Peygamberin eşleri ve cariyeleri
-
Forumda böyle konular açmak serbest mi bilmiyorum ama açayım dedim.
Bir Youtube videosunda şu listeyi gördüm. Kaynak olarak Diyanet ve Turan Dursun verilmiş.
Liste ne kadar doğru bilmiyorum ama diyanet en az 15 kadar cariyesi olduğunu söylüyor.
Birde savaş esiri kadınlar vardı, onlar listede yok sanırım.
https://bilimveutopya.com.tr/peygamberin-karilari-ve-cariyeleri
eşleri-
hatice
-
sevde binti zem'an
-
ebubekir kizi ayse
-
omer kizi hafsa
-
huzeyme kizi zeynep
-
ummu seleme (hine)
-
haris kizi cuveyriye
-
zeyd kizi reyhane
-
zeynep binti cahs gelini
-
ebu sufyan kizi "ummu habibe" (remle)
-
huvey kizi safiye Hayber kale komutanın karısı
-
haris kizi meymune
-
sem'un kizi marya kibti Mısırlı hediye cariye
hz.muhammed'in boşadığı hanımları: -
dahhak kizi fadime
-
zabyan kizi aliye
-
kab kizi mileyke
hz.muhammed'in nikahlayıp sonradan ayrıldığı kadınlar:
- numan kizi esma
- kays kizi kuiteyle
- esma veya seba (sena) binti salt
- necdet kizi selma
- huzeyl kizi havle
- seraf binti halife
- yezit kizi amre el-gifariye
- yezit kizi hind el-kitabiye
- davud kizi mileyke
- rufaa kizi nesatlsat
- kab kizi esma
- haris kizi (saire) kuteyle
- amr kizi senba/seyba/sabiye
- cundup bin dimre cind-i'nin kizi
- serahil kizi imeyme (binti cevn)
- muaviye kizi amre
- sufyan kizi seba (sena)
- ummul haram
- hakim kizi leyla
hz.muhammed'in mehir parasını ödemeden aldığı kadınlar:
- haris kizi meymune
- huzeyme kizi zeynep
- ummu serik
- hakim kizi havle
hz.muhammed'in cariyeleri:
- nefise
- cemile
hz.muhammed'in sözlendigi kadınlar:
- amir kizi dubaa
- nuame bel'anberi
- sehl kizi habibe ensariye
- cemre binti haris bin avf bin kab bin zabyan
- sevde kiresiye
- besame kizi safiye
- ebu talib'in kizi ummu hani (fagite)
- ismi bilinemeyen bir kadin
hz.muhammed'in bazı nedenler yüzünden evlenemediği kadınlar:
- abbas kizi ummu habibe
- hamza kizi emame (ammare)
- muhammed'e önerilen baldizi
hz.muhammed'in cariyeleri:
- bereke (ummu eymen)
- emetullah binti ruzeyme
- hudre
- redva
- sad kizi meymune
- ruzeyne
- selma (ummu rafi)
- marya (ummu rebab)
- marya (ceddetu'l musenna)
- ummu iyas
- havle (ceddetu hafs)
- meymune binti ebi abis
- ummu dumeyre
- ummu ayas
- rebiha
-
-
Bu konuda doğru kaynaklardan bilgi alın lütfen. Efendimiz 2 eşi dışında hiçbir hanımla cinsel ilişkiye girmemiştir.
-
@velevki Bu kadar evlilik yapıp çok az çocuğu olması garip.
Diğer konuda bahsettiğim, dini içerik dışında kitap okumak günahtır diyen şahıs "Allah efendimizin çocuk sahibi olmasını engelliyordu" demişti.
Kendisi ateistlerle konuşmaktan-tartışmaktan da hiç çekinmez. Nasıl bir dindar anlayamadık. Normalde dindarlar ateistlerle konuşamaz. (Din yasaklıyor)
Sizin dediğiniz ise doğru bilgi değil. Kaynaklarda böyle bir bilgiye rastlamadım. -
Hep yanlış bilgiler işte. Okumak neden günah olsun. Rabbimim ilk emridir "OKU" kitap ayirmaksizin.
-
Kaynak verebilirim. Mehmet Okuyan.
-
@velevki Oradaki "oku" nun anlamı, "ayetleri halka oku-anlat" anlamında Muhammed'e tanrı tarafından söyleniyor. Yani "kitap okuyun" veya "bol bol okuyun" gibi bir anlamı yok.
-
Ayetleri doğru okur anlar ve aktarır ise bir müslüman zaten bu gibi sorunlarda çıkmaz ortaya. Hiçbir ayet ateistlerle konuşmayı yasaklamamıştır. Yahut efendimizin çocuk yapmasını engellediğine dair ayet yoktur. Hurafelerin sözleriyle dini bu denli aşağılamak çok üzücü..
-
@velevki Siz gerçekten İslam'a inandığınıza emin misiniz? Bu konuda biraz bilgi seviyeniz düşük gibi geldi o yüzden soruyorum.
Hurafe dediniz ama bu Dünya'da İbrahimi dinlerden daha büyük bir hurafeler topluluğu göremiyorum. Cinler, melekler, şeytanlar, dabbetül arzlar, yecüc mecücler, düz dünyalar filan bunlar hep İslam'da var.
-
@velevki İslam'ı doğru kaynaklardan araştırın. Kur'an daha dünyanın şeklini bile bilmiyor.
-
Peki bu hususta munazarayi kesiyorum.
-
yani bu kadar ese sevgiliye sahip olmasi bana da abarti gibi geldi ama bilemem yani islam cerahinda kimin eli kimin cebinde belli olmadigi icin inanmamak ile inanmak arasinda gidip geliyorum
-
Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ
Konu : Resulullah (sav)ın Zevceleri Ravi : Aişe Hadis : Beni
l-Mustalikten Cüveyriye Bintu
l-Haris, Sabit İbnu Kays İbni Şemmas (ra)ın hissesine düşmüştü [esaretten kurtulmak için mukatebe anlaşması yapti]. O, çok güzel bir kadındı, gözde onun için bir hisse vardı (gören göz haz duyardı). Mukatebe bedelini ödemede yardım talep etmek üzere Resulullah (sav)
a geldi. Hz. Aişe devamla der ki: "Cüveyriye kapıda durduğu vakit onu görünce durumu hoşuma gitmedi (Resulullahın onu beğenip evlenmeye kalkacağından koktum). Resulullah (sav)
ın da benim onda gördüğüm (güzelliği) göreceğini derhal anladım. "Ey Allahın Resulü dedi. Ben Haris
in kızı Cüveyriyeyim. Durumum size meçhul değil. Ben Sabit İbnu Kays
ın hissesine düştüm. Fakat hürriyetime kavuşmak için onunla mukatebe yaptım. Size, mukatebe (bedelini ödemem)de yardım istemek üzere geldim. Resulullah: "Sana ondan daha hayırlısını söylesem ne dersin?" buyurdular. Cüveyriye: "O nedir?" dedi. "Senin yerine mukatebe ücretini ödeyeyim ve seni zevce olarak alayım?" buyurdular. Cüveyriye de: "Kabul ediyorum!" dedi. [Bunun üzerine. Sabit İbnu Kays`a adam göndererek Cüveyriye`yi ondan talep etti. Sabit: "O senindir, ey Allah`ın Resulü! Annem babam sana feda olsun!" dedi. Aleyhissalatu vesselam mukatebe ücretini hemen ödedi. Cüveyriye`yi azad edip evlendi. Halk, Resulullah (sav)`ın Cüveyriye ile evlendiğini işitince ellerindeki esirleri salip azad ettiler ve "Bunlar Resulullah (sav)`ın artık akrabalarıdır (esir olarak tutulamazlar)!" dediler. Hz. Aişe devamla der ki: "Kavmine ondan daha hayırlı bir kadın görmedik; onun sebebiyle Beni Mustalik`ten yüz aile halkı azad olundu."
HadisNo : 5618
Konu : Resulullah (sav)`ın Zevceleri
Ravi : Enes
Hadis : Resulullah (sav) Hayber`e geldi. Allah kaleyi fethetmeyi müyesser kılınca, kendisine Safiyye Bintu Huyey İbni Ahtab`ın güzelliğinden bahsedildi. Safiyye`nin kocası savaş sırasında öldürülmüştü. Kadın daha yeni evlenmişti. Aleyhissalatu vesselam, ganimetten pay olarak kendisine onu seçti. Oradan Safiyye ile birlikte çıktılar. Revha nam mevkiye geldiler. Aleyhissalatu vesselam orada gerdek yaptı. Sonra küçük bir yaygı içerisinde has (denen hurma, yağ ve keş`ten mamul bir yemek) hazırladı. Sonra bana: "Etrafındakileri çağır!" buyurdu. Bu, Resulullah (sav)`ın Safıyye için verdiği düğün yemeği idi. Sonra oradan Medine`ye hareket ettik. Resulullah (sav) Safiyye için, bineğinin terkisine bir örtü seriyordu. Sonra devesinin yanıda çömelip dizini dayadı. Safiyye (ra), dizine basarak deveye bindi.
HadisNo : 5617
Konu : Resulullah (sav)`ın Zevceleri
Ravi : Ümmü Habibe
Hadis : Kendisi, Ubeydillah İbnu Cahş`ın nikahı altında idi. Habeşistan`da kocası ölünce, Necaşi merhum, onu Resulullah (sav)`a, nikahlayıp dört bin dirhem mehir verdi. Onu Şürahbil İbnu Hasene ile birlikte Aleyhissalatu vesselam`a gönderdi. Resulullah (sav) kabul etti.
HadisNo : 5616kaynak: https://hadis.ihya.org
Bu kadar yeter.
Adnan Oktar'ın kedicikleri gibi liste. -
@TENTEN Neden birkaç tane çocuğu olmuş? O dönemde doğum kontrolü yoktu? Liste bana da mantıklı gelmiyor.
-
@Sputnik, içinde söyledi: Peygamberin eşleri ve cariyeleri
@TENTEN Neden birkaç tane çocuğu olmuş? O dönemde doğum kontrolü yoktu? Liste bana da mantıklı gelmiyor.
Hatice de bu olaydan önce gördüğü rüyayı ve kuzeni Varaka'nın söylediği sözleri hatırlamış, Muhammed'in gelecek olan son peygamber olduğunu anlayıp evlenme teklif etmiştir. Muhammed de teklifini kabul etmiştir. Onun bu sırada 40, Muhammed'in ise 25 yaşında olduğu söylenir.[4]
Kaynaklar, bu evlilikten Kasım, Abdullah, Zeyneb, Rukiyye, Ümmü Gülsüm ve Fatıma olmak üzere altı çocuğun doğduğunu belirtirler.[5][6] Bunlardan, erkek çocukların hepsi çok küçük yaşta öldüler.
https://tr.wikipedia.org/wiki/MuhammedHastalığı olabilir.
-
Aslında Muhammed diye bir kişi yoktur. Bu bir kurgu kişiliktir. Hrist apokriflerden Kuran'ı derleyerek Arap kabilelerini bir otorite altında birleştirip imparatorluk kurmayı amaçlayan Emeviler bu dinin kitabını da peygamberini de kıblesini de yaratmışlardır. Erken İslam tarihi kurgudur. Destekleyen hiç bir bilimsel doğrulanmış kaynak yoktur. Emeviler Hristiyandı. Mekke ileri karakollarıydı, Kabe bir kiliseydi ve güneyde eski çok tanrılı Arap dini vardı. Fakat Mekke'de tam egemen değillerdi. Tüm yarımadayı ele geçirince imparatorluğun kalbini oluşturmuş oldular ve Afrika'da Asya'da ilerlediler. Olay bu.