Şuan Ne Dinliyorsun
-
@kereste nerelerdesiniz
-
@Prens-Ernak, içinde söyledi: Şuan Ne Dinliyorsun
Doyamadım dinlemeye ve izlemeye
🥰🥰Azerbaycan Türklüğünün bazı mersiyeleri gerçekten çok çok iyi. Fazilet ehli olsa gerekler ki öyle peygamber ailesi, işte bunlara gönül istemsizce kayıveriyor. Bu mersiyeler boş yere bu insanlar için yazılmaya yaratan tarafından mukadder edilmiş olmamalı.
-
-
-
ceylanım maralım sevmişem
-
ŞEMİSTAN ELİZAMANLI BOZGURT NEĞMESİ
Uzun zamandır bu muziği arıyordum sonunda buldum.
-
-
Kadiri hum da peygamberimiz Hz ali mevlanızdır , demiştir, ehli sünnet burada dostunuz velinizdir demek istemiştir derken şia emirinizdir benden sonra demek istemiştir derler. haşa şia yı kabul etmek diğer 3 halifenin yetki gaspı yaptığı demek olur, ama sünni tarifi daha inandırıcı,
fadak arazisi hz peygamberindi, hz fatıma hz ebubekirden istedi, hz ebu bekir peygamberler miras bırakmaz hadisini gösterdi, hz fatıma ise (şia nın da iddiası olabilir) ve şia kuranda peygamberlerin miras bıraktığı örneklerini ileri sürer.
Azerbaycan Türklüğü ise gördüğüm kadarıyla ehli beyt sevgisinde samimi, diğer sapık itikatlar gibi değil, ve güzel mersiyeler çıkarıyor, bu da onlardan biri, severek dinliyorum. çok acıklı hüzünlü ulvi duygular var, samimiyet sevgi muhabbet var bu mersiyede.
-
-