Geçende biri bir mevzu açtı. Mevzu meni necis midir. Namaza mani midir. Hayır allahınız gerçekten olsa da belanızı verse diyeceğim olmuyor. Dinle yatıp dinle kalkanlar sinir katsayımı yükseltiyor ama yapacak bir şey yok.
Biri kalktı dinimiz mantık dinidir. Çözemeyeceği sorun yoktur. Vaaay! İddiaya bak sen! Dur bakalım!
Anlattı. İnsan neden yaratılır? Meniden. Muhammed nedir? İnsan. O halde Muhammed meniden yaratılmıştır. Allah alemlerin nurunu necis bir şeyden yaratır mı? Hayır. Mesele bitti.
Hayır şimdi allahınız olsa da belanızı elvan elvan verse! Ülen dedim insanın meniden yaratıldığını nerden çıkarıyorsun be? E neden yaratılıyor dedi. Elinin köründen yaratılıyor, ülen siz nasıl okudunuz, öğretmeni nerenizle dinlediniz lan siz dedim. Hiç mi bir şey okumuyorsunuz?
Sen söyle madem neden yaratılıyor dedi. Ülen tabii ki zigottan, o da iki eşey hücrenin birleşmesi ile oluşur, cahilseniz salak bari olmayın okuyun ülen dedim.
"Ama Kuran'da meniden yarattık yazıyor?" (Halakal insane min mâin dâfik pasajını kastediyor süzme. Tabii bunlar giderken ben çoktan dönmüş olduğum için çok iyi biliyorum ne kastettiğini)
E safsata! Kuran'dan başka bir şey okumazsan olacağın bu işte dedim.
"Ya ama sen de çok sert konuşuyorsun!"
Olum dedim doğrular size sert geliyorsa ben ne yapayım? Doğru bu! İşine gelirse de gelmezse de bu!