Şüphem şüpheniz mi?
-
Tanklı, toplu savaşlar virüs savaşlarına giden sürecin bir parçası mı?
Uzun zamandır şüphelendiğim bu konu Rusya-Ukrayna savaşından sonra daha da arttı.
Artık savaşlar virüs savaşlarına doğru evriliyor. Çin üzerine atılan korona ve ABD'nin Rusya'ya karşı Ukrayna'da uyguladığı virüs deneyleri açıkça buna işaret ediyor.
Yazar Hüsnü Mahalli'nin "Bu iş çok ciddi" başlığıyla verdiği bilgiler artık bu işin şüphe olmadığını ortaya koyuyor.
Klasik savaş araçlarına bile sahip olmayan ülkeler, bilinmeyen virüsler karşısında çaresiz kalma olasılığı da ayrı bir sorun olarak karşımızda duruyor.
Üstelik Hüsnü Mahalli'nin yazı başlığında ifade ettiği gibi gerçekten bu iş çok ciddi. Şayet savaşlar virüs savaşlarına dönüşürse sadece savaş mağdurları değil, bütün insanlık yok olma tehlikesi altında.
Benim bu şüphem sizin de şüpheniz mi bilemem ama konunun cidden çok vahim olduğunu anlatan yazıyı okuyabilirsiniz.
https://www.korkusuz.com.tr/bu-is-cok-ciddi.html -
@bilgisezgi
Bakıyorum, her şeyin suçunu ABD´denin üzerine atma gibi alışkanlığınız oluşmuş. Komplo teorilerine bu kadar meyilli olduğunuzu bilmiyordum.
Şunu bilmeniz gerekirdi: Savaş esnasında her türlü yalan yanlış bilgi havada uçuşur. Ha bire Ruslara göre şöyle, böyle...diyerek yazmış. Yani Hüsnü Mahalli halt etmiş. -
@bilgisezgi hafta sonumu Yunanistan'dan gelen arkadaslarim ile gecirdim. Dedikleri sey 9. ayda muthis bir yeni varyant cikacak, daha etkili bir sekilde. Bu viusun Amerika'nin cikardigini insanlar uzerinde deneyler yapildigini, savaslarin bir muddet sonra tank, top tufekten ziyade bu sekilde yapilacagini belirttiler. Bu arkadaslarim her ay bir ulke gezen, dunyada gormedikleri ulke kalmayan tipler.
Disaridan bakildiginda Putin ne kadar barbar gorunuyor degild mi? Cocuklar oluyor, insanlar oluyor vs. Virus ile olen cocuk sayisini bilenimiz var mi
Bence dogru noktaya parmak basmis yazar.
-
@phi, içinde söyledi: Şüphem şüpheniz mi?
@bilgisezgi hafta sonumu Yunanistan'dan gelen arkadaslarim ile gecirdim. Dedikleri sey 9. ayda muthis bir yeni varyant cikacak, daha etkili bir sekilde. Bu viusun Amerika'nin cikardigini insanlar uzerinde deneyler yapildigini, savaslarin bir muddet sonra tank, top tufekten ziyade bu sekilde yapilacagini belirttiler. Bu arkadaslarim her ay bir ulke gezen, dunyada gormedikleri ulke kalmayan tipler.
Disaridan bakildiginda Putin ne kadar barbar gorunuyor degild mi? Cocuklar oluyor, insanlar oluyor vs. Virus ile olen cocuk sayisini bilenimiz var mi
Bence dogru noktaya parmak basmis yazar.
Bunların tümü aslı astarı olmayan iddialar. Tek bir somut kanıt yok. Bunu yayanlar ABD ve Avrupa düşmanı olanlar.
-
@kereste asli astari olan covid virusunun bilgileri neler peki?
-
@kereste asli astari olan covid virusunun bilgileri neler peki?
Bu sorduğun sorunun bu konuyla alakası yok.
Birileri bunları ABD´nin yaptığını iddia ediyor. İlginçtir ki çoğu Rus menşeli haberler. Peki, hani nerede kanıtlar?
Savaş propagandası olduğu belli. -
Kasıtlı olarak şüphe yaratılmak ve kafaların karışık olması isteniyor; aslında her şey net bir şekilde ortada; kapitalist-emperyalist yayılmacılık liberalizm ile birlikte zirveye oynuyor ve lakin her zirvenin bir inişi var ancak bu kez düz bir iniş değil parçalı bir iniş söz konusu olup savaşların önümüzdeki tarihlerde teknolojik savaşlara evrilmesi kaçınılmaz....
-
@kereste Rusya Ukrayna'da bir cok biyolojik ve nukleer labaratuvarlari yok etti ve etmeye de devam ediyor. Rusya buralarda bir cok calimanin yapildigini iddiaa ediyor. Sana gore savas propagandasi olabilir, bana gore dogrulugu olan bilgiler.
Sadece hastalik yapan virusler degil oldurucu viruslerin yapildigini, nukleer silahlar gibi ilerde bu tur silahlarin kullanilabilecegini on goruyorum.
Suan ki durum baslangic olabilir ama ilerde cok duyacagiz bunlari.
-
@kereste Rusya Ukrayna'da bir cok biyolojik ve nukleer labaratuvarlari yok etti ve etmeye de devam ediyor. Rusya buralarda bir cok calimanin yapildigini iddiaa ediyor. Sana gore savas propagandasi olabilir, bana gore dogrulugu olan bilgiler.
Sadece hastalik yapan virusler degil oldurucu viruslerin yapildigini, nukleer silahlar gibi ilerde bu tur silahlarin kullanilabilecegini on goruyorum.
Suan ki durum baslangic olabilir ama ilerde cok duyacagiz bunlari.
Azizim, savaş durumunda, piyasaya sürülen haberlerin önemli bölümü propaganda amaçlı olur. Hele ki Rusya veya Ukrayna kaynaklı haberlerin tümüne çekimser yaklaşmanı tavsiye ederim sana. Çünkü çoğunun kanıtı yok ve bizlerin de iddiaları yerinde doğrulama imkanımız yok.
-
@kereste Konunun savas ile alakasi yok, bunlari cogu ulkeler yapiyor zaten. Kendi bolgelerinde yapmamalarin sebepleride iste boyle sorun ciktigi zaman kendi ulkesinde sizinti, yayilim olmasin diye. Sonuc olarak biyolojik silah denilen sey nedir? Virustur, bakteridir, zehirdir vb calismadir.
Nukleer silahlarin yerini biyolojik silahlar alacak diyorum sana. Bombalanan evler, kan revan icinde olen insanlardan ziyade, evinde uyurken olen toplu olumler gorecegiz diyorum.
-
@nejdet-evren, içinde söyledi: Şüphem şüpheniz mi?
Kasıtlı olarak şüphe yaratılmak ve kafaların karışık olması isteniyor.
Evet; ortalık şu an toz duman içinde. Ortada zibil gibi bilgi kirliliği var. Kimlerin doğru veya kimlerin yalan söylediğini bilmek imkansız gibi.
-
Diğer birçok ülke gibi, Ukrayna'nın da covid-19 da dahil olmak üzere hem hayvanları hem de insanları etkileyen tehlikeli hastalık tehditlerini nasıl azaltılacağını araştıran halk sağlığı laboratuvarları vardır. Laboratuvarları ABD, Avrupa Birliği ve DSÖ'den destek almıştır. DSÖ, "patojenlerin yanlışlıkla veya kasıtlı olarak salınmasını" önlemeye yardımcı olan güvenlik uygulamalarını teşvik etmek için birkaç yıldır Ukrayna halk sağlığı laboratuvarlarıyla çalıştığını söylüyor. Birleşmiş Milletler kuruluşu DSÖ, "Bu çalışmanın bir parçası olarak, DSÖ Ukrayna'daki Sağlık Bakanlığı'na ve diğer sorumlu kurumlara, olası sızıntıları önlemek için yüksek tehdit patojenlerini yok etmeyi şiddetle tavsiye etti" dedi.
-
@phi
Bir ülkeyi direkman karalayan iddialar ortaya atmak başka bir şey, gelecekteki savaşların niteliğinin değişeceğini söylemek başka bir şey.Mesela geçenlerde Ukrayna tarafı, Rusya´nın phosphor bombalarını kulandığını iddia etti. Bu iddiayı da yerinde teyit etmek şu an imkansız.
Yani demem o ki; savaş durumu var. Haliyle karşılıklı desinformasyon çalışmaları da var. Bu kesin.
-
@kereste milattan once bir devirde yasamiyoruz, an be an bilgileri gorsel olarak, isitsel olarak alabiliyorsun. Ben orada uzun sure yasadim bir cok arkadasim var her gece mesajlastigim insanlar var, kendim bizzat gittigim gordugum yerler calisma yapilan labaratuvarlar vs vs var.
Ornegin Irak savasinda kimyasal silah kullanildi mi sence? Savas proparaganda misiydi o?
Rusya'ninda kullandigi bir cok silah var, fosfor silahi kullanildi Ukrayna'da denemeler yapiliyor tabii ki bu tur kucuk savaslar buyuk ulkelerin kurmaya calistigi bir cok silahlari kullanmasi icin ideal ortamlar.
-
@phi
Yaşanan olayların olsa olsa binde birini görme imkanımız var. Yok öyle, her şeyi anında görmek yaşamak falan.
Psikolojik desinformasyon çalışmaları yeni bir icat değil, her savaş ortamında piyasaya sürülen bir mekanizma. -
@kereste seni bilmemde ben suan ukraynada neler oluyor an be an gorebiliyorum.
-
@kereste seni bilmemde ben suan ukraynada neler oluyor an be an gorebiliyorum.
-
@kereste, içinde söyledi: Şüphem şüpheniz mi?
Bakıyorum, her şeyin suçunu ABD´denin üzerine atma gibi alışkanlığınız oluşmuş.
Atom bombası, virüs bombası yapmadıkları şeyler değil.
Bunları yapanlardan şüphe duymam normaldir.
Şüphe etmezsen sorgulayamazsın, zaten sorgulayan bir millet olmadığımız için başımıza her melanet geliyor, sonra da vayy niye oldu diyoruz. -
@kereste, içinde söyledi: Şüphem şüpheniz mi?
Bunu yayanlar ABD ve Avrupa düşmanı olanlar.
Son yüzyılda en az iki milyar masum insan öldüren, ölmesine neden olanlara karşı olmak herşeyden önce bir insanlık gereğidir.
-
Bilim bugün doğanın ürettiğinden daha etkili bir virüsü üretemeyeceğini kabul etmiş durumda.
Gelecekte her şey farklı elbette olabilir. Fakat bugün virüs araştırmaları yapılan laboratuarlarda sızdırmazlık önlemleri oldukça gevşetilmiş durumda. Nedeni, doğadan daha etkili virüs yapılamayacağının anlaşılmış olması.
Doğada zaten virüsler en iyi şekilde evrim geçiriyorlar. Olabileceğin en olabileceğini doğa yapıyor. Bu günkü teknoloji ile daha üst düzeyini yapma olanağımız bulunmuyor.
Şu an en gelişmiş gen transfer ve düzenleme teknolojimiz CRISPIR. Bu da henüz geliştiriliyor. Öyle doğanın yarattığından üstün bir virüs yaratma şansı henüz bulunmuyor.
Ancak virüsler sürekli gözlem altında tutuluyor. Süper bir virüs belirlenirse silah olarak kullanma şansı olamaz demiyorum. Ama bu yine doğanın yarattığı bir virüsü keşfetmek şeklinde olacaktır.
CRISPIR ısmarlama bir virüsü yaratma potansiyelinde henüz değil. Virüsler sürekli izleniyor, onu kesin biliyorum. Belli ekipler var ve bunların işi sürekli kesintisiz virüsleri izlemek.
Bu iyi niyetle de yapılabilir, süper bir virüs keşfedersek silah olarak kullanabiliriz niyetiyle de yapılabilir.
Biyolojik silahın tarihi eskidir. En açık örnek, Kızılderilileri tüfek, mikrop ve çelik alt etti.