Öylesine konuşmalar
-
-
Arkadaslar, kitap bahsini kapatalim lutfen, rica ediyorum.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Öylesine konuşmalar
@kereste en iyisi kitabımı almayin
Bunları daha evvel bana yazmıştın, değil mi?
Yani tekrarlamana gerek yoktu. Artı; neyi alıp almayacağıma veya okuyup okumayacağıma sen değil, ben karar veriyorum. -
"Kutsal kitaplar sanki sevgi dolu bir tanrı tarafından değil de, ırkçı , homofobik, sadist, cinsiyetçi ve cinsel gerginliği tavan yapmış erkekler tarafından yazılmışlar gibi. Ne tuhaf değil mi?" Ricky Gervais - Komedyen
Tam olarak kimdir bilmiyorum ama, hakikaten çok doğru bir tespit yapmış.
-
Daha önce sokak köpekleri itlaf edilmeli diye bir başlık açmıştım. O başlığı açtığıma pişmanım.
Bilmeliyiz ki hayvanların insandan farkı yoktur, insanın da hayvandan farkı yoktur. Her canlının yaşamı kıymetlidir.
Aşağıya bırakacağım "hayvan kurtuluş cephesi" adlı hareket gerçekten çok ilerici bir fikir üzerine kurulmuş.
Hayvanların canlarıda en az insan kadar kıymetlidir."Kölemiz yaptığımız hayvanları eşitimiz olarak görmek istemiyoruz. Köle sahipleri de siyahi köleleri için böyle düşünmez mi?" Charles Darwin
-
@Sputnik
Bu kuruluşun çok saldırgan üyeleri var. Mesela birisi McDonalds´ı kundaklamış ve 8 sene hapis yemiş. Böyle de olmaz yani. -
@kereste, içinde söyledi: Öylesine konuşmalar
Bu kuruluşun çok saldırgan üyeleri var. Mesela birisi McDonald´ı kundaklamış ve 8 sene hapis yemiş. Böyle de olmaz yani.
Haklısın. Ama sonuçta insan zarar görmemiş.
Hayvan haklarını savunmanın önemi çok büyük bence.
Darwin'in sözünü bıraktım çünkü ortaya attığı evrim teorisi insan ve hayvan arasındaki fikirsel farkları kaldırıyor, insan ve hayvanı eşitliyor. Bu da insanlık açısından muazzam bir ilerleme diyebiliriz.
-
@Sputnik
Mesela en azından her sene dünyanın her yerinde yaşanan kurban ritüeli uğruna milyonlarca hayvanın katledilmesine son verilse, çok şey kazanılmış olur. -
@Efruhte, içinde söyledi: Öylesine konuşmalar
@DemoKratos saygısızlıkta hadsizlikte üstünüze yok . Koruma kanunlarıyla korunmadigi için mi istediginiz şekilde yazabiliyorsunuz.
Hiçbir şey anlamadım. Hangi saygısızlık? Ben kimseye saygısızlık filan yapmam. İstediğim gibi yazmışım da ne demişim? Kime ne saygısızlık yapmışım?
-
@DemoKratos https://efelsefe.com/post/11427
Bu yazınız için yazmışım . Üzerinden baya gün geçince siz öyle yazınca bilemeyip baktım . Bu yazıniz için öyle yorum yazmışım -
Somali cumhurbaşkanının oğlu göz göre göre, bilerek motorsikletli kuryeyi öldürmüş. Bakalım Türk adalet sistemi bu sınavı geçecek mi yoksa zort mu edecek?
Adalet sisteminin ne kadar "adil" olduğunu göreceğiz. Benim umudum yok ama neyse... -
@Sputnik
Yurdum memleketindeki yargı uzun zamandan beri bağımsızlığını yitirmiş vaziyette, yani her mevzuda sürekli yukarıdan(!) gelen bir işarete odaklanmış durumda. Bu ülkenin yargısı eli kanlı Arap katillerinin peşini bıraktı. Cemal Kaşıkçı İstanbul´da öldürülüp paramparça edildi. Yargı dosyayı Suudi Arabistan´a havale etti, iyi mi?Türkiye´de tarafsız bir adalet mi arıyorsunuz?
Çok beklersiniz. -
@Sputnik, içinde söyledi: Öylesine konuşmalar
Somali cumhurbaşkanının oğlu göz göre göre, bilerek motorsikletli kuryeyi öldürmüş.
Cani katil, somalili trafik teröristi yakalanmadan hemen önce Türkiye'den kaçtı deniyor.
Bu cani dünyanın neresinde olursa olsun milli İstihbarat teşkilatı tarafından yakalanmalı.
Somali cumhurbaşkanının oğlu olsada cezasını çekmeli. -
@Sputnik
Türkiye´den kaçmışsa, demek ki çok geç kalınmış. Adalet gereği suçlu, suçun işlendiği ülkede yargılanmalı/yargılanır. Adnan Kaşıkçı cinayetinde bu yapılmadı. Bunda da farklı bir şey olacağını zannetmiyorum. -
Osmanlı da tüccarlar öldüklerinde; paşalar, beyler, valiler vb. kişiler tüccarların servetlerine konuyorlarmış.
Osmanlı da bu yüzden Türk ve Arap, yani müslüman nüfus servet biriktirememiş.
Sonuç olarak Osmanlı da kapitalizm ve eğitim geleneği çok geç ortaya çıkmış.
Ortaya çıktığında da zaten devlet yıkılmak üzereymiş.Birde herkes köylü olduğundan dolayı gazete de basamamışlar. Gazeteyi okuyabilecek insan yokmuş.
(İlk gazeteyi Avrupa dan 250-300 yıl sonra yayınlayabilmişler.)
https://tr.wikipedia.org/wiki/Gazete -
Türkiye dindarları sahtekardır.
Ne İslam ile ne de insanlıkla alakaları vardır.
Çoğunun dindarlığı parayı görünceye kadardır. -
Osmanlıları kazığa oturtan kazıklı voyvoda her devşirme erkeğin uğradığı gibi Osmanlı sarayında tecavüze uğramış.
Osmanlılara karşı olan korkunç nefretinin sebebi buymuş. -
Hilafet bayrağı açtığı gerekçesiyle babası yaşındaki adama yumruk atıp burnunu kanatan genç tutuklanıp cezaevine gönderilmeli.
Ayrıca yumruğu adam hilafet bayrağı açtığı için değil, güçsüz gördüğü için attığını düşünüyorum.
Orada iri yapılı birisi olsaydı yumruk filan atmazdı bu şerefsiz. -
2060 ta en büyük beşinci ekonomi olmamız bekleniyormuş.
Ekonomi uzmanı değilim ama Çin'in yaptığı gibi bir atılım yaparsak mümkün gibi. -
@Sputnik, içinde söyledi: Öylesine konuşmalar
2060 ta en büyük beşinci ekonomi olmamız bekleniyormuş.
Ekonomi uzmanı değilim ama Çin'in yaptığı gibi bir atılım yaparsak mümkün gibi.Çin'deki mali disiplin bizde yok. O da olmayacak bir hayal. Sonumuz yine Kara para aklamaya kaldı. Çinliler de bize göçmen olarak gelmezler. Ne yapsınlar gelip de , kendi ülkeleri daha güzel.