Evet Hayat Pahali Ama İstenilen Her Ürün Var
-
Evet yanlis duymadiniz arkadaslar, Tayyip hayat pahaliligini kabul etti ama pahali da olsa bu urunlere ulasabiliyorsunuz dedi, Allah korusun ya Ukrayna gibi olsaydik, urunlere ulasamayacaktik. Tuh ya nasil dusunemedik bunu, cidden.
Ya bu adam hakikaten bizimle dalga mi geciyor?
-
@phi , Geçen gün elimde reçete eczaneye gittim; görevli "abi bir ilaç raflarda bulunmuyor" dedi. Çocuk olmasa pas geçeceğim, lakin aramaya başladım ve bir yerde buldum. Ürünler çok, hem de öyle çok ki bolluktan önümüzü göremiyoruz; ne de olsa nankörüz...
-
@nejdet-evren valla o konuda sansliyim arkadasim eczaci antibiyotik vs stok yaparak gidiyorum surekli.
Bulmadigin ilac olursa soyle burdan kargo yapariz abi.
-
@phi , Sağol dost , bir ihtiyaç olursa bildiririm. Lakin mesele bireysel çözümler olmadığı konusunda hem-fikir olup-olmadığımızdır; ki, hem-fikir olduğumuzu söyleyebilirim.
-
@nejdet-evren
Bilhassa pahalı ve önemli olan ilaçları Türkiye´de bulmak bir hayli zorlaştı, çünkü bunların tümü yurt dışından ithal ediliyor. -
@kereste , Haklısınız ve lakin aldığım ilaç pahalı bir ilaç değildi. Ne ki bir diğer sorun da herşeyin ithal ediliyor olması değil midir?
-
@nejdet-evren, içinde söyledi: Evet Hayat Pahali Ama İstenilen Her Ürün Var
@kereste , Haklısınız ve lakin aldığım ilaç pahalı bir ilaç değildi. Ne ki bir diğer sorun da herşeyin ithal ediliyor olması değil midir?
Evet, ihracattan çok ithalata önem verilirse, olacağı bu maalesef.
Bir ülkenin kalkınmasının en önemli ayağı sanayileşme ve üretimdir. Beton yığınlarına yatırım yapılacağına, sanayiye, bilişime, teknolojiye ve tarıma yatırım yapılmalı. -
Akpye ısrarla oy verenler için pahalılığın, kuyrukların, hiç mi hiç önemi yok, çünkü onlar amaca giden herşeyi mübah sayıyorlar. Akpnin cumhuriyeti yıkıp din devleti getireceğine inanıyorlar. Bu ülke din devleti olsun da ne olursa olsun kafasını taşıyorlar. Bu nedenle akpnin yaptığı herşeye şükür ediyorlar.
-
Buğdayın yarısının Ukrayna ve Rusya'dan ithal edildiğini bilmiyor değildim ama savaş çıkınca ayçiçek yağının da yarısının buralardan geldiğini öğrenmiş olduk!
Yani bu bir skandal değilse nedir yahu? Bu rezalet yani, utançtan el içine çıkamaz insan! İsrail çölde küçücük bir devlet, tarımda dünyanın motoru! Hollanda denizden kurtarılmış küçücük toprağıyla öyle!
Dünya tarımına bu iki ülke yön veriyor desek abartı olmaz! İsrail çölde üretemediğini kiraladığı ülkelerde üretiyor!
İthal bir yana, ülkemizde İsrail tarım üretimi ne boyutlarda onu da bildiğimiz yok! Hiç ummayacağınız, filancanın arazisi diye sandığınız bir alanı İsrail kiralamış, işletiyor olabilir!
Sokağa çıkın sorun, Konya'da İsrail pilotlarının eğitim çalışmaları yaptığını kaç kişi bilir? Sorsan kahrolsun İsrail'dir. Lafta öyle, İcraatte bambaşka!
Şimdi de Ege ve Akdeniz'de İsrail'in çıkardığı petrol ve gazı satmasına yardımcı olacağız! Halbuki Piri Reis gemisi filan dev Türk bayrağı desenli güya haklarımızı koruduydu! Gösterişten başka bir çözüm yolumuz yok! Meydanda es yağ gürle, kapalı kapılar arkasında madalyalar al! Lafa geldi mi "katil İsrail Filistin'den defol!" İcraata geldi mi ağam İsrail paşam İsrail!
İkiyüzlülüğe, riyakarlığa, yalancılığa boğazımıza kadar battık! Boğazı aşmasına çok az kaldı!