BİREYİN KENDİNE AİT SALT BİR BAŞARISI OLABİLİR Mİ ?
-
Dini inanç kavramlarından bağımsız olarak
İnsanın kendisine ait salt bir başarısı olabileceğini düşünüyor musunuz ?TAVSİYE KİTAP :
Malcolm Gladwell - Outliers (Çizginin Dışındakiler) -
Soruyu tam olarak anladığımı söylemem, çünkü bir kere doğadan bağımsız değiliz. Doğumdan, ölüme kadar doğaya bağımlıyız. Alıp verdiğimiz nefes bile bize ait değil.
Haliyle doğadan bağımsız ne tür bir başarıdan bahsedildiğini anlamıyorum.
-
@kereste, içinde söyledi: BİREYİN KENDİNE AİT SALT BİR BAŞARISI OLABİLİR Mİ ?
Haliyle doğadan bağımsız ne tür bir başarıdan bahsedildiğini anlamıyorum.
Bir karışıklık olmuş silmem gereken bir
ifadeyi silmeyi unutmuşum.
Dönüt için teşekkür ederim. Düzelttim. -
Dini inanç kavramlarından bağımsız olarak
İnsanın kendisine ait salt bir başarısı olabileceğini düşünüyor musunuz ?Öyle bir soru sormuşsun ki, din olmazsa insanlar yaşayamazmış gibi.
Dinler olmazsa elbette yaşanır, tam aksine dünyayı yaşanmaz yapan dinlerdir.Bütün başarılar zaten insanın kendisine ait, öyle ilahi kudret falan yok. Doğa dersen zaten canlı-cansız ile bir bütündür. Bu bütünlüğü ayıramadığımız için başarıyı başka yerlere dayandırmak yanlış olur. Yani doğayı bir araba, insanı da onun bir parçası olarak düşün. Arabanın parçası kendine ait olan neyi yapıyorsa insan da onu yapıyor.
-
@bilgisezgi, içinde söyledi: BİREYİN KENDİNE AİT SALT BİR BAŞARISI OLABİLİR Mİ ?
Öyle bir soru sormuşsun ki, din olmazsa insanlar yaşayamazmış gibi.
Aklınıza takılan bir şey varsa soru sorabilirsiniz. Yargılayıcı ifadeler kullanmayın.
İnancı olan arkadaşlarımız için kader gibi kavramların dışına çıkarak yorum yapmalarını rica ettim.
! Herhangi bir görüş belirtmedim.
-
Yanıt hayır şeklindedir.
Bireyin başarısında toplum etkilidir. İnsan bireyi insan içinde olmazsa insan bile sayılmaz ki başarısı kendine ait olsun.
Bırak insanı, şempanze bile tek başına sürüden ayrı yaşayamaz. Hiç bir başarı da kazanamaz.
-
@Struma, içinde söyledi: BİREYİN KENDİNE AİT SALT BİR BAŞARISI OLABİLİR Mİ ?
@bilgisezgi, içinde söyledi: BİREYİN KENDİNE AİT SALT BİR BAŞARISI OLABİLİR Mİ ?
Öyle bir soru sormuşsun ki, din olmazsa insanlar yaşayamazmış gibi.
Aklınıza takılan bir şey varsa soru sorabilirsiniz. Yargılayıcı ifadeler kullanmayın.
İnancı olan arkadaşlarımız için kader gibi kavramların dışına çıkarak yorum yapmalarını rica ettim.
! Herhangi bir görüş belirtmedim.
Soruna karşı bir tepki değil, sadece görüşümü belirttim.
-
Soruna karşı bir tepki değil, sadece görüşümü belirttim.
Yazı dilinde bazen iletişimsizlik söz konusu olabiliyor bu yüzden özür dilerim.
-
Olabilir.
Newton ile Leibniz in integral hesabını bulmaları mesela.