Forumun birinci kuşağının pili mi bitti?
-
@bilgisezgi cok tesekkur ediyorum guzel dusunceleriniz icin. Buraya hepimiz ayri ayri destek ve emek veriyoruz, bir gunluk emekte degerli, bir aylikta her birey kendi icerisinde degerli benim icin. Burayi kurmamdaki sebeplerden biride herkesin ne dusuncede olursa olsun fikirlerini rahatlikla ozgurce yazip paylasabilmesi. Bunu yapabilenler burada olanlardir diye dusunuyorum.
Ben dusunebilen, sorgulayabilen insanlarin susmalarini anlamiyorum, susmamaliyiz ki bu ulke duzelebilsin.
-
Eğer bazıları dinlere yapılan eleştiriler yüzünden küsüyorsa ve ayrılıyorsa, ben bu insanları hiç anlamıyorum.
Ne yapmalı, tüm dinleri el üstünde mi tutmalıyız?
Tüm dindarlar sadece kendi dininin doğru olduğunu iddia ediyor. Böyle şey mi olur, çünkü hepsi birden doğru olamaz ya!Diğer yandan, bazı üyelerin tahammül seviyesi bir hayli düşük galiba. Mesela geçen gün Burçlarla ilgili bir konu açmıştım ve kaynak bile vermiştim ancak konuyu açtığıma pişman ettiler desem, yalan olmaz.
Veya bazı(!) forumdaşlarımızın hep en son sözü söyleme gibi bir hastalığı var.
Neyse...
Gavur atalarımız ne demişti?- Nobody is perfect.
-
Hiç bir iletiyi yanıtsız bırakmamanızı tavsiye ederim. Çünkü sohbet böyle bir şeydir. Size bir şey söylendiyse mutlaka yanıt verirseniz güzel bir hareket yapmış olursunuz. Sohbetler böyle gelişir.
İnsanlar konuşa konuşa aşırı klasik ama doğru işte. Doğru olmasa! Doğru olduğu için klasik sınıfına girmiş zaten.
Tüm iletilere yanıt vermeniz, düşünceye, insana, kendinize değer vermenin, insanlığa değer vermenin bir ölçüsüdür.
Bunun istisnası yok mu, elbette var. Amacı polemik, kavga olanlar elbette istisna. Bunlara ise yanıt vermemek doğru olanıdır.
Ama fikrini söyleyene yanıt vermek bir insanlık borcudur. Bunu böyle bilirseniz ilkeli bir insan olursunuz. Bir şey söylendiğinde yanıt verilmeyecekse dükkanı kapatıp gidelim, gerek yok ki?
-
@bilgisezgi, içinde söyledi: Forumun birinci kuşağının pili mi bitti?
saygılı davranılırdı.
Şimdi ise yalan atma, yanlış yönlendirme, trollük yapma,Şimdi bir bakalım, durum apaçık:
A. k. partisi öncesi televizyonlarda açık oturumlar nasıl olurdu? Birinin sözü biter, öbürü alır, onun sözü biter öbürü alır ve herkes eşit süre konuşurdu. Kimse kimsenin sözünü kesmez, keserse moderatör hemen uyarırdı.
A. k. partisi sonrası ne oldu? Her kafadan bir ses çıkan, kimsenin kimseyi dinlemeden bağırdığı, hakaretler ettiği, kimin ne dediğinin anlaşılmadığı bir curcuna.
Bitirmedikleri şu kaldı deyin gösterin, haaa bitirmedikleri bir şey varmış diyeyim. Bitirmedik bir şey koymadılar. Bitirmedik tüketmedik bıraktıkları bir değer varsa şu var diye biri göstersin.
-
Tüketip bitirip hiç koymadıklarına din de dahil.
Bunlara bakarak ancak sahteci kandırıkçı alet edici dindar çoğalıyor. Başka çoğalmıyor, samimi dindar yok olmak üzere. Deizm hızla revaç kazanıyor, ateizm atak yapıyor.
Din buysa en iyisi dinsizlik diyenler hızla artıyor. "Bunlar ateissss..." kafası ile olacak olan ne de, başka ne olabilir? Ateisse ateis ülen, senden mi sorulur? Hayır senden mi sorulur insanların fikri, inancı yahu?
Bunlar insanı deist de yapar ateist de yapar, çok doğal. İslam buysa müslüman olma da ne olursan ol yani!
-
@kereste
Benim gerçekten pilim bitti.:)
Çok çabuk yoruluyorum.
Fizik tedavim bitince belki canlanırım. -
@TENTEN, içinde söyledi: Forumun birinci kuşağının pili mi bitti?
@kereste
Benim gerçekten pilim bitti.:)
Çok çabuk yoruluyorum.
Fizik tedavim bitince belki canlanırım.Dostum, çok samimi bir şekilde kendi durumunu izah ettiğin için sana müteşekkirim.
-
Yakında forumda yazan hiç kalmayacak.
Çünkü giriş gelişme sonuç şeklinde düzgün bir anlatım yapabilen bir nesil artık yetişmiyor. Özel yetiştirilenlerin işi olacak, foruma filan zaman bulamayacaklar.
Dünyayı düz zanneden, uzaya çıkılamadığını zanneden, evreni allahın yarattığını zanneden, astrolojiyi bilim dalı zanneden, evrimi fantastik kurgu zanneden, galaksinin dokuz gezegenden oluştuğunu bile zannedebilen, daha da artık ne zannetsin, bu kadarı yeter...
Cümleyi oluşturan ögeleri asla ve kesinlikle bilmeyen, sıfat deyince surat anlayan bir nesil yetiştirdiler.
Normal. Coğrafya öğretmeni dünya yuvarlak olursa biz Kabe'ye nasıl yöneleceğiz Kabe ayaklarımızın altında kalırdı derse, dindersi öğretmeni namaz kılmayanın orucu kabul olmaz derse, biyoloji öğretmeni evrim yalan derse, Türkçe öğretmeni Arapça allahın meleklerin dilidir derse... Başka ne olsun da?
Din din din din milletin beynini diktiler. Beyinler iğdiş oldu, felç oldu, ayakkabının bağını düz mü bağlamak sevap çapraz bağlamak mı diye müftüye soracak zeka düzeyine getirildi.
Uzaya çıkmak günah mıdır diye sorulabilen bir ülkeden bahsediyoruz. Bitmiş yani, boşa cırmalamanın anlamı kalmamış. Bitirdiler.
-
@DemoKratos
Konuyu yine İslam´a getirmişsin, halbuki bu dünya sadece İslam´dan ibaret değil. Türkiye´deki gençlik ne durumda pek bilgim yok, ancak Avrupa´daki gençlik bir hayli gelecek vaad ediyor.
Reklam gibi olmasın; valla ben kendi oğlumdan bir hayli umutluyum. Henüz 17 yaşında olmasına rağmen bilmediği bir şey yok; bilgi bakımından beni sulu götürür susuz getirir. -
Ben allah deyince İslam'ın tanrısı Allah'ı hiç bir zaman kastetmem. Ben allahı tanrının Arapçası olarak kullanırım. Tanrı dersem ha yani iyi bizi ilgilendirmiyormuş şeklinde bir algı oluşuyor. O yüzden allah diyorum. Bence tanrı ile allah arasında bir fark yok.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Forumun birinci kuşağının pili mi bitti?
Normal. Coğrafya öğretmeni dünya yuvarlak olursa biz Kabe'ye nasıl yöneleceğiz Kabe ayaklarımızın altında kalırdı derse, dindersi öğretmeni namaz kılmayanın orucu kabul olmaz derse, biyoloji öğretmeni evrim yalan derse, Türkçe öğretmeni Arapça allahın meleklerin dilidir derse... Başka ne olsun da?
Demo, mesela şu yazdıklarının İslam´la alakası yok yani?
Öyle ya, İslam´ ın tanrısını kastetmiyordun....
Peki. -
@TENTEN senin pilin bitemez 🤨
-
@smile, içinde söyledi: Forumun birinci kuşağının pili mi bitti?
@TENTEN senin pilin bitemez 🤨
https://tr.wikipedia.org/wiki/Elektroterapi
Bitmiş hergün 20 dakika şarja takıyorlar beni.
-
@TENTEN geçmiş olsundu..
-
@smile sağol ismail abi.
-
@TENTEN, içinde söyledi: Forumun birinci kuşağının pili mi bitti?
@smile sağol ismail abi.
@smile ne zaman İsmail Abi oldu?
-
@kereste tabi o benim namım oluyor yakışmıyor mu sizce?
-
yek-diğerini anlamadan yek-diğeri hakkında yargıya varmak kadar zarar verici bir edim olamaz...
-
Din hakkında konuştuğun zaman bunun İslam'la alakasının olmama gibi bir şans yok.
Şöyle söyleyeyim, bu güne kadar en fazla basımı yapılmış kitap İncil'dir. İkinci sırada Kuran gelir. İkinci sırada olsa da senin içinden çıktığın toplumda müslimler çoğunluktaysa dinden bahsettiğinde İslam'dan bahsetme yüzden iyice artar.
Durum bu şekildeyken ben dinden bahsediyorum İslam'dan değil diye bir şans yok. Hava bulutlu olduğunda gölge yapar yani, bana ne buluttan deme gibi bir şans yok. Hiç kişilere göre hava tahmini gören var mı? Öyle bir şey olamaz. Kişiye göre burç tahmini bile olur ama hava tahmini olmaz.
Herkesin içinde olduğu konular ister istemez herkesi ilgilendirir. Ben bunun dışındayım demek ben bu atmosferi solumayacağım özel atmosferimi yaratacağım demek kadar saçmadır. Ateist olmakla da dinin etkilerinden yalıtılamam.
Ben allah demekle tanrı kavramını kastediyorum demek ben İslam'dan bahsetmiyorum demek değil, olamaz da nasıl olsun ki? Hava neyse onu solursun, ben helyum soluyorum diye bir şey olamaz.
-
Bir de terminoloji, jargon gibi konular vardır. Elektrikten bahsederken misal, volt amper om filan demek zorundasındır. O konunun terminolojisini kullanırsın.
Örneğin Anatole France'in Fransız devrimini anlatan kitabı Türkçe'ye "Allahlar Susamışlardı" şeklinde tercüme edilmiştir. Tanrılar susamışlardı değil. Burada bir vurgu yapılmıştır. Bu dilde tanrıya allah denmektedir. Bu dile tercüme ettiğinde bu vurguyu yaparsın.
Ben bu kitabı çocukken okudum. Allahlar gerçekten susamışlar dedim. Vurgu gayet yerinde. Yobaz tepkisinin "Allah tektir" olmasının bir önemi yok. Bu tür vurgular güçlüdür. Etki yaratır.
"Sahtekarın allahı lan bu!" deriz örneğin. Son derece etkili bir vurgudur ve yobazları rahatsız eder sadece.