Arap hayranlığı nedir?
-
Millet olarak onlara bir hayranlık beslendiğini zannetmiyorum. Onların dinine olan bir hayranlık var, yani müslümanlık daha çok ön planda.
Aslına bakılırsa, Arap dünyası Türkleri pek sevmez ve bunun nedeni tarihte yaşananlardır. Türkleri hep istilacı olarak görmüşlerdir. Arap Yarımadası, yüzlerce sene Osmanlı Imparatorluğunun eğemenliği altında olmuştur. Türklere karşı olan antipatinin arkasında bilhassa bu yatar.
-
Herifler o kadar aşağılık ki, ülkemizde elçiliklerinde cinayet işleyecek kadar pervasızlar!
Bunların layığı pılınızı pırtınızı toplayıp defolup gidin alçaklar, siz hangi utanmazlıkla benim topraklarımda elçiliğinizi cinayet aracı olarak kullanılırsınız şerefsizler denmesi. Bunları palas pandıras atacak, hac umre ne varsa hepsini de iptal edeceksin!
Bu şerefsiz katillerle bütün ilişkileri keseceksin. Bunların layığı bu! Alçaklardaki pervasızlığa bak yahu! Adamı öldürüyor, cesedini de yok ediyorlar! Bunlara insan demek sorumluluk getirir, insan!
Böyle kepazelik mi olur yahu? Heriflerdeki yüzsüzlük, arsızlık, pişkinlik had safhada! Bunlara gününü gösterecek yiğit insanlar lazım! Yok!
-
Biz Türklerinde müslümanlık öncesi bilim adamı felsefecimiz yok.
Arapların altın çağı var bizim böyle bir çağımız yok.
Latince bilim dili olmadan önce arapça bilim dini idi.
Astronomide yıldız isimlerinin çoğu arapçadır.
Teknik terimlerde arapça.
Birleşmiş milletlerde resmi diller içinde arapça var.
https://www.kpssguncelbilgi.com/birlesmis-milletlerin-6-resmi-dili-var-bu-diller/Ayrıca talas savaşında yenildik. Anadoluya gelen Türklerin büyük çoğunluğu uygur devletinin devamı.
Cariye köle paralı asker olunca kan bağımız oluyor araplar ile.
Hazar devletinde yahudi olanların soyundan gelenlerin çoğu şimdi hepsi israil vatandaşı.
Ortodoks Hristiyan olanlar ise moldava romanya yunanistanda bulgaristanda kaldılar. -
@TENTEN Turklerin yerlesik hayata gecmesi uzun surdugunden oturu, gelisip birseyler cikartamadilar. Suan Tayyip ile altin cagimizi yasiyoruz ayrica neden oyle diyorsun.
-
Dersu uzala filmi var gerçek hayat hikayesinden alıntı.
Orta asyada kalsaydık o filmin kahramanı gibi yaşam tarzımız olurdu. -
@TENTEN, içinde söyledi: Arap hayranlığı nedir?
Biz Türklerinde müslümanlık öncesi bilim adamı felsefecimiz yok.
Arapların altın çağı var bizim böyle bir çağımız yok.
Latince bilim dili olmadan önce arapça bilim dini idi.
Astronomide yıldız isimlerinin çoğu arapçadır.
Teknik terimlerde arapça.
https://www.kpssguncelbilgi.com/birlesmis-milletlerin-6-resmi-dili-var-bu-diller/Ayrıca talas savaşında yenildik. Anadoluya gelen Türklerin büyük çoğunluğu uygur devletinin devamı.
Cariye köle paralı asker olunca kan bağımız oluyor araplar ile.
Hazar devletinde yahudi olanların soyundan gelenlerin çoğu şimdi hepsi israil vatandaşı.
Ortodoks Hristiyan olanlar ise moldava romanya yunanistanda bulgaristanda kaldılar.Bunlar bugünkü ilkel, yobaz, birbirini boğazlayan araplara hayranlık duymak için geçerli neden değil. Öyle olsaydı Müslümanların Avrupa'ya hayran olması ve araplaşma yerine avrupalışmaya çalışırlardı.
Ayrıca Türklerin tarihi başarılarla dolu, sayısız devlet kurmuşlar, sayısız han, hamam, saray gibi bir çok tarihi eser bırakmışlar. Türklerin kendi dili ve kendi yazısı var. Şu anda bile hiç bir milletin Türkler kadar devleti yok, Yakutistan'dan tut Orta Asya neredeyse hep Türk devleti.
Üstelik daha Avrupa bile bir çok konuda geri kalmışken Türkler Cumhuriyet ile birlikte Avrupa'dan daha ileri-modern haklara kavuştu.
Böylesi bir milletin müslüman kesimi araplaşmak için canını veriyor. Bu soruya reel cevaplar arıyoruz. -
https://www.kpssguncelbilgi.com/birlesmis-milletlerin-6-resmi-dili-var-bu-diller/O listede dünyada en çok konuşulan diller yer alıyor. Yani bir nevi Top Ten diyebilirsin. Türkçe bu diller kadar yaygın değil.
-
@kereste, içinde söyledi: Arap hayranlığı nedir?
Onların dinine olan bir hayranlık var, yani müslümanlık daha çok ön planda
Bence tam tersi, arap kültürüne olan hayranlık müslümanlığın da Türklüğün de önünde.
Bunu yaşamda görüyoruz, Türk adı geçtiğinde yüzünü ekşiten müslümanlar arap dediğinde yüzlerinde güller açıyor. Arapları kutsal sayıyorlar, tanrının biricik kulları görüyorlar ve kendileri de onlar gibi yobaz olmaya çalışıyorlar. Yani müslümanların araplar gibi yobaz olmak için uğraşmalarına cevap arıyorum. Onları böyle yapmaya iten temel nedenleri bulmaya çalışıyorum. Zira doğal yapısı gelişme ve değişme yönünde olan bir insan türünün gelişmemek, ilkel kalmak için ısrar etmesinin soyut nedenleri olmalı. Yoksa islam ne kadar kötü olsa bile insanın gelişim direncini bu denli engelleyemez diye düşünüyorum. -
@bilgisezgi, içinde söyledi: Arap hayranlığı nedir?
Onların dinine olan bir hayranlık var, yani müslümanlık daha çok ön planda
Bence tam tersi, arap kültürüne olan hayranlık müslümanlığın da Türklüğün de önünde.
Bunu yaşamda görüyoruz, Türk adı geçtiğinde yüzünü ekşiten müslümanlar arap dediğinde yüzlerinde güller açıyor. Arapları kutsal sayıyorlar, tanrının biricik kulları görüyorlar ve kendileri de onlar gibi yobaz olmaya çalışıyorlar. Yani müslümanların araplar gibi yobaz olmak için uğraşmalarına cevap arıyorum. Onları böyle yapmaya iten temel nedenleri bulmaya çalışıyorum. Zira doğal yapısı gelişme ve değişme yönünde olan bir insan türünün gelişmemek, ilkel kalmak için ısrar etmesinin soyut nedenleri olmalı. Yoksa islam ne kadar kötü olsa bile insanın gelişim direncini bu denli engelleyemez diye düşünüyorum.Valla ben bu yaşıma geldim ve o kadar yer gezdim; sizin anlattığınız gibilerine rastlamadım açıkçası. Bence biraz fazla abartıyorsunuz. Ancak İslam dini çok yüceltiliyor, bu kesin.
-
Valla ben bu yaşıma geldim ve o kadar yer gezdim; sizin anlattığınız gibilerine rastlamadım açıkçası. Bence biraz fazla abartıyorsunuz. Ancak İslam dini çok yüceltiliyor, bu kesin.
Ben de tam tersi, ne kadar müslümanla konuştuysam ve izlediysem hep aynı şeyleri gördüm. Bu arada bu ülkede köy-kasaba da dahil gezmediğim neredeyse bir karış yer kalmadı diyebilirim, sadece Karadeniz tarafına yolum düşmedi.
-
@bilgisezgi, içinde söyledi: Arap hayranlığı nedir?
Valla ben bu yaşıma geldim ve o kadar yer gezdim; sizin anlattığınız gibilerine rastlamadım açıkçası. Bence biraz fazla abartıyorsunuz. Ancak İslam dini çok yüceltiliyor, bu kesin.
Ben de tam tersi, ne kadar müslümanla konuştuysam ve izlediysem hep aynı şeyleri gördüm. Bu arada bu ülkede köy-kasaba da dahil gezmediğim neredeyse bir karış yer kalmadı diyebilirim, sadece Karadeniz tarafına yolum düşmedi.
İlginç bir durum.
-
- Anadilde ibadet olmaması bir çeşit Arap hayranlığıdır. Bence bir dini uygulayacaksan anladığın dilde uygulayacaksın. Anlamadığın sureleri bilmeden tekrar etmek / ya da ezberlemek çok mantıklı bir şey değil.
- BU konudaki Türkçülüğe ben o kadar inanmıyorum. Yani ırkçılıktan yana değilim. İran /Arap / Türk halkları tarihte çok iç-içe geçmiştir. Herhangi birinin diğerinden şu veya bu sebeple nefret etmesi bence mantıklı değil. O tür bir Türkçülüğe ben karşıyım.
İlk söylediğim:
- Muhafazakar kesim her zaman "muhafaza etmekten" yanadır. Yani onlara kalsa Kara tahta bile günahtır (bunlar yaşanmış şeyler). O yüzden bu kesimin söylediğini ciddiye almak saçmadır. Ben ibadetin ana dilde olması gerektiğini düşünüyorum.
-
Yakında Lübnan, Ürdün ve Suriye'nin bir kısmının katılımıyla birlikte Büyük İsrail devletinin kurulacağını düşünüyorum.
İsrail de Yahudi nüfusu çok hızlı artıyor ve Gazze dışındaki Filistinli Araplar çoktan Yahudileşmiş- Yahudi hayranı olmuş durumdalar. (Laik olan Araplar kastedilmiştir)
2050 yılında İsrail'de 25 milyon Yahudi, bir o kadar da Yahudi olmayan nüfus olması bekleniyor.
Tabi ki bu kadar nüfus için çevre Arap ülkelerinin ilhak edilmesi de şart. (Rusya'nın Ukrayna dan toprak kopartması gibi bir durum olabilir.)
Sonuç olarak Yahudiler Araplara üstün geldiler ve bu da Arap yalakalığının biteceği anlamına geliyor.
Başka bir tehlike ise Yahudi yalakalığının başlaması. -
Araplara yenilip İslamı kabul ettikleri zaman Türklerin en zayıf dağılmış zamanıydı. Çin'e karşı başarı elde etmekten umudu kesmiş, Batıya yönelmişlerdi. Avrupa'ya da Gök Tengriyi götüremeyeceklerine göre İslam dinine de ihtiyaçları vardı. Bu nedenlerle İslama girdiler.
Avrupa Hristiyan olmasa da Thor Zeus filan devam ediyor olsaydı tamam Gök Tengriyi götürebilirlerdi. Ama Hrist dininin karşısına ancak İslam dini ile çıkılabilirdi.
Türkler Mısır'daki Kölemenlerin yani köleleştirilmiş olup sonra darbe yapıp Mısır yönetimini ele geçiren Türklerin kimsenin başa çıkamadığı Moğollara ilk kez yenilgi tattırması ile yükselişe geçtiler ve İslam coğrafyasında baskın hale geçtiler.
-
Timur atalarının Kölemen Türkler karşısında yenilmesinin öfkesi ile saldırmıştır. Fakat Moğollar bir daha bir başarı kazanamadılar ve Osmanlı en baskın güç oldu.
Kölemen komutan Baybars Filistin'de üslenmiş Moğol güçlerine çok başarılı bir taarruz gerçekleştirmiş ve Moğolları tam anlamıyla perişan etmiştir. Moğollar bu taarruzu püskürteceklerinden o kadar eminlerdi ki tuzağa çekildi ve imha edildiler. Baybars yenilgiyi her yerde anlatsınlar diye bir kısmını sağ bıraktı hepsini öldürtmedi. Bu taktik de çok zekiceydi, dağılan Moğollar anavatanlarına dönemeyip müslüman oldular her yerde Türklerin kendilerini nasıl yendiğini anlattılar.
İran Türk etkisine direnmeye çalıştı ama başaramadı. İslam üzerinde Türk damgası kesinleşti. Türk ve İslam kavramları bütünleşti. Filistin'de bulunan Haçlılar bu savaşta tarafsız kaldılar. Çünkü Moğolları onlar da sevmiyorlardı. Baybars onlara siz karışmayın deyip garanti aldı ve Moğollara saldırdı.
Haçlılar stratejik bir hata yaptı kendileri açısından. Fakat Kölemenlerin bu kadar kesin bir zafer kazanacağını kestirememişlerdi. Moğol ordusunu darmadağın ettiler, katliam yaptılar, Moğollar çok fena perişan oldu. Az bir kısmı hariç hepsinin öldürülmesini emretti Baybars ve Moğol tehdidini bitirdi.
-
Hülagu Mekke'yi ele geçirip Kabe'yi yıkmaya yemin etmişti. Fakat Moğolistan'da kendisine karşı bir darbe yapıldığını öğrenince ordunun yarısını alıp Moğolistan'a döndü. Yerine bıraktığı Cebe Noyan Mekke yerine Kahire'ye saldırmak istiyordu. Bunu öğrenen Baybars ondan önce saldırdı.
Hülagu darbeyi bastırdı ama geri gelip yeminini yerine getiremeden öldü. İlginçtir Baybars da bu parlak zafere rağmen Mısır'da hükümdar olamadı.