Dikkatimi çekti, felsefi başlıklara bir tane dahi yorum yapılmamış. Hadi ben rahatsızım, kafam kaldırmıyor, ya genç ve sağlıklılara ne oluyor.
Korkmayın, felsefe öcü değil. Yazdığınız şiirden, sanattan daha kolay, sadece fikrinizi yazacaksınız.
Saçmalarsınız diye çekinmeyin, isterse bütün saçmalığınızı ortaya dökün. En iyi fikirlerin saçmalamanın içinden çıktığını hatırlatayım. Zira saçma bulunmayan, deli sayılmayan neredeyse ünlü filozof yoktur. Ama hepsinin sözleri tüm insanlığı etkilemiştir.
Sizlere bir ipucu vereyim, en kolay felsefe ütopyacı felsefeciliktir. Yani istediğiniz kadar ütopya yapın ama paylaşın ki, hayalleriniz zaman gelir belki gerçekleşir.
Karl Marx için de aynısını söylemişlerdi, ütopyacı sosyalist demişlerdi. Ama gel gör ki, kapitalizmin ve sosyalizmin kitabını yazarak geçtiğimiz yüzyıla damgasını vurdu.
Galile dünya dönüyor dediği için garibanı dünyadan daha fazla dönderdiler ama gerçekler karşısında dönen kim oldu, onu dönderenler oldu.
Dolayısıyla felsefe bilmeniz şart değil, sadece felsefi başlıklarda geçen filozofların görüşlerine kendi görüşünüzü yazın. Siz yazdıkça zaman içinde kendinizinde bir filozof olduğunuzun farkına varacaksınız. Çünkü insanın kendini keşfetmesi kolay değildir, belki içinizde cevherler vardır ama bunu ancak felsefe yaparak anlayabilirsiniz.
Serseri bir adam ayakkabıcı olan küçük kardeşini ayakkabıda para yok, başka iş bul kendine diyerek kardeşini hırpalıyor ve eline geçirdiği ayakkabıları paralıyor.
Sonra bu adam düşünüp taşınıyor, yani felsefe yapıyor. Ben ne ettim de elimdeki altın yumurtlayan tavuğu hırpaladım diyerek kendi kendine kahrediyor. Sonra gidip kardeşinden özür diliyor ve kendisi de kardeşiyle birlikte ayakkabı yapıyor.
Bu adam bugün dünyaca ünlü Puma ayakkabının kurucusu ve küçük kardeşi de Adidas'ın kurucusu.
Eğer kardeşini hırpaladıktan sonra felsefe yapmasaydı onun değerini anlayamayacaktı ve Puma, Adidas gibi iki dev belki de olmayacaktı.
Son paragrafın farkındaysanız son paragrafta ben de felsefe yaptım, yani yanlış veya doğru kendi fikrimi paylaştım.
Felsefe basitçe böyle bir şeydir, illa dünyayı değiştirecek felsefe yapmanız şart değil, böyle basitçe başlayabilirsiniz.
Alttaki sayfadan Sokrates'ten başlayabilirsiniz.
Nasıl olsa "bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir".
https://efelsefe.com/topic/472/sokrates