Sizi Farklı Kıldığını Düşündüğünüz Bir Özelliğiniz Var Mı ?
-
Her insan kendi varlığında elbette farklıdır
.
Lakin benim size sormak istediğim sizi diğer insanlardan - en azından büyük bir kısmından - ayırdığını düşündüğünüz özelliğiniz nedir ? -
Bu soru bende bir anı tetikledi. Öyle çok eski değil, üç dört sene öncesine ait bir anı.
Bana bir üniversite öğrencisi kız kaplumbağasını bırakıp gitmişti. Hayvan sevgim çok fazladır. Kaplumbağaya mütevazi bir cam saray yaptım. Yüzme yeri, güneşlenme ve dinlenme yeri... Böyle yüzme havuzlu villası olan zengin gibi sudan çıkıp kolunu bacağını havaya kaldırıp kuruturdu.
Kaplumbağa yıllar içinde büyüdü ve oraya sığmaz oldu. Uzun bir araştırmaya giriştim. Kaplumbağayı bırakacağım doğal alan neresi olmalı, nerede en güvende olur diye.
Sonunda insan pek ulaşmayan, orman görevlilerince korunan ve avlanmanın tümüyle yasak olduğu bir göl belirledim. Oraya götürdüm.
Fakat insan ulaşamadığı kadar varmış. Sarp kayalıkları zorlukla aştıktan, derin vadilerden geçtikten sonra bir bataklık önüme çıktı. Kaplumbağayı orada bırakabilirdim, suya kendisi ulaşırdı.
Fakat gözümle onu emniyetli sulara bırakmak istiyordum. Bataklığa yürüdüm ve saplandım. Kendimi zor kurtardım, ayakkabılarım bataklığa saplandı. Ayakkabısız o kayaları aşıp geri dönemezdim. Bir kez daha saplanma riskine girip ayakkabıları çıkarmayı başardım. Sonra bataklığı aşamayacağımı anlayınca iyice sarp olan kayalara tırmandım.
Sonunda göle ulaştım ve kaplumbağayı suya bıraktım. Tekrar o sarp kayaları tırmanıp derin vadilerden geri döndüm. Yeniden uygarlığa dönünce düşündüm. Bir kaplumbağa için canını kim tehlikeye atar? Hiç kimse, sadece ben!
Dünyada tek kişi olmak çok hoşuma gitti. Dedim işte bu duyguyu hissedebilmek için ben bunu yaptım. Bu duygunun sağladığı doyum inanılmaz. Kendi ile gurur duymak çok fazla moral düzeltiyor. Kendimi üç gün süpermen gibi hissettim, göğsüm kabardı, üç gün normale dönmedi!!!
-
@Struma empatik oluşum diyebilirim. Kimseyi yaptıkları veya yapamadıkları için yargılamıyor anlamaya çalışıyorum. Bu özelliğimi seviyorum birde fazlasıyla inatçı ve hedef odaklı olmayı ekleyebilirim
-
@Struma bana iyi gelmeyen kişilerden anında uzaklaşmam sanırım. Buz gibi olur ve umrumda olmaz. Yani bir anda sevgim hiç yokmuş gibi olabiliyorum.
-
Bu soru bende bir anı tetikledi. Öyle çok eski değil, üç dört sene öncesine ait bir anı.
Bana bir üniversite öğrencisi kız kaplumbağasını bırakıp gitmişti. Hayvan sevgim çok fazladır. Kaplumbağaya mütevazi bir cam saray yaptım. Yüzme yeri, güneşlenme ve dinlenme yeri... Böyle yüzme havuzlu villası olan zengin gibi sudan çıkıp kolunu bacağını havaya kaldırıp kuruturdu.
Kaplumbağa yıllar içinde büyüdü ve oraya sığmaz oldu. Uzun bir araştırmaya giriştim. Kaplumbağayı bırakacağım doğal alan neresi olmalı, nerede en güvende olur diye.
Sonunda insan pek ulaşmayan, orman görevlilerince korunan ve avlanmanın tümüyle yasak olduğu bir göl belirledim. Oraya götürdüm.
Fakat insan ulaşamadığı kadar varmış. Sarp kayalıkları zorlukla aştıktan, derin vadilerden geçtikten sonra bir bataklık önüme çıktı. Kaplumbağayı orada bırakabilirdim, suya kendisi ulaşırdı.
Fakat gözümle onu emniyetli sulara bırakmak istiyordum. Bataklığa yürüdüm ve saplandım. Kendimi zor kurtardım, ayakkabılarım bataklığa saplandı. Ayakkabısız o kayaları aşıp geri dönemezdim. Bir kez daha saplanma riskine girip ayakkabıları çıkarmayı başardım. Sonra bataklığı aşamayacağımı anlayınca iyice sarp olan kayalara tırmandım.
Sonunda göle ulaştım ve kaplumbağayı suya bıraktım. Tekrar o sarp kayaları tırmanıp derin vadilerden geri döndüm. Yeniden uygarlığa dönünce düşündüm. Bir kaplumbağa için canını kim tehlikeye atar? Hiç kimse, sadece ben!
Dünyada tek kişi olmak çok hoşuma gitti. Dedim işte bu duyguyu hissedebilmek için ben bunu yaptım. Bu duygunun sağladığı doyum inanılmaz. Kendi ile gurur duymak çok fazla moral düzeltiyor. Kendimi üç gün süpermen gibi hissettim, göğsüm kabardı, üç gün normale dönmedi!!!
-
her şeyim farklı ve fakat sadece bir tane fark isteniyor; o zaman: bakışlarım...
-
Özelliğim yok.
-
@TENTEN, içinde söyledi: Sizi Farklı Kıldığını Düşündüğünüz Bir Özelliğiniz Var Mı ?
Özelliğim yok.
insanim diyorsun
-
Kaplumbağayı bırakacağımda veterinerime söyledim. Dedi ki kabuğuna çip takayım, izlersin nerede olduğunu.
Süper fikir gibi geldi. Fiyatını sordum az bir rakam değil. Bataryası kaç yıl gidecek üç dört yıl gider dedi. Üç dört yıl sonra öldü mü kaldı mı anlayamayacaksam bu kadar parayı niye vereyim dedim.
Üç dört yıl nerde geziyor nereye gidiyor izlersin dedi. Yahu o gölden çıkamaz işte nereye gidecek su kaplumbağası dedim. Ekvatora göç edecek değil ya bu! Tabii o kadarını yüzüne söylemedim içimden söyledim de şimdi çipe para verecek durumum yok dedim.
Kaplumbağaların uzun yaşadığı dikkate alınırsa hâla o gölde yüzüyor olabilir!
-
Kısa ve öz: yok.
-
@bagimsizkoala, içinde söyledi: Sizi Farklı Kıldığını Düşündüğünüz Bir Özelliğiniz Var Mı ?
@Struma bana iyi gelmeyen kişilerden anında uzaklaşmam sanırım. Buz gibi olur ve umrumda olmaz. Yani bir anda sevgim hiç yokmuş gibi olabiliyorum.
Bu önemli bir konu. Psikologlar size negatiflik bulaştıran kişilerden uzak durun diyorlar. Belki onun da yardıma ihtiyacı var, pozitiflik aşılayan bir dosta ihtiyacı var ama sen ona pozitif vermeye çalışırken o sana sürekli negatif gönderiyorsa ne yapabilirsin de? Kendini düşünmek lazım başta. Ona iyi geleyim diye onun sana kötü gelmesini göze almamak gerekiyor.
En kötüsü suskun kalayım, kalbini kırmayayım, yazık onun da psikolojisi iyi değil yardımcı olayım demek. Sesini çıkarmadıkça negatifi habire verecektir. Uzak durmaktan başka çare yok.
-