Gözlemlediğim yiyecek ve içecekler
-
Ketojenik beslenme en iyi beslenme şeklidir. Diğer beslenme şekilleri çöptür.
Veganlık ve sigara öldürür. Veganlık ve bağımlılık yapıcı her şeyden uzak durun. -
Aşağıdaki haberdeki adam vegan beslendiği için bağırsak florasının zengin olduğunu söylüyor. Bir kere, vegan beslenmek kronik hastalık ve güçsüzlük sebebidir. Bağırsak florası üzerinde de yıkıcı etkiye sahiptir. İleri yaşlarda parkinson ve alzheimera sebep olur.
@bilgisezgi, içinde söyledi: Gözlemlediğim yiyecek ve içecekler
Özellikle yağ, vücudun en büyük düşmanıdır.
Yağ düşman değildir. Şeker düşmandır.
@bilgisezgi, içinde söyledi: Gözlemlediğim yiyecek ve içecekler
Süt de aynısını yapıyor ama ayran daha iyi gibi.
İnsanların %40'i sütü neredeyse hiç sindiremez. Bu yüzden karın ağrısı yapar.
-
@Sputnik
Dışkısını mı baĝışlıyormuş?
Organlarını baĝışlasın, daha makbule geçer. -
@bilgisezgi, içinde söyledi: [Gözlemlediğim yiyecek ve içecekler]
Yağ, tuz ve acı biberi kesin.
Özellikle yağ, vücudun en büyük düşmanıdır.Kendi yaşamımdan deneyimlediğim bu bilgiler için para istemez:) işinize yaraması beni sevindirir.
Buraya kadar ilgiyle okudum. Ta ki yağ'a kadar.
Günde yarım kilo kadar hayvansal yağ yediği halde fit hatta zayıfça olan insanlar var.Yağın mantığı şudur. Proteini ayıralım.
İki enerji kaynağımız var
a- yağ
b- karbonhidratlar (şeker nisaşta dahil)Burada şu var. Bitkisel yağlar karaciğerden sentezlenir ve hayvansal yağlar bağırsaktan emilir. Tereyağı direkt temiz yakıt orak karaciğere gider. Bu en hızlı efektif enerjidir ve metabolizmaya en az sindirim enerjilendirme yükü bindiren işlem çünkü bunu tekrar işlemeyiz. Karbonhidratları işlemek için enerji harcardık.
Bitkisel yağlar ikincil ve oldukça tartışmalı. Rafine yağlardan ise olabildiğine uzak durmalıyız. İnce bağırsak ve insülin metabolizması sorunları ve karaciğer safra toksik yük demek.
Basitçe karbonhidratları günlük 50 gram gibi seviyelere çekseydik çok yüksek oranda yağ tüketebilirdik ve bu bize kilo ya da sorun oluşturmazdı. İyi yağ asitlerine gerçekten ihtiyacımız olabilir.
-
Mide şikayetlerinin çoğu karaciğer safra pankreas hattından gelir .Karaciğer ve safranın temizlenmesiyle ya da uygun diyetle çoğu geçer ve mide sorunları için sindirim enzimlerini deneyin ve proton pompalarından uzak durun ..
-
Güç için bilinen en iyi efsane iç organ eti kombinasyonları ve özellikle kurutulmuş, dondurulmuş çok az ısıl işlem görmüş ciğer ve yürek. Bu alfa kurdun yiyeceği ve fırsat bulurlarsa tüm sürüyü bunun için talan ettikleri şey.
Bunun tavuk versiyonuyla yetiniyorum. Hafta da iki mutlaka yerim.Balık ve kuzu gibi bizim gibi züğürtlerin düzenli yiyemediği seçenekleri dışarıda tutsaydık yumurtalar bilinen en iyi basit, ucuz gıdadır. 2-4 haftada bir tane daha ekleyin 7-8 taneye kadar güvenle çıkın. Gerçek güç.. Ben ailemle yaşadığım ve bunda fazlası tepki alacağı için sabahları 3 tane ancak yiyebiliyorum...
-
Ülser gibi sorunlar ve -bitmez- mide sorunları aldığım tek zaman elime tutuşturulmuş düzenli kullanılan ilaçların olduğu zamanlardı. İlaçlar olmadığında yoklar.
Bugün bir doktora gittiğinde ilaç yazarken miden sağlam mı? diye soruyor ve eğer hayır dersem hemen mide koruyucu adında ilaç ekliyor. Bir asit düşürücü mide koruyucu adı aldı.ntvhaber sitesinde paylaşılmış bir doktor itirafı vardı. Bu yazının şu an bir bölümü halen muhtemelen var ancak kısaltılmış. (şu an başlığı hatırladığımı sandığım halde erişemedim "endüstrileşen tıp sorgulanmalıdır") Bu doktor kendi doktor ve modern tıbba ve kutsal mesleki bilgisine güvenip girdiği geçirdiği sağlık protokollerini anlatıyor ve daha sonra bunları tıp dışında nasıl çözdüğünü ya da nasıl işe yaramadıkarını açıklıyor. Bunlardan biri de gastrit. Halktan alınmış basit bir tavsiyeyle en son çözmüş ve onun en olduğunu da açıklamamıştı. Yaban mersinini açıklamıştı mesela. Bunun gibi bir sürü örnekle uzayan bir yazısı vardı.
Türkiye de kendince fonksiyonel tıp örgütlemeye çalışan Mustafa Atasoy kendi sağlık öyküsü üzerine bu yola girdi ve romatizması için bilinen en iyi en pahalı ilaçların bile işe yaramadığını gördüğünde okuduğu kanserle savaşmış bir Fransız doktorun kendi sağlık öyküsü üzerine aynı yolu izledi ve iyileştiğini gözlemledi. Amerika'ya gitti özel eğitimler adı ve geldi. Türkiye de bunu yaygınlaştırmaya çalışıyor.
Tüm bunları az önce twitter da bu gönderilere rastlamam üzerine çağrıştı ve yazdım. Et ettir mesela ve kanatlı hayvan eti, diğer hayvan eti farkı nedir_? Balık yağı ilaçtır da balık yağı hayvansal yağ değil midir? Balık yağının kuzu yağından farkı nedir? Bıldırcın, hindi ve tavukta hayvansal yağ yok mudur? Et yiyen hangi etobur yağı ve eti ayırır. Et (hayvan) yiyen hangi canlının kas dokusunu işler sindirirde sorun yapmazda yağını işleyemez? Neden yağ sorundur? İyi bakarsak insan tıbbı ileri derecede bağnaz dogmalarla kaplıdır.
Bu dinsel yasaklara benzer. Müslümanlara domuz yasaklandı. Kuranda yazar mesela İsrailoğullarına iç yağı yasakladık. Bu bunlara benziyor.Bugün bir tıp uzmanıyla enfeksiyonu yeni atlatmış bir asistan hakkında konuşuyordum.
Antibiyotiklerden sonra midesini bozmamak için asistanın sade hindili sandviç veya tavuklu şehriye çorbası gibi çok yumuşak bir diyet yapması gerektiğini söylediler.
Ve kesinlikle KIRMIZI ET YEMEMELERİ çok önemliymiş!
Örümcek hislerimi harekete geçirdi. Kırmızı etin sorun olacağına inanmak zor.
https://twitter.com/HalCranmer/status/1713384660447998120
Kolesterolün 'atardamarları tıkayarak' kalp krizlerine ve felçlere neden olduğu teorisi, hiçbir fizyolojik, deneysel, epidemiyolojik veya klinik argümana dayanmayan bir yanılsamadır.
Mevcut dogmanın aksine Statinler kalp hastalıklarını önlemez veya kalp hastalıklarını azaltmaz -
@bilgisezgi, içinde söyledi: [Gözlemlediğim yiyecek ve içecekler]
Renginizde sararma, halsizlik hissediyorsanız
Renginizde sararma varsa safra kesesi ultrasonu alın
-
@bilgisezgi, içinde söyledi: Gözlemlediğim yiyecek ve içecekler
Özellikle yağ, vücudun en büyük düşmanıdır.
"Hayvansal doymuş yağların kalp damarlarımızı tıkadığı fikri 1950’lerin ardında kanıta dayalı doğru düzgün bilim olmayan iddialardan ibaret olup hiç bir zaman kanıtlanamadı.
Hayvansal yağlar ne kolesterolünüzü ne de LDL’nizi yükseltir. " -
@bilgisezgi, içinde söyledi: [Gözlemlediğim yiyecek ve içecekler]
Renginizde sararma, halsizlik hissediyorsanız
Karaciğerden geliyor. Cerrahlarınız ameliyatta içeride makas unutuyor ve bu durumda da tanrılarınız ya da evriminiz içinizde fazladan safra kesesi unutmuş görünüyor. Safra kesesi, karaciğerin (bağırsağa) boşaltım yolunu/kanalını sanırım daraltıyor/kısıyor olabilir emin değilim ama ona benzer bir şey ve fazla organ ve burası hepatik kanalla, kan kanlıyla bağlıymış. Burada toksisite akışı vb. sanırım öyle bir şey oluyor ve bu yaygındır. Fazla ya da gereksiz organın ceremesi..
-
Hücre zarlarından taneciklerin geçişleri Hücre zarlarından taneciklerin geçiş kolaylıklarının bir ölçüsü olan geçirgenlik (permeabilite), zarın ve taneciğin cinsi ile zarın iç ve dış koşullarındaki değişimlere bağlıdır. Deneysel ölçümlere bağlı olarak çeşitli taneciklerin zardan geçiş kolaylığı için aşağıdaki genellemeler yapılabilir. * Su molekülleri hücre zarlarını çok kolay geçmektedir. * Oksijen, azot, karbondioksit gibi gazlarla alkol, eter ve kloroform gibi yağda çözünenlerin molekülleri zarları kolaylıkla geçebilmektedir. * Glikoz, amino asitler, gliserol ve yağ asitleri zardan zorlukla geçebilmektedir. * İnorganik tuz, asit ve baz gibi kuvvetli elektrolitlerin iyonları ve büyük moleküllü disakkaritler (sakaroz, laktoz, maltoz) zarı daha zor geçebilmektedir. * Bazı zarlar çok büyük molekülleri geçirebilmelerine rağmen hiçbiri protein, polisakkarit ve fosfolipitleri geçirememektedir.