Spor neden yapıyoruz?
-
Hayvanlar yiyecek bulmak dışında pek hareket yapmıyorlar.
Hazır gıda beslenen yan gelip yatan evcil hayvanlar bile tehlike anlarında çok çevik oluyorlar.
Beni köpek kovalasa kaçamam.
Hiç body salonuna giden hayvan gördünüz mü? -
@TENTEN hayvanların kas yapısıyla insanların kas yapısı birbirinden farklıdır diye düşünüyorum. Birazda beslenme farklılıgı buna sebep olabilir. Ben börek çörek yiyen bi hayvan görmedim lakin bizler karbonhidrat ağırlıklı besleniyoruz. Bu sebeple spor yapmak şart
-
@TENTEN , hayvanlar obur değil; gereksindiği kadar tüketiyorlar ve insanın doğayı kirletmesine bağlı olarak besin bulmakta dahi zorluk çekiyorlar.."tükettiğin kadar yaşıyorsun" liberal düşüncesi önce tükettiriyor, sonra spor salonlarından para kazanıyor, estetik ameliyattan kozmetiğe kadar insanı sömürüyor; insan hareketli ise zaten spor yapıyor demektir.
-
Sebebi basit: - Millet bizim civa gibi vucudumuzu beğensin diye herhalde.
Bilhassa gençlik yıllarımda karşı cinsi etkilemek için az terlememiştim. Ancak zamanla heves falan kalmadı, evlenip çoluk çocuğa karışında tamamen ilgi dışına çıktı benim için. -
saglam kafa saglam vucudda bulunur
-
Doğa'da bir çalışma - dinlenme düzeni vardır. Çalışırız, yoruluruz, dinleniriz. Tek sorun: artık çoğumuz oturarak çalışıyoruz yada fazla kas gücü gerektirmeyen çalışmalar yapıyoruz. Bu yüzden eski çalışma düzenimizi yeniden icat etmemiş gerekiyor. Çünkü beden bitki bedeni değil, bütük kasların, kan dolaşımının liflerin harekete ihtiyavı var. Bu yüzden hiç olmazsa günde 1 saati egzersiz yapmaya ayırmalıyız. Ciddi paralar harcamaya filan da gerek yok. Keyifli bir aktivite bulup bunu her gün yapmak önemli.
-
@phi, içinde söyledi: Spor neden yapıyoruz?
saglam kafa saglam vucudda bulunur
Ağırlık kaldırarak vücut geliştirmek kısa süreli hafızayı kuvvetlendiriyor.