nin adı hiçbiryerde çıkmıyor.
demek ki bizde de başladı artık Black Friday hesabı tüketim çılgınlıkları.
-
@zafiRa, içinde söyledi: Türkiye'nin Hali Bunun Adı Nedir?
(teyze takımı :))
Bunu okuyunca aklıma hemen "god gıli" teyze geldi. "God gıli" amcaları da katınca hâli pür melal ülkenin tabii...
Hayır benim hiç anlamadığım bu "godinin gılleri" ile aynı safta olmaktan hiç utanmayan kişiler. Bunlarla mı ben aynı taraftayım demiyorlar.
Hayır yani biliyoruz ki bu godinin gıli olmaya razı azımsanmayacak bir kesim var. İnadına devam diyen ciddi yani, anama sövse devam diyen kesim var. Bir god gıli teyze ile sınırlı olmadığını hepimiz biliyoruz. Sorun bu bilginin apaçık olması.
-
@phi, içinde söyledi: Türkiye'nin Hali Bunun Adı Nedir?
Tek kelime ile rezillik, baska bir sey degil. 4. 5. sinif ulkelerde olur boyle seyler.
Bu tür olayları 70´li 80´li yıllarda Avrupa´nın göbeğinde görmek pekala mümkündü. O devirde yılsonu indirimleri olurdu. Mağazalar açılır açılmaz içeriye hücum edenlerin çoğunu yabancı uyruklu insanlar(bilhassa Türkler, Yugoslavlar, İtalyanlar) oluştururdu.
Aç gözlülük olarak görmüyorum, çünkü geliri az olanlar ve geçim sıkıntısı çekenler için bu tür kampanyalar önemli.Tabii bu kadar curcuna yaşanmıyordu.
-
@kereste Bir insan ac gozlu olursa, kampanyada olsa, baska bir seyde olsa, onun ona kalmayacagini, yetmeyecegini, ona sadece onun sahip olmasi gerektigini dusunur. Bu manzaradaki insanlar acliktan degil, ac gozlulukten izdiham yaratmis, cunku almayi dusundugu urunun ona kalmayacagini dusunerek. Yoksa ayakkabasi olmayan, aksam eve ekmek goturemeyecek insan goremiyorum su videoda ben.
Ayrica yurt disinda tarihler vermissiniz, ben hic oyle seyler gormedim, gordum evet yapanlarda o ulkenin vatandasi degil, yine ac gozlu yamyam tayfadir.
-
@phi
Demek yaşadığımız diyarlar farklı imiş. O zamanlar böyle hergün indirim falan yoktu. Millet yılsonu indirimlerini dört gözle bekliyordu yani. İşin ilginç yanı, bilhassa kadınlar daha fazla rağbet gösteriyorlar indirimlere. -
@kereste oradaki mevzu gorgu guzel kardesim. Black friday'ler vs artik dunyanin her yanina yayilmis durumda. Kampanyalar indirimler elbette yapilmalidir, insanlar ucuz urun almak iste, pahaliliktan sikayet etmeyen yoktur.
Fakat indirim var diye, bana kalmayacak diye birbirini ezmek hele hele boyle bir donemde vandalliktir. Aclik, ekonomik sikintilar degildir. Gorgusuzluk, insan olamamaktir.
Simdi olaya soyle bakalim, demek ki bu insanlar ac kalsa Allah korusun kim bilir neler yapacaklar?
-
@phi
Ben fazla yoksulluk çekmediğim için fazla kesin konuşamam ancak uzun süren imkansızlık ve açlığın, insanları derinden etkileyeceği muhakkak.
Belli ki eli boş döneceklerinden korkuyorlar. Çoğunluk böyle düşününce, bu tip görüntüler çıkıyor ortaya.Görgüsüzlük diyorsun ya, o insanların hangi ortamda ne tür şartlarda yaşadıklarını bilmiyoruz. Evet, haklısın, hoş bir görüntü değil bu yaşananlar.
-
@kereste guzelce siraya girilip 5'er li 10'ar li artik neyse nizami sekilde girmek varken ne bileyim ya bu tur goruntuler dedigin gibi cok eskilere ait olmasi lazim.
Ben gururun gorgunun insanligin fakirlerde daha cok oldugunu savunan biriyim aksine ama bu haller cok cag disi diyeyim ve kapatayim cokta cumle kurmaya gerek yok.
-
@phi
Sıra konusunda elbette haklısın. Mesela Avrupa´daki hava limanlarında ip gibi sıraya giren insanlar, nedense memlekete vardıklarında darmadağın oluyorlar.
Havasından mı suyundan mı, nedir! -
@kereste cok tuhaf degil mi gercekten?
-
@phi
Evet, çok tuhaf. Ben de sebebini tam olarak çözmüş değilim açıkçası. -
@kereste toplu psikoloji aslinda. Nike magazasinda kuyruk gorursun, herkesi sirayla iceri alirlar, o urune biri el atarken digeri onun birakmasini bekler vs. Ama LCW de oyle degildir durum.
Bu birazda kurumun yonetim sekli ve insanlarin kismi toplumlarda olusturdugu kulturden kaynakli.
Orda yigilmanin tek suclusu onlar degil, orayi acacak olanlarda hatta belki durumun bu hale gelecegini planlayarak yaptilar bunu fakat sonuc itibari ile olusan goruntude direkt goze carpan gorgusuzluk.
-
mrbean bizim gibi uyanık ama sıraya girme konusunda.
-
Avrupayı bilmem ama ABD'de hiç sıra filan yok:
BUrada amaç rezalet yaşanması zaten. Tüketmeye iyice önem versinler diye insanları insanlıktan çıkartmak.
Karşısında durmak için ya sağlam ideoloji ya da biraz maneviyat lazım. Yani "Neticede eşya, eşya o kadar önemli değil" diyebilmen lazım.
Yoksa insanlık değil tabi.
- Halen Avrupa standartlarında bir Opera binamız yok. Adamlar hala AVM / Rant derdinde. Ben ona üzülüyorum.