felsefe

    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Kurallar

    Mizaç gruplarına göre beslenme şekilleri

    Tasavvuf
    mizac
    1
    1
    2654
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • zafiRa
      zafiRa Son düzenleyen:

      "Mizacımızı biliyor olmanın yanında, bir de mizacımızın dengesinin bozulması ve başka bir mizaca meyletmesi sonucunda; yapacağımız beslenme şekli önem taşımaktadır.

      Burada bahsedeceğimiz beslenme şekli, zıttını yaparak olacaktır.

      Örneğin Kuru sıcak yani ateş mizacındaki bir kişi Su'ya meylederse, su grubunun beslenme listesini uygulayarak mizacını ateş mizacına döndürebilir.

      Listeler

      ATEŞ GRUBU BESLENME:

      GENELDE NEMLİ SOĞUK YİYECEKLER

      Kuru yemişler; taze fındık, yer fıstığı, kuru kayısı

      Baharatlar; kakule, yeşil çay, sumak

      Meyveler; yeşil zeytin, elma, portakal, tatlı nar, karpuz, şeftali, kayısı, az kiraz, az malta eriği, az elma, az mandalina

      Sebzeler; kabak, patlıcan, marul, kıvırcık, patates, enginar, beyaz lahana, ıspanak, pazı, domates, hıyar, semiz otu, maydanoz, kişniş (aş otu), taze bakliyat, taze bakla, taze fasulye, yeşil mercimek, bezelye

      Etler; balık çeşitleri, oğlak eti

      Sütler; yoğurt, ayran

      Tatlılar; sütlü tatlılar

      Tahıllar; pirinç, arpa, az bulgur

      HAVA GRUBU BESLENME:

      GENELDE KURU SOĞUK YİYECEKLER

      Kuru yemişler; kuru ekşi erik, hünnap, kuşburnu

      Baharatlar; sumak, nar ekşisi,sirke

      Meyveler; kivi, limon, erik, ekşi nar,portakal, karpuz, şeftali, malta eriği, çilek, böğürtlen, vişne, ekşi elma, mandalina

      Sebzeler; kereviz, enginar, brokoli, turp, kırmızı lahana, semiz otu, domates, yeşil biber, ıspanak

      Etler; dana eti, keçi eti

      Sütler; keçi sütü, yağsız yoğurt

      Tatlılar; yok.

      Tahıllar: bulcıur, vulaf, çavdar, aroa, mısır

      SU GRUBU BESLENME:

      GENELDE KURU SICAK YİYECEKLER

      Kuru yemişler; kuru incir, siyah kuru üzüm, antep fıstığı, menengiç, ceviz, ayçiçeği

      Baharatlar; zencefil, kekik, tarçın, kara biber, kırma biber, çörek otu, kimyon, ada çayı, zerdeçal, biberiye, karanfil

      Meyveler; siyah zeytin, siyah dut, kiraz, az karpuz, az kavun, ayva, greyfurt, az elma, acı nar

      Sebzeler; soğan, sarımsak, maydanoz, roka, dere otu, tere, turp, kereviz, pırasa, domates, acı biber, barbunya, nohut, kırma mercimek

      Etler; kuzu, at, uçan kuşlar

      Sütler; at sütü, kımız

      Tatlılar; yok..

      Tahıllar; bulgur, siyah pirinç, tam buğday ekmeği

      TOPRAK GRUBU BESLENME:

      GENELDE NEMLİ SICAK YİYECEKLER

      Kuru yemişler; çiğ tatlı badem, siyah kuru üzüm, ceviz, kabak çekirdeği

      Baharatlar; kakule, yasemin çayı, gül çayı

      Meyvalar; dut, akça armut, kiraz, kavun, kırma üzüm, incir, elma, mandalina, malta eriği, tatlı nar, muz

      Sebzeler; havuç, pancar, şalgam, soğan, brokoli, pırasa, taze fasulye, yeşil mercimek, bunlar kuzu eti ile pişirilip yenir.

      Etler; kuzu, tavuk, bıldırcın,

      Sütler; taze kaymak, tereyağı, kaymaklı koyun yoğurdu

      Tatlılar; bal, dut pekmezi, incir reçeli, gül reçeli, sütlü tatlılar

      Tahıllar; bulgur, sebzeli makarna

      @atolyetasavvuf

      Benim doğrum, senin korkun olabilir korkularınla yüzleşmezsen var olamazsın..!

      1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • Bilim bölümünden taşındı  P phi 

      • İlk ileti
        Son ileti