satranç soruları
-
@phi, içinde söyledi: satranç soruları
@DemoKratos ayri bir bakis acisi
Bu masada ben siyah olayım bu aşamaya gelmeden terkederdim. Hayır umut yok, hiç yok, oynamanın bir anlamı yok.
-
-
Şh2h3 - Fh5xf3
-
Ve6e5#
-
Şh2h3 - Şf4xf3
-
Ve6e3#
-
Şh2h3 -Şf4g5
-
Fd4e3#
En son 12 sene önce katılmıştım satranç turnuvasına.
İyi oyuncu değilim.
5 yaşındaki bir çocuğa yenilince bıraktım oynamayı.
Bobby fisher'e hak verdim.
Yeni nesilin içinde hafızası çok kuvvetli olanlar var. Olası en iyi hamleleri ezberliyorlar.https://en.wikiquote.org/wiki/Bobby_Fischer
İlk Karpov-Kasparov maçını kırmadan önce bir buçuk yıl boyunca inceledim, ne yaptıklarını ve hepsinin önceden ayarlanmış hareket halinde olduğunu keşfettim. Aklımda buna hiç şüphe yok. Radyo Röportajı, 27 Haziran 1999 [13]
Satrancı seviyorum ve Fischerandom satrancını satrancı yok etmek için icat etmedim. Satrancı devam ettirmek için Fischerandom satrancını icat ettim. Çünkü eski satrancın ölmekte olduğunu düşünüyorum, gerçekten öldü. Birçok insan, 10x8 tahtalar, yeni parçalar ve her türlü şeyle satranç tipi oyunların diğer kurallarını bulur. Gerçekten bununla ilgilenmiyorum. Eski satranç lezzetini korumak istiyorum. Eski satranç oyununu korumak istiyorum. Ama sadece bir değişiklik yapmak, böylece başlangıç pozisyonları karıştırılır, bu yüzden bugün olduğu gibi ezberleme ve ön düzenlemeye kadar dejenere olmaz
Karpov, Kasparov, Korchnoi, ahlaksız, etik dışı, önceden düzenlenmiş oyunlarıyla satrancı kesinlikle yok ettiler. Bu adamlar gerçekten etraftaki en düşük köpeklerdir ve eğer insanlar onlar hakkındaki gerçeği bilselerdi, koşucu Ben Johnson'dan daha fazla hor görülürlerdi ve bu kitabı yaptığımda gerçeği bileceklerdi! Basın Toplantısı, 1 Eylül 1992 [4]
-
-
Hadi hamle sırası beyazda bile olmasın, siyahta olsun. Yapabileceği ne var? Hiç. Olmaz yani, şu manzarada siyah için hiç bir şans yok! Siyahın bir hamle yapıp hamle sırasının beyaza gelmiş olması bile çok gereksiz. Siyah bu aşamaya gelmeden terkeder.
Ha, acemiler oyunu sürdürebilir, çünkü beyazın kedinin fareyle oynaması gibi mat yapmayıp zevkine taş toplaması fakat tek şah kalınca hata yapıp oyunun pat olması olasılığı olur acemilerde.
Çünkü malum, şah demeden oynayacak hamlesi kalmazsa pat olur. Bu umutla ancak acemilerin oyununda bu oyun sürer.
Şah demezsen de hamle kalmazsa beleşe pat ile kurtarır siyah ve bu beyaz için aşırı acemilik olur. Şu çantada keklik oyunu pata götürmek olur acemilik değil yani!
-
İlk beyaz oynar ve iki hamlede mat eder.
Çözemedim.
-
@TENTEN, içinde söyledi: satranç soruları
Bobby fisher'e hak verdim.
Bobby Fisher'in iddiası bence yanılgıdır.
Kaspov-Kasparov oyununa yıllarca kafa yoracağına onları yenseydi, o zaman hak verirdim.
Kaspov-Kasparov madem düzmece oynadılar o halde onları pekala yenerek iddiasını kanıtlardı.
Ama bunun yerine kanıtsız karalama yoluna girdi. -
@TENTEN
Ben de çözemedim. -
@TENTEN, içinde söyledi: satranç soruları
İlk beyaz oynar ve iki hamlede mat eder.
Çözemedim.
1.Ac7 - Ab7 2.Ae6#
1.Ac7 - Şxe5 2.Vxh2#
-
Direk vezirle saldırınca korkmuştum.
-
@TENTEN
Vezir hangi figür?
Ben kral, kraliçe, at, kule, yürüyen, çiftçi biliyorum. -
@kereste, içinde söyledi: satranç soruları
@TENTEN
Vezir hangi figür?
Ben kral, kraliçe, at, kule, yürüyen, çiftçi biliyorum.Almanca'dan Türkçe'ye mi çevirdin? Çiftçi hangisi?
Tepesinde dört tane boncuk olan. -
@TENTEN
Evet.
En zayıf olanı. En öndekiler. -
Dört boncuklu kraliçe.
-
-
@TENTEN
Hah hah ha..
Evet; en kuvvetlisi o. Ona mı vezir diyorsun? -
Online satranç oynuyorsun.
Çevrende bu oyunu bilen arkadaşların var mı ve onlarla oynuyor musun? -
Ben üni´de iken oynuyordum. Ondan sonra bıraktım.
-
Online satranç oynuyorsun.
Çevrende bu oyunu bilen arkadaşların var mı ve onlarla oynuyor musun?Çevremde bilen yok.
Çoktandır oynamıyordum. Yeni başladım online oyuna.
Şimdilik yapay zeka ile oynuyorum. Bir sürü seçenek var.
https://www.chess.com/member/tenten_and_milou -
@TENTEN
Fırsat bulursam, ben de deneyeyim. -
@TENTEN
Fırsat bulursam, ben de deneyeyim.Çok hata yapıyorum.
Ama sonuç süper oldu.
https://www.chess.com/game/live/100810982549 -
@TENTEN
Bu tür oyunlar zihni dinç tutuyormuş.