Ekşi sözlük
-
Ekşi Sözlük hakkında ne düşünüyorsunuz?
-
@bagimsizkoala ekşi sözlüğe hiç üye olmadım.
Bazen kaynak olarak veriyorlar ama çoğu bilgi yanlış. Vikipedi gibi denetim yok.
Vikipedi türkçe kısmında bile hatalı bilgi var. Denetim adı ile doğru bilgiyi silip yanlış bilgiyi koyuyorlar. -
@TENTEN felsefe.net hakkında yapılan yorumları gördüm de sizin fikrinizi almak istedim.
-
@bagimsizkoala felsefe.net hakkında yazılanlar olumlu çoğu.
Günlük hayattaki sorunların forumda tartışılmasından şikayetçi olanları anlamıyorum. Öğretici yazılar genellikle az örnek veriyorlar.
Günlük sorunlar yazılmalı ki örnekler çoğalsın.
Öğretilerin hangi sorunları çözüp hangilerini çözmediği bu şekilde ortaya çıkar.
Sansür olayından bahseden kişiler hangi iletilerin silindiğinden bahsetmemiş.
Bu yüzden yorum yapamıyorum.
Bazı kişiler küfür hakaret etmeden yazamıyor. Küfür ve hakaret algısıda kişiden kişiye değişiyor. Uzlaşma olmayınca çekip gidiyorlar. Yaşlılar çok alıngan oluyorlar mesela. -
@TENTEN E tabi olumlular da var olumsuzlar da. İşte birkaç bir şey okudum dedim bir sorayım. Ama daima bilgi içerikli bir şeyi tanıtma iki nokta ile başlayan cümleli bilgiler yerine günlük sorunlar dediğin gibi olmalı. Birkaç hafta önce olmuş olabilir @Mertaşkın bir yorumda bulunmuştu. Burada her yaştan insan var ve kişiler isteği konuyu ele almakta özgür gibi birtakım ifadeleri vardı. Sonsuz katılıyorum. Adı üstünde felsefe ama sadece felsefi terimler, konular vs olmamalı. Sonuçta bir konu başlığı açıp oraya bir şeyler yazabiliyorsa kişi, bu da bir felsefedir. Düşünme eylemi.
-
Ekşi'yi severim.
Ekşi Sözlük fikir vericidir lakin bilgi verici değildir. Türlerine göre daha iyi bir konumda ama gidişatı pek iyi değil.
-
eksisozlugu sourtimes oldugu donemden bilirim 2. nesil yazardim orada fakat eski tadi tuzu yok maalesef. gruplasma ve siyasi propaganda cok yapilmaya baslandi.
-
@Struma fikir verici olmasına katılıyorum. Teşekkür ederim...
-
@phi Çok eskisini bilmem de doğru diyorsun. teşekkür ederim.
-
Ekşi sözlüğün eskiden bir ağırlığı vardı. Şimdilerde ise kendini beğenmiş, ağzı bozuk ve göya her şeyi bilen(!) ergenlerin cirit attığı yer haline gelmiş vaziyette.
-
Bir ortam için çok net bir ölçüt vardır:
Ortamda sövgü serbest, ama yergi kısıtlıysa o ortamı hemen terkedin. Oradan hayır gelmez.
Her ikisi de serbest ise kakafoni oluşur. Yine hayır çıkmaz.
Her ikisi de yasaksa zaten o ortam niye var da?
Sövgü yasak, yergi serbest olacak. Ölçü bu.
Sövgü, tıpkı ırkçılık gibidir. Ayrımcılık, üstünlük taslama, doğuştan gelen bir üstünlük taşıdığı inancıdır. Benim elimde sopa var senin elinde yok, o halde ben seni döverim gibi bir üstünlük taslamadır.
-
@Struma, içinde söyledi: Ekşi sözlük
Ekşi Sözlük fikir vericidir lakin bilgi verici değildir.
Bu yılın en güzel sözü olsa gerek.
Evet bir kaç yer dışında ekşi sözlük olsun, medya olsun, daha başka platformlar olsun, hiç biri bilgi vermiyor ama fikir veriyor.Ekşi sözlük bilgi verecek kapasitesi yok. Taşlamayı, haşlamayı bir halt zanedenlerle dolu, çok nadir bir-iki kişi çıkıyor. Onlar da arada kayboluyor.
Bu yüzden ekşiyi hiç bir zaman ciddi bir site olarak görmedim ama bazen gülmek için girerim, çünkü yorumlar genelde gülmeye yarıyor. -
Başka hiç bir yerde bulamadığınız bir konuyu Ekşi'de bulmak olası. Bu konu yersiz olsa da. Başka yerde olmayışı önem kazanıyor.