PLAN YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİYORSUNUZ ?
-
Plan, benim için vazgeçilmez bir sistem.
Her birey farklıdır ve bunun nihayetinde de doğal olarak plan stilleri de farklıdır.Siz de planlı yaşıyorsanız planlama yaparken hangi parametrelere daha fazla değer yüklüyorsunuz ?
Fayda-zarar mi
Saatli ilerlemek mi
İşleri ya da yapılacakları maddelemek mi
Önem derecesine göre ayırmak mivb.
vb.
vb.(Plan yapmak yerine anlık olarak ilerleyenler olduğunu da biliyorum.)
-
@Struma, içinde söyledi: PLAN YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİYORSUNUZ ?
vb.
Ben anlık olarak yaşamayı tercih edenlerdenim. Plan disiplini beni daha çok strese sokuyor.
-
@Struma , Bir sonraki günün yapılması gerekenlerini zorunludan ihtiyari olana göre öncelerim. Emek-zamanından tasarruf için yapılacakların sırası ve zamanı çok önemlidir; bu nedenle en kısa yolu haritalarım. İhtiyari olanları arada yetiştirebilirsem keyif verir. Zorunlu ve planladığım işleri yetiştiremez isem gergin ve huysuz olurum; dosyası kafamda sürekli açık kalır...Benden kaynaklı olmadığı sürece planımı gerçekleştiririm.
Not: hiç plansız yaşamadım, nasıl olduğunu bilemiyorum, yalnız bir konuda yazı yazmak istediğimde asla plan yapmam, onu kendi akışına bırakmayı tercih ederim. -
Plan yapmak bana göre değil, çünkü hemen hemen hiç yapmadım. Hep spontane karar veririm veya en son güne bırakırım. En basitinden yıllık izinimi bile önceden planmakta zorlanırım.
-
@nejdet-evren, içinde söyledi: PLAN YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİYORSUNUZ ?
yalnız bir konuda yazı yazmak istediğimde asla plan yapmam, onu kendi akışına bırakmayı tercih ederim
Benim de düşüncelerim kesinlikle bu yönde. Zaman anlamında serbest kalınca ve isteğe görelilik devredeyken daha akışkan hale geliyor ifadeler.
-
@kereste, içinde söyledi: PLAN YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİYORSUNUZ ?
Plan yapmak bana göre değil, çünkü hemen hemen hiç yapmadım. Hep spontane karar veririm veya en son güne bırakırım. En basitinden yıllık izinimi bile önceden planmakta zorlanırım.
Peki bu durumdan şikayetçi misiniz ?
-
@Struma , Yazmak özel bir yoğunlaşma biçimi ve dar kalıplara sığmıyor; yazdıkça o kendi yolunu çizererek ilerliyor insan...bazen sicim yağmur gibi dökülürken bazen çöl gibi kavurucu oluyor...
-
@kereste, içinde söyledi: PLAN YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİYORSUNUZ ?
Peki bu durumdan şikayetçi misiniz ?
Hayır, bir şikayetim yok. Zaten belli bir yaşa geldiğinizde, alışkanlıklarınızı değiştirmeniz bir hayli zordur.
Atalarımız ne demişti? "Can çıkmayınca, huy çıkmaz!" -
Plan yapan kafayı yer, hayatımda bir defa plan yaptım onu da yüzüme-gözüme bulaştırdım.
Plansız hayat, oh ne rahat. -
Plan, benim için vazgeçilmez bir sistem.
Her birey farklıdır ve bunun nihayetinde de doğal olarak plan stilleri de farklıdır.Siz de planlı yaşıyorsanız planlama yaparken hangi parametrelere daha fazla değer yüklüyorsunuz ?
Fayda-zarar mi
Saatli ilerlemek mi
İşleri ya da yapılacakları maddelemek mi
Önem derecesine göre ayırmak mivb.
vb.
vb.(Plan yapmak yerine anlık olarak ilerleyenler olduğunu da biliyorum.)
Yazdıklarının hepsine dikkat ederim.
Ama yaşadığım hayatta planlamaya fazla ihtiyaç duymuyorum.
Gelir yoksa veya azsa neyin planını yapacağım?
Elektrik su telefon internet vb Ödemelerim zaten otomatik.
Düzenli spor yapıyordum gelişme olmayınca onuda bıraktım.
Havalar ısınınca belki yeniden başlarım. -
vb.
Ben anlık olarak yaşamayı tercih edenlerdenim. Plan disiplini beni daha çok strese sokuyor.
-