İçinden geçeni söyle!!!
-
Türkler tarih boyunca pek çok devlet ve imparatorluk kurmuşlardır. Bu devletlerin arasında en önemlileri şunlardır:
- Göktürk Kağanlığı (552-745)
- Uygur Kağanlığı (744-840)
- Karluklar (840-1212)
- Selçuklu Devleti (1037-1194)
- Büyük Selçuklu Devleti (1037-1194)
- Osmanlı İmparatorluğu (1299-1922)
- Daha küçük Türk beylikleri (Anadolu'da ve çevresinde, örneğin: Ahlatşahlar, Mengücekler, Artuklar, danişmendliler vb.)
- Kazak Hanlığı (15. yüzyıl - 20. yüzyıl)
- Kırım Hanlığı (1441-1783)
- Buhara Hanlığı (1512-1920)
- Hive Hanlığı (16. yüzyıl - 1920)
- Şunhua Salar Autonomi Şehri (Son dönemlerde).
Bu liste kapsamlı olmasa da, Türklerin tarihi boyunca kurduğu bazı önemli devlet ve hanlıkları göstermektedir. Türkler, Anadolu ve Orta Asya gibi geniş coğrafyalarda çok sayıda farklı devlet ve beylik kurmuşlardır. Her biri tarih boyunca farklı kültürel ve siyasi etkilere sahip olmuştur.
-
@kereste, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!
@Prens-Ernak , sorularını çeşitli konular açarak sorsan daha yapıcı olur. Burada tüm sorular/yanıtlar kaybolup gidiyor.
tamam hocam konu başlığında sorarım artık
-
@Prens-Ernak , sorularını çeşitli konular açarak sorsan daha yapıcı olur. Burada tüm sorular/yanıtlar kaybolup gidiyor.
Yapay zekayı test eden sorular sormak lazım. Onun dışında Google kullanılmalı.
@phi soru başına ücret ödediğini söyledi. -
@Sputnik
Ben aylık aidat olarak biliyorum. Her soruya göreyse, o zaman sadece gerektiği zaman sormalı. -
@Sputnik
Ben aylık aidat olarak biliyorum. Her soruya göreyse, o zaman sadece gerektiği zaman sormalı.Bana böyle söyledi. Yapay zeka çok fazla enerji harcıyor bu yüzden gereksiz kullanmamak gerekiyor.
Bu yüzden hikaye ve şiir yazdırmak lazım. Onun dışında Google kullanılmalı. -
@phi, içinde söyledi:
Yarin cok onemli bir gorusmem var, umarim guzel gecer amin insallah
N´oldu şu önemli görüşmen?
-
@kereste zorladi abi olmadi yani 200K maas istedim ondan herhalde
-
@phi
Sağlık olsun be. 200k az sayılmaz.
Ben onun yarısını alıyorum. -
yapcak birsey yok
-
@phi, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!
yapcak birsey yok
@phi, içinde söyledi:
Yarin cok onemli bir gorusmem var, umarim guzel gecer amin insallah
N´oldu şu önemli görüşmen?
Keşke topçu(futbolcu) olsaydınız.Ama en iyiler arasına girmek zor.
-
@phi
Ben onun yarısını alıyorum.lamı cimi yok iyi para ben de senin kinin yarısından biraz fazla alıyorum
-
Felsefe ve bilimle ilgilenenler hep zengin kesimdir. Parada aydınlık kesimdedir.
En basitinden Yahudilerden anlayabilirsiniz. Dünyada ki 17 milyonluk nüfuslarına rağmen, nobel ödüllü bilim adamlarının yaklaşık üçte biri Yahudi kökenlidir.
Bunda garip bir durum yok. Adam zaten zeki olduğu için zengin oluyor. Bu zekayı torununa çoluğuna çocuğuna aktardığı için onlarda zengin oluyor.Tabi bu anlattıklarım yoksul kesimin tepesine binilmesi, sosyal darwinist ve kapitalist anlayışla onların ezilmesi gerektiği anlamına gelmiyor.
Daha adil ve eşitlikçi bir dünya gereklidir ve gelecekte olacaktır da.@phi, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!
zorladi abi olmadi yani 200K maas istedim ondan herhalde
200K gayet iyi. Benim kişisel bir gelirim yok ama babam zengin.
Babamın 250K dan fazla geliri vardır.
Baba parası yiyoruz.@kereste, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!
Ben onun yarısını alıyorum.Sen mühendistin değil mi? Ben seni fabrika sahibi sanıyordum. Öyle bir şeyler yazdığını hatırlamıştım. Sanırım yanlış hatırlamışım.
@TENTEN, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!
Senin 10 kelimeden fazla yazdığına hiç şahit olmadım. Özellikle mi kısa tutuyorsun?
Bende bu taktiği uygulasam iyi olur. Uzun yazınca moralim bozuluyor. -
@Sputnik, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!
Felsefe ve bilimle ilgilenenler hep zengin kesimdir. Parada aydınlık kesimdedir.
En basitinden Yahudilerden anlayabilirsiniz. Dünyada ki 17 milyonluk nüfuslarına rağmen, nobel ödüllü bilim adamlarının yaklaşık üçte biri Yahudi kökenlidir.
Bunda garip bir durum yok. Adam zaten zeki olduğu için zengin oluyor. Bu zekayı torununa çoluğuna çocuğuna aktardığı için onlarda zengin oluyor.Tabi bu anlattıklarım yoksul kesimin tepesine binilmesi, sosyal darwinist ve kapitalist anlayışla onların ezilmesi gerektiği anlamına gelmiyor.
Daha adil ve eşitlikçi bir dünya gereklidir ve gelecekte olacaktır da.@phi, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!
zorladi abi olmadi yani 200K maas istedim ondan herhalde
200K gayet iyi. Benim kişisel bir gelirim yok ama babam zengin.
Babamın 250K dan fazla geliri vardır.
Baba parası yiyoruz.@kereste, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!
Ben onun yarısını alıyorum.Sen mühendistin değil mi? Ben seni fabrika sahibi sanıyordum. Öyle bir şeyler yazdığını hatırlamıştım. Sanırım yanlış hatırlamışım.
@TENTEN, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!
Senin 10 kelimeden fazla yazdığına hiç şahit olmadım. Özellikle mi kısa tutuyorsun?
Bende bu taktiği uygulasam iyi olur. Uzun yazınca moralim bozuluyor.Benim hem sözel yeteneğim zayıf hemde uzun yazı yazmak kişiyi aynı anda birden fazla konuda düşünmeye zorlayacağı için anlamamasına yol açıyor. Mesela internet sözleşmelerini banka sözleşmelerini okuduktan sonra imzalayan kaç kişi var? Okuman için yeterli sürede vermiyorlar.
Pazarlamacılarda aynı taktiği kullanıyor çok hızlı konuşarak kişiyi gereksiz bilgilere boğuyorlar. -
yüreğim dermansız derde tutundu.
-
instagram neden kapalı ya ahh bizim köylüler.
-
hep kötü şeyler başıma geldi: sıkıntı azap hastalık, vücüdumda tabi kanunların dışına çıkıp eziyet çektiğim oldu, yani ihtiycımı göremediğim oldu, şaka değil ha, öyle kabız felan da değil, insanın tuvalet ihtiyacı en tabi ihtiyacıdır. sonra gözlerim felç geçirdi on yıllarca onun azabını hiç kimsenin tadmasını istemem, hafiflese de göz felcim devam ediyor, buraya kadar Allah'ın merhametinin eriştiğini inkar edemem ,bunun gibi tabi kanunların dışına çıkıldığına vucudum ve ben şahitim. bazen düşünüyorum ben bu kadar istenmeyen recm edilmiş bir ruh/şahsiyet iken neden gözlerim mavi neden elim yüzüm düzgün öyle çok kötü değil, bunu sorguluyorum bu aralar, acaba umut bu sıkıntıların arasında başka kapılar mı açılacak, başka gizli şeyler mi var, anlamıyorum. Babamgil de öyle boş değil tarlaları felan var dededen kalma, nereden baksan şu an parası ile babamın 30 trilyon civarı değerinde tarlası vardır, 3 kardeşiz satmazlarsa 10 tirlyon bana düşer, ama ben parayı napcam yaşamaktan bıkmışken zaten zor hayata tutunurken... bu kadar recm edilmişken dışlanmışken baba parası ve renkli göz beni düşündürüyor acaba neden bunlar kaderimde yazılmış, aman zaten sağlığımın yerinde olsa hayatımı ülkem ve insanlığın selametine vakfederdim, düşünüyorum ama bu gerçek içimdeki toplumsal, siyasi ve ekonomik düzeni yanlışları değiştirme kavgasını isteğini dürtüsünü durduramıyorum bu kadar hastalık ile boğuşurken, ah hasta olmasaydım herşey daha farklı olurdu.
-
zaten sağlığım yerinde olsa hayatımı ülkem ve insanlığın selametine vakfederdim, düşünüyorum ama bu gerçek içimdeki toplumsal, siyasi ve ekonomik düzeni yanlışları değiştirme kavgasını isteğini dürtüsünü durduramıyorum bu kadar hastalık ile boğuşurken, ah hasta olmasaydım herşey daha farklı olurdu.
-
niye yaşıyorum yaa.
-
Ucak muhendisiyim @Sputnik eger bana sorduysan
-
@phi
Madem anlaşamadınız, uçaklarına çomak sok.