Dokunulmazlıklar Acilen Kaldırılmalı
-
@TENTEN , Mesele salt dokunulmazlıkta olsa sorun olmayacak, hemen çözülür; mesele toplumsal kumaş ile ilgidir; terziye gittiğinde kumaşına göre elbise diker...Liyakat esas alınmadan kadrolaşma işin ilk çözümlenmesi gereken kısmı. Öğretim sistemi sil-baştan düzenlenmeli; devenin neresi doğru diyesim geldi...Bu güzelim ülkede gençler umutlarını başka ülkelerde aramaya başlamışlarsa durup düşünmek lazım, hata nerede? Toplumsal süreçlerde birleşik kaplar kuralı gerçerlidir; ne kadar düzgünüz?!.
.../
Hukuk Devletini mumla ararken, Kanun Devleti olmaya razı gelmedik mi?
../.
Fransa'da bir hakim bankaya gider ve müdüre çek imzalar; bir tır dolusu para verilmesi gerekir, -hakimlerin sınırsız çek hakkı var- müdür şaşkın, bu kadar para bankamda yok ama bir saat sonra gelip alabilirsiniz der. Hakim gider, müdür Adalet bakanlığını arayıp sorar, onlar da verin derler...Bir saat sonra hakim helir ve müdür tırın anahtarını parayla hakime teslim eder, hakim tır ile uzaklaşır, müdür bakanlığa bilgi verir....Üç saat sonra hakim tır ile bankaya gelir ve parayla anahtarı geri teslim eder, müdür sorar, neden? Hakim derki Fransız hülümetinin bize güvenini sınadım...Ertesi gün adliyedeki bürosuna gider ve bir zarf ile karşılaşır; açar, görevine son verilmiş olduğu bildirilir ve not olarak şunu yazmışlardır "bize güvenmeyen hakimle çalışamayız" -
@nejdet-evren, içinde söyledi: Dokunulmazlıklar Acilen Kaldırılmalı
devenin neresi doğru diyesim geldi...
O kadar haklı bir serzeniş ki katılmamak olanaksız. Hayır yani şurası dosdoğru diye bir şey göstersinler de haaa tamam evet bak doğru diyelim. Doğruya hasret, yalana teslim hayat tüketiyoruz.
Diyojen gibi mumla doğru ve dürüst arıyoruz, yok. Olanı toplum hemen dokuz köyden kovuyor. Onuncu köyde de kimse onu dinlemiyor konuşsa da.
-
Dokunulmazlik nedir ya
Yani bu herseyi yapabilir buna dokunmayin demek bence, haksizlik, yanlis tamamiyle.
-
@phi , Tüm eylemler dokunulmazlık kapsamında değil...
-
Dokunulmazlıklar sadece görevini kötüye kullanan polis ve savcıya karşı alınmış bir önlem. Görevini kötüye kullanan polis ve savcının anında canına okunuyorsa gerek kalmaz. Canına okuyacaksın, sokak bile süpüremeyecek, bak bakalım görevini kötüye kullanan oluyor mu bir daha. Temiz eller polis ve savcıdan başlar.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Dokunulmazlıklar Acilen Kaldırılmalı
Dokunulmazlıklar sadece görevini kötüye kullanan polis ve savcıya karşı alınmış bir önlem. Görevini kötüye kullanan polis ve savcının anında canına okunuyorsa gerek kalmaz. Canına okuyacaksın, sokak bile süpüremeyecek, bak bakalım görevini kötüye kullanan oluyor mu bir daha. Temiz eller polis ve savcıdan başlar.
Aynen katılıyorum. Milletin imkanlarını millete karşı kullanıyorlar. Bir de karşılığında teşekkür ve kulluk bekliyorlar.
-
Hukukun bir "üst yapı" olduğu göz ardı edilmemeli; dolayısı ile mesele dokunulmazlık değildir; dokunulmazlıkların tümü kaldırılsa dahi yasalar eşitsizler arasında yapılıyor ve yargı da bağımsız değilse kimin kimi yargıladığı, yargının varacağı sonuçlar dokunulmazlıktan daha önemsiz olamayacaktır; sorunun kaynağı yönetim biçimiyle, "üretim araçlarının gelişmişlik düzeyi" ile ilgilidir.
-
Şu digital dünyada meclise bile gerek yok. Hatta çoğu bakanlığa gerek yok. Doğrudan katılımcı demokrasi ile zaten dokunulmazlık kisvesi de kalkmış olacak. Örneğin devlet bahçeli olmasa ne kaybederiz.
Bu sayede milletin üstünden büyük bir maddi yük kalkmış olur. Ülkenin sömürü aracı haline gelen siyasi oligarkların sayısı ciddi oranda azalmış olur. Onlara ödenen paralar ve sunulan olanaklar çöpe gitmez.
Bakın burada forumda tartışıyoruz. Herkes fikrini söyleyebiliyor. Herkesin ip belli , konum , telefon bilgileri bile belli .. bütün bunlara rağmen neden ülke sorunlarını da online sistem üzerinden halletmiyoruz.
-
Sömürü aracı haline gelmiş devlet sistemleri neden şeffaf olmuyor. Online katılımcı demokrasi ile vatandaş her ihaleyi her harcamayı görebilmeli. Bizim özelimize karışan siyaset elemanları kamusal işlerde gizlilik ve dokunulmazlık kisvesi uydurarak şaibeli işler yapıyorlar.
Online sistemin çok faydalarından biri de oy kullanma yetisinin sınırlandırılmasıdır.
Örneğin ilkokul mezunu olanlar muhtar seçebilir , lise mezunu olanlar da belediye başkanına kadar oy kullanabilir.
Hırsızlık veya yolsuzluk suçu olanlara oy kullanma hakkı verilmez.
Online platform herkese açık olacak ama yetkilendirme kısıtlanacak. Örneğin ilkokul mezunu da meclis ve ülke konularını görebilecek ama katılma yetkisi olmayacak.
Herkesin e-devlet hesabına yaşadığı bağlı olduğu il ilçe ile ilgili konularda hergün bilgilendirme gelecek. Oradan anketlere katılacak görüş bildirecek.
Bu sayede ülkedeki tüm belediye meclisleri iptal edilmiş olacak. Meclise gerek kalmayacak.
Halk bütçeyi görecek , harcamalara oy vererek onay verecek. Yüklenici firmaların tehdit edecek veya rüşvet verecek tek muhatabı olmayacak.
Maaş zamları ve enflasyon verileri otomatik olarak sistemden doğrudan katılım ile onaylanacak.
Bu dediklerim çok zor şeyler değil. Hele ki klimanjero dağında yüksek hızlı internet bağlandığı bu devirde çok daha kolaydır.
-
Devletin gelir ve harcamalarının tamamen şeffaf olması gerekiyor. Bunu yapmadan hiç bir şey olamayız.
Öyle ki bilgisayardan sisteme girdiğinde önce ana büyük paketler karşımıza çıkmalı. İşte filan köprüye şu kadar milyar döktük gibi. Ya da MTV nden şu kadar vergi topladık gibi...
Bu ana paketlerin altında paketler açılmalı. Böyle matruşka gibi iç içe açıla açıla taaa senin ödediğin vergiye kadar ulaşabilmelisin. Ya da harcama kaleminde o yapımda çalışan bir işçinin maaş ödemesine kadar inebilmelisin.
BU kadar özele inmek başlangıçta zor olur elbet ama ana paketler bir yerleştirilirse sistem giderek alt paketlere doğru sürekli geliştirilir. Her türlü tahsilat ve ödeme anında sisteme yansıyacak şekle gelirse bu bir bilişim devrimi olur ve büyük yarar sağlar.
Sistemin şişmesini önlemek için her yıl sonunda reset atılır. Eski veriler sabitlenip belli bir süre depolanır. Bunlar stabil oldukları için arşivlenip saklanabilirler.