Öylesine konuşmalar
-
@Efruhte, içinde söyledi: Öylesine konuşmalar
bulunan maymundan insana evrimleşmesine dair fosiller bu ayetin kanıtı da olabilir.
Olmaz.
Birincisi "olabilir" bir kanıt değildir.
ikincisi, Yahudileri yani insanı maymun yaptık ile evrim çelişir.
Üçüncüsü, kuranı zoraki bilimsel bir kitap gibi gösterdikçe daha çok saçmalıyorsun.
Bilim olasılıkları kanıt saymaz, kuran inanırları ise aynen senin yaptığın gibi hayali veya olabiliri referans alır.
Bu nedenle bilimi kurana dayama safsatası yerine felsefe yapsanız daha mantıklı birşey yapmış olursunuz. -
Bilim neyi ispat edebilmiş şuana kadar. İnsanı maymundan turedigini iddia ettiği gibi patatesten de turedigini iddia etmiştir. Yüzde yüz bir bulgu yokken bu denli bilime inanıyor olmanız gülünç .
Olasılık diyorsunuz olabilir lafimla. Oysa ben size iki seçenek sundum biri ayet, diğeri bulunan bulguların genleriyle oynanmış kişiler de olabilir dedim. Günümüzdeki ni dahi arastirsalar afrikadakiyle amerika da ki bulgular aynı mı olacak.
Esas sizlerin ayeti ve bunu sorgulamıyor olmanız üzücü .Ayrıca peygamberini bir amaya olan tavrini elestiren Kur'an'ın ayetine bakmayip , doğruluğu şüpheli olan kaynakların dediklerine itibar ediyor olmanız ise sizlerin cengiz han gibi olusunuzun bir kanıtı değil de nedir
Yine öyle küçültücü resimlerle Müslümanları değil kendinizi kucultmus olursunuz.İslamiyet'e Muslumanlara kininizi kusarak felsefe yaptığınızı sanıyorsunuz ya bu da beyninizin ne kadar az çalıştığını da gösteriyor.
Daha nasıl düşünülmesi gerektiğini dahi bilemiyorsunuz -
Bir arkadas paylaşmıştı felsefe gününden sonraki günün tuvalet günü oluşunu .
Tuvalet eylemini dahi yabana atmayın. Çeşitli nimetlerin insan vücudundan dışarıya atılıyor olması ve mükemmel değişimi. Kendi icinizdeki vücut mekanizmasını dahi cozememisken binlerce yıl öncesindeki fosili mi çözeceksiniz -
@Efruhte, içinde söyledi:
Bilim neyi ispat edebilmiş şuana kadar.
Konuştu Prof. Dr. Dr. Dr... Efruhte hazretleri....
Bundan sonrasını okumanın bir âlemi yok, çünkü cahili cahilliği ile başbaşa bırakmak en iyisi. -
@kereste cahil olduğu halde cahil olduğunu bilemeyeceklerden eylemesin Rabbim.
Kibir halinde olmaktan Allah'a sığınırım -
@Efruhte
Seni sayısız kere nakavt ettim, hâlâ çok bilmişlik yapıyorsun. Nereye veya kime sığınırsan sığın. Sanki çok faydası olacak. -
@kereste hayal kurmak iyidir derler. Siz de ancak hayallerle avunursunuz böyle
-
@Efruhte
Kendi kendine gelin güveyi olmada senin üstüne yok. Bizim boş beleş hayallerle işimiz olmaz. Olmadığını da her iletimizde görmek mümkün. -
@kereste Seni sayısız kere nakavt ettim,
Sözünüz kurdugunuz hayalinizdir.
Zira yenilen pehlivanın düştüğü durumdasınız
Ne diyelim geceniz hayra gala
İyi geceler -
@kereste Seni sayısız kere nakavt ettim,
Sözünüz kurdugunuz hayalinizdir.
Zira yenilen pehlivan düştüğü durumdasınız
Ne diyelim geceniz hayra gala
İyi gecelerBak yine iyi geceler dedin. Bu üçüncüsü. Ben sana bu defa aynı minvalde yanıt vermeyeceğim, çünkü "beynimizin az çalıştığını" yani geri zekalı olduğumuzu iddia ettin. Ne yaparsın, demek ki senin taptığın Arap tanrısı anca bu kadarını becerebilmiş. Bizi böyle yaratmış.
-
@kereste hoşça kalın mi diyeyim. Netten çıkacağım için gece vakti olduğu için iyi geceler diyorum . Ben Türkiye deyim . Haliyle burada gece.
-
@Efruhte
Diyorum ki şıkışınca/yenilince veya ne diyeceğini bilemeyince "Iyi gelecer" diyorsun. Sonra başka bir konu açarak dolaylı olarak göööya laf sokmaya kalkıyorsun. Yemezler, azizim yemezler.Burası da gece. N´olmuş geceyse?
-
@kereste başka bir konu açtığım yok hatta tartışmalardan uzak olmaya çalıştıkça konuları açan sizler oluyorsunuz.
Oldukça geç vakit olduğu için netten çıkmak istemem haliyle doğal
Good evening -
@Efruhte
Sana nacizane tavsiyem şu: Bilim veya evrim hakkında ahkâm kesme lütfen. Bunu yapacağına masal anlat; bu daha iyi senin için.Good morning to you too!
-
@kereste masal anlatmak sizin işiniz ne demişler her işi erbabına vermek gerek.
Size tavsiyem dev aynası yerine normal ayna kullanın , baktığınızda gerçek halınızı görebilmek adına.
Ğün aydın
Olsun gecesi hayra galanlara -
@Efruhte
Bak sen şuna... Yememiş içmemiş saçma sapan şeyler yazmak için sabahın körünü beklemiş. Kimse yokken aklınca bir şeyler karalamış. Böyle yapacağını tahmin etmiştim zaten.@kereste masal anlatmak sizin işiniz ne demişler her işi erbabına vermek gerek.
Bilmediğin konularda(İslam tarihi, bilim ve evrim) atıp tutma. Çünkü harbiden bilmiyorsun ve doğruları bilmek/öğrenmek için çaba sarfettigini zannetmiyorum. Ne zaman oku dediysek, "ben burada okumam" gibi mantıksızca saçmaladın ve imandan falan dem vurdun.
Ayrıca evet; masaldan bahsettim, peki neden?
Çünkü dedik ki madem bu kadar çok iddialısın ve bilmedigin konularda bile konuşuyorsun, getir şu kitabını burada sayfa sayfa yaz. Görelim bakalım, masalları nasıl yazmışsın. Kimbilir belki de intihal bile yapmışsındır. Getiremedin. Hasılı "erbab" kavramını kullanmanı tavsiye etmem sana.YIne yırtık dondan çıkar gibi satın almaktan falan bahsetme. Dün dediğin gibi taptığın tanrı bizi beyinsiz yaratmış olabilir ancak çok fazla geri zekalı da değiliz.
Ha evet; "3 kelime bir hikaye" isimli bir konum var. Orada masal anlatmayı denedim ancak başarabildiğimi zannetmiyorum. Yani istesem de masal anlatma kabiliyetim pek yok. Kapiş?
-
@kereste şiirlerim ve sözlerim var kitabımda.
Kendi üslup ve kendi tarzimda olan şiirlerim ve sözlerim
Paranızı çöpe atmayın hem sonra sizin gibilerin okumasını da istemem .
Paranızı zayi edecek kadar gerizekalı değilsiniz zaten . -
@Efruhte
Benim param kıymetlidir, çünkü her gün onu kazanıp yaşayabilmek ve hayatta kalabilmek için ömrümün bir parçası gidiyor.Aslında bizim(!) gibiler, sizin(!) gibilerin yazdıklarını okumalı, çünkü bakarsın "beyinsizliğimiz" belki biraz azalır.
-
@kereste yok hakikaten okumanızı istemem. Zaten kitap bastırmak gibi bir gaflette bulunduğum için pişmanım . İmkanım olsa bütün basılmış kitaplarımı kendim alır hiçkimse okumasin isterdim.
Paranizin kiymetli olmasına çok sevindim
Hoşça kalın -
İslamiyet'e Muslumanlara kininizi kusarak felsefe yaptığınızı
Bu lafları söylemen İslam'ı hiç bilmediğini gösteriyor.
Dinsizler kimseden nefret etmez ama inandığın din için aynısını söyleyemeyiz.https://www.milliyet.com.tr/milliyet-tv/isidden-korkunc-bir-infaz-daha-18-video-4604203
Ayrıca peygamberini bir amaya olan tavrini elestiren Kur'an'ın ayetine bakmayip , doğruluğu şüpheli olan kaynakların dediklerine itibar ediyor olmanız ise sizlerin cengiz han gibi olusunuzun bir kanıtı değil de nedir
Yine öyle küçültücü resimlerle Müslümanları değil kendinizi kucultmus olursunuz.Sen Kuran'ı okuduğuna emin misin?
Maide 33
"Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır."