İçeriğe atla
  • Kategoriler
    • All Categories
    • Individual Categories
    • Tartışma
      • Serbest Kürsü
      • Sizin Köşeniz
      • Eğlence & Oyun
    • Felsefe
      • Felsefe Tarihi
      • Felsefe Okulu
      • Filozoflar
      • Felsefe Sözlüğü
    • Soru & Cevap
      • Din & İnanç
        • Astroloji
        • Mitoloji
        • Spiritüel Hayat
        • Anadolu
        • Orta Doğu
        • Hint
        • Uzak Doğu
        • Yeni
      • Genel Alanlar
        • Sosyoloji
        • Psikoloji
        • Tarih & Edebiyat
        • Bilim & Teknoloji
        • Kültür & Sanat
      • Duyuru & Destek
      • World
      • Güncel
      • Popüler
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
      Daralt
      Marka Logo efelsefe
      Düşünce, eleştiri ve paylaşım platformu
      • Kurallar
        • Light
        • Cloudy
        • Dim
        • Dark
      1. Ana Sayfa
      2. Tartışma
      3. Eğlence & Oyun
      4. İçinden geçeni söyle!!!

İçinden geçeni söyle!!!

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Eğlence & Oyun
      i̇çindengeçenisöyle
      239 İleti 15 Yayımlayıcılar 6.9k Bakış 1 Watching
      • En eskiden en yeniye
      • En yeniden en eskiye
      • En çok oylanan
      Cevap
      • Yeni başlık oluşturarak cevapla
      Cevaplamak için giriş yapın
      Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
      • K kereste
        17 gün önce
        1. yy. bilişim çağında olmamıza rağmen hâlâ 1500 sene evvelline takılıp kalanlar var. Bunlardan eşitlikçi, özgürlükçü ve çâğdaş bir tutum beklemek aptallık ve saflık olur. Kadayıfın altının kızarmasını bekliyorlar, o vakit gelirse şayet, yapmayacakları kötülük yoktur. Gerçi kadayıfın altının kızardığı başka ülkeler var, da, nedense oralara gidip yaşamaya üşeniyorlar. Muhtemelen oraların kadayıfını beğenmiyorlardır, illa kendi kadayıfları olacak. Oysa tüm kadayıfların temelinde aynı insanlık dışı hüküm, eylem ve kurallar var.
        S Çevrimdışı
        S Çevrimdışı
        DüşünürSputnik
        17 gün önce yazdı Son düzenleyen:

@kereste, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!

1. yy. bilişim çağında olmamıza rağmen hâlâ 1500 sene evvelline takılıp kalanlar var. Bunlardan eşitlikçi, özgürlükçü ve çâğdaş bir tutum beklemek aptallık ve saflık olur. Kadayıfın altının kızarmasını bekliyorlar, o vakit gelirse şayet, yapmayacakları kötülük yoktur. Gerçi kadayıfın altının kızardığı başka ülkeler var, da, nedense oralara gidip yaşamaya üşeniyorlar. Muhtemelen oraların kadayıfını beğenmiyorlardır, illa kendi kadayıfları olacak. Oysa tüm kadayıfların temelinde aynı insanlık dışı hüküm, eylem ve kurallar var.

Kuran'ı anayasa olarak aldığın anda hayat bitiyor. Afganistan, Arabistan, Irak ve Şam İslam Devleti denen terör örgütü ve benzerleri buna örnek teşkil ediyor.
        Uzmanlar, Kuran'ın 7.yüzyıl için bile fazlasıyla "gerici" ve "nefret dolu" olduğunu söylüyorlar. Müşrik dedikleri kişiler ise çok daha medeni insanlardı.
        Yapay zeka çağında Kuran'ı anayasa alırsan; üretim, turizm, bilim, sanat filan, bunların tamamını bir kenara itip hayatla ilişiğini kesmiş oluyorsun.
        Bir toplumun kendi can damarlarını kesmesi gibi düşünebiliriz. 🙂

1 Cevap Son cevap
        0
        • P Çevrimdışı
          P Çevrimdışı
          SaygınPrens Ernak
          16 gün önce yazdı Son düzenleyen: Prens Ernak

sputnik kereste size katılmıyorum, farklı tabiatların ruhların karakterlerin insanlarıyız, işte bunun için siyasi tercihlerimiz de farklı, ama ülkede demokrasi var ve çoğunluğun dediği oluyor 🙂 ve biz çoğunluktayız yüzde 52 hatırlatmak isterim.

En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken (Mehmetçik)
          Kapında Hüseyin, cümle şahlar yoksuldur, bizim Kabe'ye aşkımız Kerbeladır

1 Cevap Son cevap
          0
          • P Çevrimdışı
            P Çevrimdışı
            SaygınPrens Ernak
            16 gün önce yazdı Son düzenleyen: Prens Ernak

Ülkemizde ehli batıl çok güçlü, bu ehli batılın nüfus ve nüfuz olarak bu kadar güçlü olmasının nedenleri var, ehli şerin nesebinin kesilmemesinin nedeni var , bediüzzaman, mehdi isa mesih zamanında ki bolluk bereket ve barış zamanından sonra yaşanacak ehli küfürün devrimlerinden bahsediyor ve hadiste de bu doğrultuda buyruluyor din garip gelmiştir ve garip gidecektir. yine bu hadis ve bediüzzamnın bahsetiği ehli küfürün devrimleri örtüşüyor, ülkemiz Allah'ın mukadderatında planında önemli bir yer tutuyor, inşallah rahmani harekat mehdi harekatı bediüzzamanın ifadesiyle isa nın ashabı olan mukarripler ve havassının(mehdi) çıkaracağı hareketin mihenk noktası ülkemiz, büyük siyasi ve toplumsal hareketler olacak islam dünyasında. inşallah dünyanın kapanışı güzel olacak , Allah rahmeti ve keremi ile tecelli edeceğini buyuruyor, ahir zamanda savaş daha ziyade kılıçla değil , toplumsal düzeni töreyi cari kılmak için yapılacak, çünkü yine bediüzzaman isevi ruhanilerinin Avrupa milletlerine üzerinde kurduğu manevi rabıtalardan bahsediyor, buradan da bu çıkıyor bence.

En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken (Mehmetçik)
            Kapında Hüseyin, cümle şahlar yoksuldur, bizim Kabe'ye aşkımız Kerbeladır

S 1 Cevap Son cevap 15 gün önce
            0
            • K Çevrimdışı
              K Çevrimdışı
              Ordinaryuskereste
              16 gün önce yazdı Son düzenleyen: kereste

@Sputnik , baştan sona saçmalamışsın. Resmen din adına ırkçılık yapıyorsun. Hayal dünyasında yaşamaya devam et.

Turpinen, şalgaminen devlet yönetilmez. Adaletinen, hukukinen yönetilir.

S 1 Cevap Son cevap 15 gün önce
              0
              • K kereste
                16 gün önce

@Sputnik , baştan sona saçmalamışsın. Resmen din adına ırkçılık yapıyorsun. Hayal dünyasında yaşamaya devam et.

S Çevrimdışı
                S Çevrimdışı
                DüşünürSputnik
                15 gün önce yazdı Son düzenleyen:

Nerede saçmalamışım?

Resmen din adına ırkçılık yapıyorsun.

Ne?
                Benim dini inancım yok ki. Ateistim ben. Sanırım "dindarlara ırkçılık yapıyorsun" demek istedin.
                Kimseye ırkçılık filan yapmadım. Irkçılık yaptığımı düşündüğün yeri göster.

Hayal dünyasında yaşamaya devam et.

Bu alıntıdakini de anlayamadım. Neden hayal dünyasında olduğumu söylüyorsun?

K 1 Cevap Son cevap 15 gün önce
                0
                • P Prens Ernak
                  16 gün önce

Ülkemizde ehli batıl çok güçlü, bu ehli batılın nüfus ve nüfuz olarak bu kadar güçlü olmasının nedenleri var, ehli şerin nesebinin kesilmemesinin nedeni var , bediüzzaman, mehdi isa mesih zamanında ki bolluk bereket ve barış zamanından sonra yaşanacak ehli küfürün devrimlerinden bahsediyor ve hadiste de bu doğrultuda buyruluyor din garip gelmiştir ve garip gidecektir. yine bu hadis ve bediüzzamnın bahsetiği ehli küfürün devrimleri örtüşüyor, ülkemiz Allah'ın mukadderatında planında önemli bir yer tutuyor, inşallah rahmani harekat mehdi harekatı bediüzzamanın ifadesiyle isa nın ashabı olan mukarripler ve havassının(mehdi) çıkaracağı hareketin mihenk noktası ülkemiz, büyük siyasi ve toplumsal hareketler olacak islam dünyasında. inşallah dünyanın kapanışı güzel olacak , Allah rahmeti ve keremi ile tecelli edeceğini buyuruyor, ahir zamanda savaş daha ziyade kılıçla değil , toplumsal düzeni töreyi cari kılmak için yapılacak, çünkü yine bediüzzaman isevi ruhanilerinin Avrupa milletlerine üzerinde kurduğu manevi rabıtalardan bahsediyor, buradan da bu çıkıyor bence.

S Çevrimdışı
                  S Çevrimdışı
                  DüşünürSputnik

@Prens-Ernak
                  Mesih zaten geldi. Hasan Mezarcı'nın neyi eksik? 🙂 Ben ona inanıyorum. İnancıma saygı duyun.

1 Cevap Son cevap
                  1
                  • S Çevrimdışı
                    S Çevrimdışı
                    DüşünürSputnik

Şiddetli deprem oldu. Eski bir binada oturduğum için depremlerden çok korkuyorum. Umarım bir daha olmaz. 🙂

N 1 Cevap Son cevap 15 gün önce
                    1
                    • S Sputnik
                      15 gün önce

Şiddetli deprem oldu. Eski bir binada oturduğum için depremlerden çok korkuyorum. Umarım bir daha olmaz. 🙂

N Çevrimdışı
                      N Çevrimdışı
                      Yetkinnejdet evren

@Sputnik çok endişe verici, dilerim küçük sarsıntılarla sukunete kavuşur, geçmiş olsun, tedbiri bırakmamalısın dostum...

kadınlarını erkeğe muhtaç bir şekilde yaşamaya zorlayan toplumlar, kökten acizdir...

1 Cevap Son cevap
                      1
                      • S Sputnik
                        15 gün önce

Nerede saçmalamışım?

Resmen din adına ırkçılık yapıyorsun.

Ne?
                        Benim dini inancım yok ki. Ateistim ben. Sanırım "dindarlara ırkçılık yapıyorsun" demek istedin.
                        Kimseye ırkçılık filan yapmadım. Irkçılık yaptığımı düşündüğün yeri göster.

Hayal dünyasında yaşamaya devam et.

Bu alıntıdakini de anlayamadım. Neden hayal dünyasında olduğumu söylüyorsun?

K Çevrimdışı
                        K Çevrimdışı
                        Ordinaryuskereste

@Sputnik , seni değil @Prens-Ernak ´ ı kastetmiştim. 🙂
                        Kusura bakma, Arapların tanrısı beni şaşı yaptı. Özür dilerim.

1 Cevap Son cevap
                        0
                        • K Çevrimdışı
                          K Çevrimdışı
                          Ordinaryuskereste

İstanbul kıl payı kurtuldu gibi. Şimdilik. Umarım sadece bununla kalır ancak gelişmeler maalesef tersini söylüyor. Ülkenin çoğu yeri deprem bölgesi olduğunu ne zaman kabulleneceğiz acaba?

1 Cevap Son cevap
                          0
                          • S Çevrimdışı
                            S Çevrimdışı
                            DüşünürSputnik
                            13 gün önce yazdı Son düzenleyen:

Bu depremin bu kadar küçük olmasını aklım almıyor. Deprem olurken ve sonrasında en az 7 büyüklüğünde olduğunu düşünmüştüm. O kadar güçlü bir şekilde sarstı.

Deprem Eskişehir'de bile hissedildi. Büyüklüğünün ölçümünde bir hata olduğunu düşünüyorum.

H 1 Cevap Son cevap 13 gün önce
                            0
                            • P Çevrimdışı
                              P Çevrimdışı
                              Guruphi
                              13 gün önce yazdı Son düzenleyen:

10 olsa ne olur ki olan oldu artik 🙂

Söz uçar, yazı kalır. ✌(◕‿-)✌

1 Cevap Son cevap
                              0
                              • S Sputnik
                                13 gün önce

Bu depremin bu kadar küçük olmasını aklım almıyor. Deprem olurken ve sonrasında en az 7 büyüklüğünde olduğunu düşünmüştüm. O kadar güçlü bir şekilde sarstı.

Deprem Eskişehir'de bile hissedildi. Büyüklüğünün ölçümünde bir hata olduğunu düşünüyorum.

H Çevrimdışı
                                H Çevrimdışı
                                Saygınhouse
                                13 gün önce yazdı Son düzenleyen: house

@Sputnik, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!

10-15 sn süren deprem 7 ve üzeri olmaz. Oradan anlarsın az buçuk büyüklüğü...

Ayrıca evim eski diye endişe ediyorsan. Boşa ediyorsun... Gördük hatayda yıkılan yeni lüks binaları... Bu ülkede yeni eski diye bir şey yok. Binanı kendin bilime uygun standart ve kalitede yapmadıysan altında kalıp ölme şansın hemen hemen aynı bence(çok ekstrem çürük bir bina değilse)...

1 Cevap Son cevap
                                0
                                • K Çevrimdışı
                                  K Çevrimdışı
                                  Sorgucukunfeyekunkizi
                                  8 gün önce yazdı Son düzenleyen:

Bugün çok mutluyum 🙂

Herhal ilerdedir yaşanacak günlerin en güzelleri N.H. 🙏

1 Cevap Son cevap
                                  1
                                  • K Çevrimdışı
                                    K Çevrimdışı
                                    Ordinaryuskereste
                                    8 gün önce yazdı Son düzenleyen: kereste

Mutlu olmak için paraya pula gerek olmamasında rağmen paranın ve pulun peşini bırakamıyoruz.

1 Cevap Son cevap
                                    0
                                    • K Çevrimdışı
                                      K Çevrimdışı
                                      Sorgucukunfeyekunkizi
                                      5 gün önce yazdı Son düzenleyen:

Bir söz okumuştum para mutluluk getirmez ama parasızlık mutsuzluk getirir şeklindeydi sanırım. Hayat denge içinde muazzam bir döngü ile akarken insanoğlu ayak uyduramiyor galiba.... Beşeriz nitekim...

Herhal ilerdedir yaşanacak günlerin en güzelleri N.H. 🙏

1 Cevap Son cevap
                                      0
                                      • K Çevrimdışı
                                        K Çevrimdışı
                                        Ordinaryuskereste
                                        2 gün önce yazdı Son düzenleyen:

Aklı başında Müslümanlar temeli çürük olan hadislere güvenilmeyeceğini bilir, bu nedenle "Sadece Kur'an" diyenlerin sayısı günden güne çoğalıyor.

1 Cevap Son cevap
                                        0
                                        • K Çevrimdışı
                                          K Çevrimdışı
                                          Ordinaryuskereste
                                          10 saat önce yazdı Son düzenleyen: kereste 5 Ağu 2025 09:21

Halkla yakın ilişkilerde olan ve onlarla bütünleşmeyi başaranlara insanlar güvenir ve onu sever. Mesela Papa II. Paul bunlardan birisidir, ki bunu fırsat bilen karanlık güçler Ali Ağca´yı kullanarak onu öldürtmeye kalkmışlardır.

Ali Ağca gibiler dünyanın her tarafında var, mesela Hindistan´ı kaba kuvvet ve kindar bir üslup kullanmadan bağımsızlığa kavuşturan Mahatma Gandhi, ne idiğü belirsiz birisi tarafından öldürüldü.

CHP lideri Özgür Özel´e yapılan saldırı ne ilk ne de sondur, ki zamanında benzeri Kılıçdaroğlu´na yapılmıştı. Bu olay onun doğdu yolda olduğunun göstergesidir ve saldırıdan sonraki ılımlı ve yapıcı uslübü, korkmadığını ve geri adım atmayacağını beyan etmesi doğru ve gayet yerindedir. Özgür Özel böyle hem aktif hem de yapıcı siyasetini sürdürmeye devam ederse, halkın çoğunluğunun güvenini ve sevgisini er yada geç kazanacaktır.

Hasılı her ne kadar riskli olsa da, halkla yakın ilişkide olmaya devam etmeli.

1 Cevap Son cevap
                                          0

Cevap
                                          • Yeni başlık oluşturarak cevapla
                                          Cevaplamak için giriş yapın
                                          • En eskiden en yeniye
                                          • En yeniden en eskiye
                                          • En çok oylanan

231/239

23 Nis 2025 18:20

© 2021-2025 efelsefe.com
                                          İzinler Kurallar
                                          • Giriş

• Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

• Aramak için giriş yapın veya kaydolun
                                          231 - 239
                                          • İlk ileti
                                            231/239
                                            Son ileti
                                          0
                                          • Kategoriler
                                            • All Categories
                                            • Individual Categories
                                          • World
                                          • Güncel
                                          • Popüler
                                          • Kullanıcılar