Cumhuriyet Marşı
-
@Sputnik bu korku değildir.
Gerçekten doğru biliyor olsaydınız konuyu tartışmadan münazara edebilirdik. Ama sizlerin niyeti öğrenmek , araştırmak değil. Niyetinizi bir düzeltin öncelikle .
Sonra da doğru kaynaklardan doğru bir şekilde İslamiyeti öğrenin ondan sonra ancak bu konu hakkında konuşmak isteyebilirimnokta_
-
Bu arada duzgun tartisma saglandigi icin sizlere tesekkur ederim, arada ifrat ve tefrit noktalari asildiysa affinizi rica ederim
-
@Efruhte, içinde söyledi:
Ekti yiğit yürekli
Zafer ciceklerini.Derken burada kast edilen kimdir acaba ?
Benim aklım kıt.
Kim acaba? -
Ben oldum olasi bu tür siirleri sevemedim acikcasi, cünkü isgal desen, Türkler´de yüzyillarca baska ülkeleri isgal etmistir. Bu nedenle yer yüzünde ne asil bir millet ne de secilmis bir halk vardir. Bilhassa Imparatorluk kurmus olanlar (Misir, Roma, Ispanya, Ingiltere, Iskender, Osmanli vs) daima diger milletleri isgal edip onlari yönetmeye/sömürmeye kalkmistir.
Sirplarin, Avusturyalilarin, Yunanlilarin ve bilhassa Araplarin bize düsman olmalarinin yegane sebebi Osmanli Imparatorlugudur.
-
@phi, içinde söyledi: Cumhuriyet Marşı
Kelime oyunlarini gecelim
Sevgili phi, isyanını anlıyorum, ben de aynı duyguları yaşıyorum.
Ben genel anlamda eleştiri yapmıştım, çünkü Atatürk karşıtlığının psikolojik tarafı aleni tarafından daha ağır basıyor. Örneğin yüzüncü yıla birgün kala yapılan gazze mitingi de yüzüncü yılı sönümlendirmek için yapılan bu psikolojik operasyonlardan biridir.
Kendi kurtarıcısına ve cumhuriyetine ihanet eden bir milletten bahsediyoruz. -
@Efruhte, içinde söyledi:
Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem 'in hayatını okunumanizi şiddetle tavsiye ediyorum. Onun kadar merhametli , Onun kadar şahsiyet ve erdem sahibi hic kimseyi bulamazsınız.
Muhammed´in (yaşadığını farzedelim) ilk biyoğrafisi, ölümünden neredeyse 100 sene sonra yazılmıştır ve orijinali yoktur. Yani elimizdeki veriler çürük ve gerçekleri ne kadar düzgün yansıttığı bir hayli şüphelidir, çünkü o hayatta iken yazılmadı. Bunu sen de biliyor olmalısın.
Bu durumda nesini okuyalım?Hayatını okuyup anladığında , bu yazdiklarinizdan utanç duyacaksınız .
Aslında utanması gereken sizlersiniz, çünkü onun ölümünden sonra onun en yakınları birbirilerine düşmüştür ve savaşmıştır. Sünni ve Şii ayırımı teee o zamana kadar geriye gider. Hâlâ birbirinizden nefret ediyorsunuz, sIz(Sünni) ve Şiiler.
Yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Bayramımız kutlu olsun .Sizin de kutlu olsun ve umarım bu ülkenin insanları toplumsal barışı ve çağdaşlığı yakalar.
-
Yiğit yürekli diye kim kastediliyor ne bilelim bulmaca mı çözüyoruz açıkça Gazi Mustafa Kemal Atatürk deyince incileriniz mi dökülüyor.
Açıkça çirkin yüzü sırıtan bir karaktersiz din tüccarının hiç olmazsa iğrenç niyeti bellidir, açıktır. İşte İran'da bu tipler başa geçirilirken Türkiye'de ise şekil A da görülen tiplerin beğendikleri adamlar palazlandırıldı.
Bunlar on yılda bir gerçek niyetlerini onu da saftiriklere gaz vermek için gösterir sonra yine takiyyeye bürünürler. Dincilerdeki en büyük karakter ve etik sorunu takiyyedir.
-
@DemoKratos nasıl bir zihniyetle uğraşıyoruz . Begenmediyseniz buyrun kendiniz yazın. 5 'li hece vezniyle ancak bu şekilde yazabiliyorum . İBoylesine ard niyet güden insanlara hiçbir şey anlatamazsınız.
Şiirin adı Cumhuriyet Marşı .
Anlamak isteyen kimden bahsedildiğini şiirin adından bile anlar. Ama yok bu zihniyet bu güzel günleri Müslüman Türk milletine hakaret edebilmek için bir araç görür.
Gayet açık ve net bir şekilde kimden bahsedildiği belliyken bu şekilde yapmakla akılları sıra ne yapmaya çalisiyorlar .Beğenmeyen buyursun kendisi yazsın
-
Emin misin, 5´li hece vezni olduğuna?
Ben 7 görüyorum. -
@kereste evet 7'li yazacağıma 5'li yazmışım.
Sorun bu değil ,sorun sizlerin önyargılı olup devamlı yaftalamaya çalışması .
Anlaşılır bir şeyi anlamamak istememekteki tavırlariniz -
Bizleri düşman belleme ki bizler de bu vatanı en az senin kadar seviyoruz. Kimbilir belki senden daha fazla. Ne yalan söyleyeyim; ben şahsen Atatürk´e atıf yapıldığını ilk okuduğumda farketmedim.
Ayrıca 7 heceli şöyle yazmak mümkündü:
Ek ti Ke mal A ta türk = 7 hece
Ek ti yi ğit A ta türk = 7 heceYine de senin art niyetli birisi olduğunu düşünmüyorum, çünkü Atatürk´ü kimse sevmek zorunda değil. Herkes bunu açıkça söyleyebilmeli. Benim duruşum böyle.
-
Ben şiirde bir art niyet görmüyorum, Atatürk ima edilmiş, zaten şiirin özü böyledir, genelde ima yoluyla anlatılır.
Arkadaşın dine yatkın olması şiire kuşkuyla bakılmasına neden olmuş. Yani açıkça bir yanlış anlaşılma var. -
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.Sen rahat uyu canım ATAM!
-
@velevki, içinde söyledi: Cumhuriyet Marşı
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
Sen rahat uyu canım ATAM!
-
Kamal dediler diye bir taraflarını soğuttuklarını sanan zihniyete dönüp bakmaya bile tenezzül etmeye gerek yok.
Kamal sınır boyu askeri demektir ve Atatürk Kemal yerine Kamal denmesini bizzat kendisi benimsemiştir. Ama kullanımı olmayan bilinmeyen bir sözcük olduğu için yerleşmemiş.
Bazı geriler de Kamal demekle sanki bir iş başarıyorlarmış gibi aptalca bir tutum içindeler. Zaten Atatürk diyesileri de hiç gelmez. Bunlar nasıl bir eziklik duygusundan çıkamıyorlar artık kendileri düşünsünler. Biz göğsümüzü gere gere dünyada tarihin gördüğü en büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzle gurur duyuyoruz. Adını söylerken coşku ve gururla mutlu oluyoruz. Dünyada görülmüş en büyük lidere sahip olmaktan en büyük gururu yaşıyoruz. Mahrum kalanlar kendileri bilir.
-
Tarihin en büyük devrimcisi demem kesinlikle abartı değil. Hiç bir devrimcinin önünde yıkılması yeniden inşa edilmesi gereken böylesi köhne, böylesi çürümüş, böyle yapışkan ve küflü bir yobazlık yoktu. Bu yobazlık elinden gelen her şeyle devrime direndi, hala direniyor hala yobaz, küflü, yapışkan ve çürümüş. Bir bitmedi gitti.