Bugunun Mutluluk Sebebi
-
Benim de bu sabah yediğim pekmez mutluluk sebebim olsun.
-
Pekmez onemli tabii.
-
- "Diğerlerine dehşeti yaşatan kişi sürekli korku içinde olandır. "
Bu söz çok hoş. Her gördüğümde mutlu olurum.
Kimin söylediği belli değil ama internette Cladius Cladinaus adında bir Romalı tarafından söylendiği yazıyor. -
Mutluluk sebebim; her günüm bir önceki günümden daha güzel geçmesine inanarak günümü devam ettirebilme düşüncesi.
-
Yeni güne uyanmak en büyük mutluluk sebebim.
-
benimkisideeeeee eti puf yemek olsun kiii :)))
-
Kahve, pekmez, ohooo.... Hadi yine iyisiniz.
Mutluluğun tarifini yapabilir misiniz?
Tüm mesele kahve veya pekmez de mi bitiyor? -
Bilmem ona sigdiriyoruzdur belki
-
@phi
Bu konuyu sorduğun saatte işe gitmeye hazırlanıyordum. Yani anlayacağın, mutluluk hariç her şey diyebiliriz.
Hafta sonu falan sorsaydın, o zaman mutluluk sebeplerini sıralayabilirdim. -
@kereste ben de is yerimde kahvemi yudumluyordum basligi actigim da
-
-
mutlu muyum bilmiyorum; bir neden var mı bilmiyorum; aramıyorum da...içinde bulunduğum sosyal doku çürümüş, nabzı atmıyor ve tam ortasındayım...mutsuzum; teslimiyetin resmini çizemediğim için mutsuzum; cumartesilerim tutsak olduğu için mutsuzum; projelerin karşısında çözüm üretemediğim için mutsuzum; neo-liberalizme başkaldıramadığım için mutsuzum...
-
@nejdet-evren
Bu şartlarda her şeyi bırakıp başka diyarlara gitmeyi hiç aklına getirdin mi? -
hiç bir yer bana uygun değilse, nasıl giderim; hem, gitmek o kadar kolay değil; yalnız değilsen...doğrusu hiç bir coğrafya değil sorun olan; kim ile nerede bulunacağındır önemsediğim...
-
@nejdet-evren
Gidip görmeden, uygun olup olmadığını nasıl bileceksin, muhterem?
Ancak dediğin gibi "yalnız değilsek" çok büyük bir cesaret ister bunu yapmaya.Haberlerde okuyorum/duyuyorum bazen. Adam/kadın evli barklı ve çocukları olmasına râğmen, arkasına bakmadan kaybolup gidenler var. Bunlar bunu nasıl yapıyor, hiç aklım almıyor.
-
off yağmur yağıyor ve toprak kokusu
-
@kereste yer olgusuna çok zaman önceden yabancılaştım desem sanıyorum beni anlayacaksındır.
-
çikilotaaaa tadellemm benim
-
- "İşçiler daha yüksek ücret için greve çıkarlarsa sendikacılık yapıyorlardır. Yahudilerin dövülmesine karşı greve çıktıklarında ise gerçek sosyalisttirler."
- "Silahsızlanma sosyalizmin amacıdır."
Lenin'in bu sözleri hoşuma gitti.
- "Bazen hiçbir şey yapmamak şifalı olandır."
Bu sözde Hipokrat tarafından söylenmiş.
-
Laik demokratik Türkiye Cumhuriyetinin yıkıldığı bir zamanda hiçbir an mutlu değilim.
Bilimle uğraşması gereken toplumun dinin kölesi olduğu bir zamanda hiçbir an mutlu değilim.
İşçi sınıfının makine ve robotlaşma karşısında bitirildiği bir zamanda hiçbir an mutlu değilim.
Olmayan Cumhuriyetin göstermelik kutlandığı yüzüncü yılda hiçbir an mutlu değilim.
Adaletin, hukukun bir kişi keyfine bırakıldığı bir zamanda hiçbir an mutlu değilim.
Özgürlüğü, demokrasiyi dinci mafyaya tesim eden toplum içinde yaşadığımdan hiçbir an mutlu değilim.
Vatan kandırmacasıyla BOP için ölüme gönderilen mehmetçik karşısında hiçbir an mutlu değilim.
Depremde göz göre göre öldürülen milyonlarca insan karşısında hiçbir an mutlu değilim.Mutlu değilim şafaklarda, akşamlarda
Güneşi kaybettim, yüz yıl sonra
İhanetiniz utancımdır nene hatunlara
Kınalı kuzuları satan omurgasızlara
Söylenecek çok şey ama karanlığa
Güneşi kaybettim mutlu olacağım anda.