Donbas neden stratejik
-
@phi büyük bir gücün zorbaca saldırısına uğrarsan kim yardım ederse ondan yardım almak zorunda kalırsın. Başka çaren yok, karşında devasa bir savaş makinesi var. Her kim yardım ederse, askerden kaçan Ruslar bile olsa yardımlarını reddetmezsin, ki öyle oluyor.
Aşağılık katil Rus ordusunun Kiev'e giremeyip defolup gitmesinin acısını sivil katliamları ile çıkardığı defalarca kanıtlandı. Şimdi de bir çocuk kampında 650 sivil insanın topluca katledildiği ve gömüldüğü ortaya çıktı.
BU alçakça savaş ve insanlık suçlarını işleyen bu aşağılık rezi lkatillerin yargılanması gerekiyor. Liderlerinin yurt dışına çıkar çıkmaz tutuklanması gerekiyor. Bu alçakça savaş ve insanlık suçları asla kabul edilemez.
Rus katilleri Ukrayna'dan çıkarılıp Rusya savaş tazminatı ödemeye mahkum edilmeli, ödemezse tüm insanlık tarafından insanlıktan çıkarılmalıdır. Bunlar insan olamazlar, değiller. Bunlar aşağılık caniler. İnsan bu kadar alçak olamaz.
-
Öyle asimetrik savaş deneyimi olan etnik gruplar varsa iyi, Ukrayna bunların deneyimlerinden yararlanarak çetin bir gerilla savaşı yürütebilir. Rusların analarından emdikleri sütü fitil fitil burunlarından getirebilirler. Zaten başka da çare yok. Böyle kalabalık ve gelişmiş teçhizatlı bir ordu ile simetrik savaşa girmek zor olduğu halde Ukrayna bazı başarılar sağladı. Gerilla savaşında dumana attırırlar Ruslara.
Vur Ukrayna vur! Rus katiller sana acımadı, sen onlara hiç acıma vurabildiğin kadar, Kırım da dahil pis kuyruklarını kıstırıp defolup gitmelerine kadar vur!
-
ABD yeni HIMARS füzelerinin gönderilmesi için harekete geçti ve Zelenski Biden'a teşekkür etti.
Ukrayna ordusu bu füzeleri başarılı şekilde kullanıyor. Yine bir Rus S 300 sistemini yerde vurup imha ettiler. Bu güne kadar 65 adet Rus füze sisteminin yerde radarı, bataryası ile komple imha edildiği bildiriliyor ki bu büyük bir başarı. S 300 lerin HIMARS karşısında aciz kaldığını gösteriyor.
Fakat Rus işgalci katilleri sivil insanların toplu bulundukları yerlere alçakça seyir füzeleri atıyor, bu haydutlar bu kadar alçaklar. Sivil halkı yıldırarak savaşı kazanmak gibi alçakça bir düşünceleri var. Buğday silolarını hedef alıyor, açlık yaratmaya çalışıyor bu insan olamamış yağmacı haydutlar.
Bu seyir füzelerini vuracak füze sistemlerinin de acilen gönderilmesi gerekiyor. Bu insanlığın sınavı. İnsanlık mı kazanacak zorbalık, haydutluk, canilik mi meselesi. İnsanlık Rus haydut zorbalarına karşı seferber olmalı.
-
Bu arada kim insanlıktan yana, kim zorbalıktan, despotluktan, haydutluktan yana görüyoruz. Dünya Rus katillerine ambargo uygularken Çin, Hindistan, İran bu ambargoyu delmekle meşgul. Türkiye'nin de bu konuda pek titiz olmadığı gözlemlenebiliyor. Suriye'ye bir şey demiyorum. Sen işgale uğrar, içinde iç savaş çıkarılırsa yılan olsa sarılırsın. Zaten Ukrayna'nın yaptığı da bu. Suriye ile Ukrayna, zıt tarafların saldırısı altında zıt taraflardan yardım alıyorlar.
Yani emperyalistlerin bir tarafına yüklenirken bir tarafını aklamıyorum. Gerçi Suriye konusunda ABD nin haklı olduğu yanlar var, yok değil. Suriye'nin İran ile işbirliği gerçekten rahatsız edici ve İsrail için bir tehdit oluşturuyor. İsrail bu tehdidi bertaraf etmekte haklı. Fakat ABD nin katil Suudilerle görüşüp işbirliği yapıp Esad aleyhinde olması da onaylanacak bir durum değil. Madem demokrasiyse, insan haklarıysa Suudilere de resti çekeceksin, yok öyle çifte standart!
En kötü şey kendi gücünün olmayıp sağa sola muhtaç kalman. Sağa mı sola mı muhtaç kaldığın hiç farketmez, vahim olan muhtaçlığın. Kimseye muhtaç etmesin diye dua ederler ya, bu ülkeler için de geçerli. Muhtaç kalacağına yat öl yani, bu da ülkeler için geçerli diyemesek de muhtaçlık çok zor, çok kötü.
-
Ukrayna Rusya'ya ait bir cok hava savunma sistemini vurdugunu acikladi.
-
Rusya'ya ait bazı seyir füzeleri de vuruluyor hedefine ulaşmadan ama daha etkili şekilde bu füzelerin sivilleri, alışveriş merkezlerini, hastaneleri vurmasını önlemek gerekiyor. Bu cinayet, alçaklık!
Rusya'nın Ukrayna üzerinde uçak uçuramaz, füze fırlatamaz, tank yürütemez hale gelmesi için gerekli tüm füze sistemleri verilmeli. Bu katiller Ukrayna'dan defolup gidene kadar. Kırım için de harekete geçilmeli, Kırım da Rus işgalinden kurtarılmalı ondan sonra. Bu Rus haydutlara artık hadleri bildirilmeli. Öyle elini kolunu sallayarak canının istediği yeri işgal edemezsin diye iyice öğretilmeli bu canavarlara.
-
İnsan olmayan alçak rezil Rus katilleri artık cinayetlerinin de ötesinde işkencelere başladılar! Savaş haberlerini okumak sağlam sinirler istiyor!
Bu rezil alçak canavarlara haddini bildirecek insanlık mumla aranıyor! Bunlar insan değiller!
Ben artık insanlığın ilerlemesinin önündeki en büyük engelin bu Rus katil alçakları olduğunu düşünmeye başladım. Bu rezil yaratıkların ellerinde nükleer silahlar var! Ronald Reagan haklıymış! Şeytan diye bir şey varsa o da bu Rus imparatorluğudur!
-
Bu insandan başka bir şey olan katil canavar yaratıkların maskelerinin Ukrayna'da düşmesine sevinsek mi bilemiyorum. Sevinelim demeye dilim varmıyor, çünkü aşağılık haydutlar artık işkencelerle cinayetlerini sürdürüyorlar! Bunların insan olmadıklarını anlamak belki her işte bir hayır olmasıdır.
Başta Perinçek gibi şahıslar bunlarla ve Çin ile müttefik olmamızı NATO'dan çıkmamızı yıllardır savunurlar. Şimdi bu alçak katillerle mi müttefik olacağız? Cinayetlerine işkencelerine ortak mı olacağız!?
Hâla nasıl yüz varsa kızarmayan, Ukrayna suçlu Rusya haklı diyebiliyor ve hâla bu insandan başka bir şey olan yaratıklarla müttefik olmayı önerebiliyorlar! Bir kişinin kafası sabit fikirlerle kireçlenmesin de, kanser olsun ölsün yani! O derece beterdir bu kafa kireçlemesi!
Yahu senin ideolojin filan kalmamış, Rusya kendi elleri ile ideolojinden çıkmış! Nedir bu efendin seni azat ettiği halde senin köle kalmakta direnmen?
Kafada sabit fikir dini dogma da olur ama hepsi ideolojik dogmalardır. İdeolojik dogma da dini olanı gibi dogmadır. Kafayı kireçler, paslandırır, paslı çivi gibi kafada saplı kalır çıkmaz.
-
Maçta Putin tezahüratı yapan o beyin yoksunu insanlık eksiği kişiler kimlerse derhal Ali Koç çıkıp özür dilemeli, onların taraftar filan değil sürü olduğunu açıklamalıdır. Öyle şey olmaz. İnsan olmak lazım önce insan. Takımdı paraydı carttı curttu her şey sonra gelir insanlıktan. Önce insan olmayı öğrenemeyen hiç bir bot olamaz. Böyle taraftar olmasın daha iyi. Bunların insanlığa katacağı ne var ki takıma katacak bir botu olsun!
-
Çok saygı duyduğumuz Uğur abimiz tezahüratın çok az bir grup tarafından yapıldığını, duymadıklarını söylüyor. Uğur abimizin kulakları az işitmeye başlamış galiba!
Bir avuç kendini bilmez de olsa özür dilenmesi gerekiyor. Bu geriler bizim taraftarımız değiller biz öyle taraftar istemiyoruz denmelidir. Bundan kaçınmak ayıptır, kişilik eksikliğidir. Yenildiysen yenildin, bota yatmak rezillik!
Fakat bence bu Rus yanlılığı sorunu, azat kabul etmeyen köle zihinli paslanmış tüfek eski Marksistlerden çok dincilerden kaynaklanıyor. Bu geriler bakıyorlar İran Rusya ile işbirliği içinde. Kendilerine örnek aldıkları ülke de bu yani bu gerilerin!
Rezillik yani, nasıl bu kadar geri olunabiliyor ben bir anlayabilsem! İran yapıyor biz de yapalım! Allahınız olsa da bin türlü belanızı yani elvan elvan verse! Yok ki! Olsa bunlara bir zeka verirdi azıcık! Zeka olmayınca yapacak bir şey yok!
-
Bu paslanmış tüfek eski Marksist kalıntıları ile İran'da olanları bir devrim zanneden zeka özürlü geriler arasında böyle bir ittifak oluştu.
"Ruslar'la müttefik olalım İran gibi!"
Bu utanç verici bir gerilik ve azat kabul etmez kölelik zihniyeti! Bir azat olun artık köle mi yaratıldınız siz be! Kimse köle olarak yaratılmaz, sonradan köleleştirilir. Bir azat olun artık, bırakın efendilerinizin kuyruğuna yapışmayı!
Hadi dinci yobaz kulum ben köle olarak yaratıldım diyor da öbürlerine ne oluyor yahu? Kafa da bu kadar kireçlenir mi, senin efendin artık ben o ideolojide değilim diyor, sen hâla sadakatten ayrılmıyor, kuyruğuna sıkıca yapışıyorsun! Efendin sana ben artık o görüşte değilim diyor alooo! Uyanmayacak mısınız hâla?
-
Sonunda Ukrayna'dan güzel haberler gelmeye başladı! Saldırgan emperyalist haydut Rus ordusunun alçakça saldırılarının durduğu ve Ukrayna güçlerinin karşı saldırı başlattığı bildiriliyor!
Umarım bu katil sömürgeciler rezil bir bozgun yaşar ve kuyrukları bacaklarını arasında topallaya topallaya şerefsiz bir şekilde kaçacak delik ararlar! Kırım da kurtarılır bu haydutların elinden!
Bu haydutların Sovyetler iken parçalanması yetmemiş anlaşılan! Bu Rusya federasyonunun da bir kez daha parçalanması gerekiyor! Ki bu haydutlar bir daha insanlık için sorun yaratamasınlar!
Putin denenin de hasta ve moralinin bozuk olduğu söyleniyor. Beter ol e mi! Umarım ölürsün öldürttüğün suçsuz insanlar gibi!
-
Ali Koç derhal bir açıklama yapıp Ukrayna'dan özür dilemeyecek anlaşılan. Bu durumda benim Fenerbahçe'ye bakışım değişir. Ben bu takım batsın derim!
Derhal bu kimler oldukları belirsiz kişilerin asla Fenerbahçe taraftarı olmadıklarını, olsalar da böyle taraftar istemediklerini, bir daha Fenerbahçe maçına gelmemelerini, Fenerbahçe'yi desteklemelerini istemediğini, böyle taraftar olmaz olsun demesini beklerdim. Yapmadı. Fenerbahçe benim için yoktur.
-
Acaba abartıyorlar mı dedim ama Ukrayna iyi vuruyor anlaşılan! Haberler hep bu yönde teyit ediliyor. HIMARS füzelerinin Ukrayna'ya gönderilmesi süreklilik kazanmış gibi görünüyor. Bunlar oldukça güçlü füzeler. Duyumlarıma göre Ruslar top ateşi açamıyorlarmış. Açarlarsa yeri belirlenen top bataryası HIMARS'ı yiyor perişan oluyorlarmış! Topçu desteği olmadan ilerlenmez, askerlikten anlayan bilir. Fakat hava üstünlüğü de ilerlemeyi sağlayabilir. Ukrayna'ya çok etkili uçaksavar füzeleri verilmeli. Rusya'nın elinde seyir füzeleri de olduğu dikkate alınırsa Ukrayna'ya daha güçlü füzeler verilmeli.
Hey gidi günler! Bir zamanlar Hitler Ukrayna'nın yok edilmesini ordularına emretmişti! Nereden nereye geldik!
-
@DemoKratos Ukrayna'nin yegane eksigi hava savunma, dikkat ettiysen hep fuzeler helikopterler ucaklar ile vuruyorlar.
Hava savunmasi yok ulkenin kaldi ki bizimde yok yani s400'ler haric onlarda kuruldu mu bilemiyorum.
-
@phi ABD resmen teklif etti, S 300 leri kullanamıyorsunuz Ukrayna'ya verin diye ama bunlar vermeyi kabul etmediler. Aslında mantıklı, kullanamıyorlar. Hiç olmazsa onların işine yarasın. Türkiye savaşan iki tarafa da gebe olduğu için ne yapacağını bilemez pozisyonda.
Bu arada BBC Ukrayna'nın geri almak için karşı saldırı başlattığı Herson'da bir direnişçi ile görüştü. Kimliğini açık etmemek için her türlü önlem alınan direnişçi, Rus işgalci haydutlara karşı faaliyetlerini anlattı.
Rus katiller artık infazlarını işkencelerle yaptıkları için bu direnişçiler gerçek anlamda kahraman. Yakalanmaktan korkmadan Rus haydutların yoğunlaşmalarını, hareketlerini Ukrayna ordusuna rapor ediyorlar. Bununla kalmıyor, Rus destekçisi hainlere gözdağı veriyor, hatta fırsat buldukça suikast yapıyorlar. Bununla kalmıyor katil sürüsü işgali altında, propaganda afişleri asıyorlar.
Bu kahraman yurtseverlerin cesareti her türlü takdirin üzerinde. Rus haydutlar bu halkı asla sindiremezler. Bir an önce defolup gitmeleri kendi çıkarlarına. Umarım Kırım'dan da defolup gider bu haydut sömürgeci katiller.
-
UKrayna ordusu sıklıkla Kırım'daki işgalci sömürgeci Rus askeri birliklerini vuruyor. İmha edilen hedefler arasında Donbas bölgesindeki haydut işgalci Rusların takviye aldığı yol ve köprüler, trenler, limanlar bulunuyor. Geçende vurulan bir trendeki tüm Rus işgalci haydutlar savaş dışı kaldı, sekseni öldü. Trende mühimmat da yüklüydü.
Daha yoğun silah yardımı ve Ukrayna savaşın gidişatını hızla Rusya aleyhine çevirebilir. Geçende Rus tarafı Kırım'ı asla vermeyeceklerinden bahsetti. Demek kıçı sıkıştı ki böyle konuşuyor şeref yoksunu haydut işgalci.
Vur Ukrayna vur! Bu şerefsizlere zerre acıma!
-
@DemoKratos her ne olursa olsun savasin biran once bitmesi lazim, ukrayna da vuruyor elbette sadece kirim donbas sinirlair icinde degil rusyanin kendi sinir icini de vuruyor.
-
Son günlerde savaş haberlerinde bir durgunluk yaşanıyor.
İngiliz istihbaratı bunun nedeninin Ukrayna ordusunun Herson'u işgalci katil Rus ordusundan geri almak için saldırı başlatma hazırlığı olduğunu rapor etti.
Raporda ayrıca katil işgalci Rusların saldırıyı karşılayabilmek için Donbas bölgesindeki kuvvetlerini Herson'a yoğunlaştırdığını bildirdi.
Umarım tüm hazırlıklar yapılıyordur ve gerekli tüm ağır silahlar Ukrayna ordusuna veriliyordur. Katil işgalci Rusların kuyruklarını kıstırıp viyaklayarak kaçmaları için gereken her türlü ağır silah Ukrayna ordusuna veriliyordur.
Rusların seyir füzesi üstünlüğü düşünülürse Ukrayna'ya seyir füzeleri verilmesi gerekiyor. HIMARS füzeleri güçlü olsa ve bir çok Rus hedefini başarıyla imha etmiş olsa da yeterli değil. Seyir füzeleri şart!
Bu katil emperyalist sömürgeci Rusların artık derslerini acı şekilde almaları gerekiyor. Canları istediği yere saldırıp alçakça cinayetler işleyemeyecekleri bu katil haydutlara iyice öğretilmeli!
Bu katil haydutlara zerre acınmaması lazım geliyor! Onlar acımadılar, onlara hiç bir şekilde acınmamalı!
-
Zelenski Kırım'ın da kurtarılması gerektiğini söylüyor. Rus katilleri ise bu söyleme kudurup buna kalkışırsa Ukrayna'nın cehennemi göreceği tehdidini savuruyorlar.
Öte yandan Zelenski bu açıklamayı Kırım'da önemli bir askeri hava üssünde meydana gelen 12 büyük patlamanın ardından yaptı. Emperyalist cani Ruslar bunun bir saldırı olduğunu inkar etti.
Şeref yoksunları zaten kaç askerlerinin öldüğünü de kabul etmiyorlar. Rusya yalancı alçaklarına göre sadece 500 e yakın asker yitirmişmiş! Bu sayıyı da hiç güncellemiyor palavracılar! Kaybettiği subay sayısı yüzlerce zaten! Subay olmayan askerleri insandan saymıyor heralde bu insandan başka bir şey olan cani yaratıklar!
ABD bu işgalci emperyalistlerin Ukrayna'dan defolup gitmesi için bir milyar dolarlık daha yardım hazırladı. ABD yardımı on milyar doları buldu böylece.
Beklediğim ve talep ettiğim gibi HIMARS sevkiyatına devamla birlikte daha güçlü füzeler göndermeyi de vaat etti. Umarım katil sürüsü Ruslar kaçacak delik ararlar!